Komplet výbava pre mamičku a novorodeniatko

marlen_ka87
4. led 2018

Ahojte,

prosím poradte co vsetko si mám zadováziť pre mna (vložky do podprsenky, jednorazove nohavicky, kruh na sedenie? ....)a pre cerstvo narodene dietatko (dupačky, overal, sudocrem, postielka ....), od oblecenia cez drogeriu a "chuvicky" (obyč alebo video, sterelizator ...)

na nete je toho sialene vela ale ja nechcem kupovať zbytocne hluposti, a nakolko som prvorodicka a nevyznam sa tak si necham rada poradit.

dakujem za vase rady maminky 🙂

marlen🙂

handulkak
4. led 2018

@marlen_ka87 a myslíš domu? Nebo sebou do porodnice?

marlen_ka87
autor
4. led 2018

domov 🙂

marlen_ka87
autor
4. led 2018

@handulkak
domov

handulkak
4. led 2018

Tak co jsem měla doma a využila:
Vložky do podprsenky, kojici s sportovní podprsenka, krém na popraskane bradavky od Aventu, poporodni vložky, nafukovací kruh na sezení.
Intimní mýdlo

Pro malou:
koupání, prebalovani: vanicka, ručník, olej, sudocrem, zinky, plenky, čtverečky a líh na pupík, jednorázové ubrousky- nebo jednorázové zinky, látkové pleny- po kojení na ramena a tak

Krmeni: skoro nic jsem nekupovala- dokupovalo se, myslela jsem, ze budu kojit.
Potom- odsavacka, sterilizator, lahvičky- nejvíce se mi osvědčila značka MAM

Oblečení: body, overaly, ponožky, tenké rukavicky na doma, občas jsem dávala teplacky, ale nejvíc jsme využily overaly a body s dupackama, svetricky, na ven cepicku, teplý overal.

handulkak
4. led 2018

@marlen_ka87 určitě si ještě na něco vzpomenu😀

Ale třeba monitor dechu jsem skoro nevyuzila, chuvicku také ne, měli jsme ji v postýlce v ložnici, první dva týdny jsem vyuzili váhu,
Měli jsme spoustu krásného oblečení- saticky, malé džíny, ale nevyužila jsem skoro vůbec, všude něco tlačilo a pak byla zbytečně omackana.

handulkak
4. led 2018

@marlen_ka87
Ještě jsme využili zavinovacku.

A samozřejmě kočárek, autosedacku, fusak do kočárku, autosedacky.

Teploměr do vody. My ho měli už ve vanicce

Prebalovaci pult, nebo místo, kde budeš prebalovat- když se mala začala otáčet, udělala jsem prebalovaci koutek na zemi🙂

marlen_ka87
autor
4. led 2018

@handulkak si skvela dakujem za cenne rady. ja akurat riesim ci vobec kupovat prebalovaci pult ci je to fakt potrene ci nestaci prebalovat na posteli ale nemam s tym skusenost takze netusim. inak co cumliky? ako to funguje? davaju sa detom od narodenia? lebo poznam aj ludi ktori nevyuzivaju. inak ten kruh bol naozaj tak potrebny? plus nieco sa dava aj detom pod hlavicku aby mali okruhlu ci?

marlen_ka87
autor
4. led 2018

@handulkak prípadne ako je to s postielkou kde dietatko spi.. ma mat aj tie mantinely?

na spanie perinka alebo decka?

handulkak
4. led 2018

@marlen_ka87 ja dudlík dávala, protože jsem nekojila, ale dělají i siditka a nemělo by to kojení vadit.
Jinak ja malé polštářky nedavala, otáčela jsem ji, jednou tak jednou tak, ale vím, ze je dělají.
Kruh jsem využila jen par dni a šitá jsem byla hoooodne, pak jsem posedavala tam, kde to nebolelo, na gauci - uprostred😀

handulkak
4. led 2018

@marlen_ka87 ja měla zimní holčičku, měli jsme i mantinely i perinku, teď už je větší tak mantinely jsou potřeba, protože cestuje, ale když byla malička, byly tam na ozdobu.🙂

handulkak
4. led 2018

@marlen_ka87 teď je v noci porad bez perinky, nevím, asi ji vadí, překryvam ji teplou deckou a tu snese

marlen_ka87
autor
4. led 2018

@handulkak moja bude breznova takze sa neviem rozhodnut pride mi to taky prelom zimy a jari a doma predsa nikdy nebude zima 🙂

a miminko sa ma otacat bud na pravy alebo lavy bok? samozrejme videla som iba spinkajuce na chrbte 🙂

handulkak
4. led 2018

@marlen_ka87 ja otáčela pravý, levý na zádech nechtěla být vubec

zdenkaell
4. led 2018

@marlen_ka87 já na prebalovak nedam dopustit. Predstava ze se hrbim u postele... No ani náhodou. A u prebalovaku mám všechno krásně po ruce. Nemusím nic nikam přenášet. Malé budou 4 měsíce a dudlik nemá. Nějak ji nedrží v pusince 😀 ale je kojena. Jako novorozeně spala v zavijovacce na boku. Po každém kojení jsem ji otočila na jiný bok. Teď spí střídavě zada/boky/bříško. Přikrývam ji dekou. Když teda spí v postýlce. Když spí s náma v posteli tak je s nama pod velkou peřinou. V postýlce ma babysens, protože postýlku ma ve svém pokoji.
Z oblečení mám nejeadsi overaly na spaní a body a dupacky na den. Nemám ráda tepláky, jak se ji zarezavají do briska...

marlen_ka87
autor
4. led 2018

@zdenkaell dakujem pekne Zdeni s tym hrbenim mas asi velku pravdu a ja mam 175 a predstava že by som sa mala hrbit tak auuu

zdenkaell
4. led 2018

@marlen_ka87 já mám 176cm. A naprosto mi stačí, když jsme u našich nebo manželovo rodicu a přebaluju na gauci nebo na posteli...

handulkak
4. led 2018

@zdenkaell tak když má 4 měsíce, tak to ještě jde, ja jsem rada, když teď malou přebalim v leze😂

toucha
4. led 2018

Tohle je krááásné téma 🙂, měla jsem přebalovací podložku na komodě a stačilo bohatě, po 4. měsíci jsem ale úplně zrušila - malý se začal otáčet - teď přebaluji na gauči a posteli a sedím vedle něj.... Líh na pupík a první kosmetiku jsme dostali v porodnici, monitor dechu máme, chůvičku v paneláku nepotřebuji, slyším ho.... Oblečení také doporučuji overaly a bodýčka, jsou měkké a netlačí.... Pak mikinu či svetřík, čepičku a kombinézu na ven. Hlavně, když zjistíš, že něco chybí, vše se dá rychle objednat na netu. Hodně zdaru s miminkem.

cesnecka
4. led 2018

Co se tyka prebalovaku, nejlepsi vec podle me. Mam kupovany z druhe ruky, puvodne ikea. Dole misto na obleceni, misky na kosmetiku a kos. Vse pri ruce, zadne hrbeni. Starsiho syna tam obcas prevlikam i ted a to ma 3 roky😂 chytnu, dam na pult a sup sup je presleceny. Nema kam zdrhnout😁ikdyz byl mladsi, nez abych ho honila po pokoji, sup sup a bylo😉

pajinka333
4. led 2018

Nezapomeň na odsávačku nosu, nejlepší je ta na vysavač. A přebalovat se dá i na gauči nebo posteli hrbit se nemusíš sedneš si vedle ni. Já prebalovak používala cca 4 měsíce, malá se tam už nechce přebalovat. Jinak je dobré si pořídit i teploměr pro mimčo a kruh uvidíš jestli budeš moc šitá mě ho chlap donesl dodatečně do nemocnice. A jinak malou budeš asi ze začátku dávat spát v zavinovacce a pak buď deku, peřinku, ale já používala a používám pytel. Jsou letní i zimní a miminko se ti neodkryje.