Prosím o radu, jsme už s přítelem zoufalí a nevíme, kam se obrátit. Naš 6 týdenní chlapeček podle Dr. 'pouze' trpí kolikami. Takže rady jsou standardní: probiotika, espumisan, rourka, klubíčko, masáže. Vše poctivě dodržujeme a přesto syn má několikrát denně úplne záchvaty pláče a hlavne prakticky vůbec nespi. Je to za 24 hodin opravdu stěží 6 hodin spánku. Já bych byla i rada, pokud by to bylo to bříško, ale nám se zkrátka nechce věřit, že by to mohlo být jenom toto. Mléka má dost, vážíme ho každý den. Syn je extrémně neklidný, když už usne, tak se porad pretaci a kroutí a lehce se vzbudí. Jsme na něj dva a stěží každý den přežijeme. Máte někdo podobnou zkušenost a zjistili jste, ze se jedna o něco jiného? Máme strašný strach a nevíme, jak mu pomoci. Děkuji mockrát!
Syn předčasně narozený trpěl kolikami 5 měsíců, přešlo to, když se rozlezl. Nezabralo naprosto nic, a že jsme toho vyzkoušeli mnohem víc.. Spal v nejhorším období i třeba jen hodinu denně, a to jsme to počítali průběžně za den i třeba jen po 10 minutách, co odpadl.. Zmiňovanou abkm níže měl vyloučenou a alergie neobjeveny.
Neklid, nespavost a zachvaty place muze byt abkm a dalsi alergie.
Jak vypadá stolice? Neškrundá mu v bříšku? Neublinkává? Není mu nejlépe ve zvýšené poloze, třeba na rameni? Může to být vážně cokoliv. V našem případě to byla ABKM a reflux.
Zkuste satek, kontakt, muze byt neklidny z toho, ze vas neciti u sebe. V satku se taky lepe prdi.
Jeste ve vyctu, toho co se da delat s kolikou chybi nahrivani briska. Nam se osvedcilo nahrivat z dalky jemne fenem na vlasy (ale za zadnou cenu u toho rodic nesmi usnout). A trosku podlozit nozicky pri spanku, aby mel pri spani pokrcena kolinka.
Kolika dokaze potrapit hodne - drzela jsem dietu (u nas: zadne mleko, zadne kynute pecivo, ani stare), meli jsme kapky, nahrivali jsme brisko, a stejne byly dny kdy od bolestiveho place pomohla jen rourka. Ale jestli ti neprijde nafoukly a rourka nepomaha ani na chvili, tak hledej pricinu dal, krome toho, ze nektere deti jsou proste plactive a nenadelas nic, tak co jsem zaznamenala, tak caste priciny velke nespokojenosti deti byvaji: reflux (i tzv. tichy reflux bez viditelneho blinkani), horko, velka potreba kontaktu, kiss syndrom, rustovy spurt...
Zkusila bych vysadit mléčné výrobky a mléko,kynute, nosit v šátku...hodně sil,musí to být náročné
Odpověď jakou slyšet nechceš, ale ano může a může trvat i dlouho. Zkoušeli jsme všechny kapky, mastičky, gely, probiotika, cajiky, eliminační dietu, kojit, nekojit, nosit, nenosit, chovat, houpat, nahřívat, všechno.....nic nepomohlo až čas 🤷 držím palce, ať je to brzy za vámi
@martinaabraham davate Vigantol?
Ještě jsem si vzpomněla, hodně přitěžuje i oslabené bříško (rozestup), to je pak opravdu jakýkoliv boj marný...ale zaráží mě, že to je fakt celodenní problém, to bych s dr. prostě vyřešit chtěla...
S dcerou jsme měli také celodenní problémy, vylezlo z toho alergie na spoustu věcí, prospívala krásně, ale ihned po kojení ji začalo bolet bříško, takže nikdy nebyla to spokojené miminko, držela jsem přísnou eliminační dietu, aby se vidělo jestli ji nebude lépe., začínala jsem opravdu na pár věcech . Měla ale tedy i špatnou stolici a okolo 5.měsíce se přidal ekzém. Taky jsme nahřívali, nosili, masírovali, byla neustále na ruce nebo v šátku. Bože, člověk to zapomene jak byl ten den nekonečný s tím uplakaným miminkem. Držím palce. Jinak já pak i vysadila všechny kapky, podle mě jim to dělá špatně v bříšku, a pozor na vigantol, zkus třeba Baby D.
@martinaabraham měli jsme to stejné... nejhorší krize první dva měsíce co popisuješ ... nepomahalo nic ... ja v součtu spala asi 3hodiny denně zlepšilo se to až se začala hýbat a nejlepší je to co jedem prikrmy ... 👍takže vydržet .., bude jen lip 🤩
Dekuji moc za vsechny rady, vcera jsme misto Biopronu dali Biogaia a vymenili vitamin D, tak uvidime, jestli se to alespon trosku zlepsi. V patek bude mit 7 tydnu, tak pocitam dny, a doufam, ze mate pravdu, a opravdu to casem odezni.
@malytlustyhroch A nahrivali jste i preventivne nebo jenom pri 'zachvatech'? Vcera jsem poridila ten polstarek, pouzili jsme ho vecer, a rikala jsem si, jestli mam zkusit davat na brisko i preventivne.
@martinaabraham my nahrivali jen pri zachvatech koliky.
Ano, mám zkušenost s celodenními kolikami, synovi se potvrdila alergie na bílkovinu kravského mléka. Myslím, že zásadní informace ale je, jak se chová, když ho máš u sebe v náručí (nebo u prsa, jestli kojíš). Když máš miminko u sebe, zklidní se? Ve většině případů ty miminka potřebují jen maminku víc u sebe, velkým pomocníkem je šátek a společné spaní. Pokud ale stále pláče i přes neomezované kojení a tulení, pak bych zkusila pátrat po nějaké potravinové alergii (nejčastěji mléko nebo lepek).
Probiotika i espumisan nemusi pomahat, v lepsim pripade neskodi. Jaky davas vit. d? Co dalsi veci? Rozbalit, at si muze cvicit, klubickovat v leple vode? Zkousela si eliminacni dietu? A nebo to taky nebude nic, jen nedozralost nervu a prejde to samo s cekem, jen prezit