Kolik hodin denně prospí vaše miminko?

hazenkarka
23. bře 2018

Zdravím všechny, budu ráda, když se se mnou podělíte o informace. Zajímá mě, kolik hodin denně prospí vaše mimi. Je mi jasné, že každé dítě je jiné......potřebuje něco jiného..... Ale chtěla bych vědět, jak je to u ostatních. Syn má 8M (ale narodil se v 34 tt) a je na příkrmech a UM. Jde spát v 7 večer, někdy se na jídlo budí už ve 22, potom jí ve 2 ráno a ve 4 ráno už je vyspinkaný. Potom jde spát kolem 8 asi 30 min. Další spánek je po obědě asi 1 až 2 hodiny, potom spánek ve 3 asi 30 min a potom ho už spinkat nedáváme až do 7. Takže někdy zhruba spí 11-12 hodin denně 🙂.

bayt
23. bře 2018

@hazenkarka V osmi měsících spí děti průměrně 14 hodin denně - myšleno za 24 hodin. Takže jste v podprůměru, ale každé dítě má jiné potřeby (pro představu údajně 96 % zkoumaných dětí spalo mezi 10.5-17.4 hod.) Neusnul by i odpoledne? U nás je to odpoledne navečer taky boj s uspáváním, ale je vidět, že to asi mládě potřebuje :D

nikolaamiminko
23. bře 2018

Nevim, zda te zajimaji i mensi mimi, u nas (kluk 7tydnu) se toho moc nenaspi. Pres den mi da tak 3x10 minut a pak 2 hod v kocare, vecer spanek od ca 9 s prestavkami na krmeni ca do 6. Takze spi tak 11-12 hodin/den....a to od narozeni!!! Jsme vyrizeni 😩

kusanagi87
23. bře 2018

Ja uz mam syna vetsiho, ale od narozeni spal ve schematu dopoledne 30 - 60 min, odpoledne 30 - 60 min. Vyjimecne spal 90 min. Spat sel kolem 91 a na prvni kojeni se budil do 2 max 3 hod a do rana uz se jen budil co 1 hod. Vstavla mezi 7 - 8 hod. Take jsem byla vyrizena, ale zvykla jsem si...😀 Vzdycky si vzpomenu na ten vtip, ze matky jsou soucasti studije, ze spanek neni k zivotu potreba 😀

ivuse20
23. bře 2018

Taky 8m a večer usíná v 7 pak se asi do 22h budí každou půlhodinu a potom každé dvě hodiny. Teď vstává v 5:30 a kolem 8 jde zase spát 30-40min pak kolem 11 zase 30min potom kolem 13h po obědě na půl hodinu kolem 16h 20min cca a pak až zase večer. A procházky samozřejmě to je různé někdy spí někdy ne. Takhle si t nastavil sám

zdenkaell
23. bře 2018

6,5 měsíce. Vstává cca v 5-6, v 8 na hodku usne. V 11 na hodku az dvě usne. Ve 14 na hodku usne. Kolem 17.jdeme s kocarem, tak spi zas asi hodinu. V 19 jde do vany a kolem půl 8.usíná. budu se kolem půlnoci a pak kolem té 5. Spi asi docela dost 😀

mku
23. bře 2018

Nas v osmi mesicich (narozeny 37+0) spi od sedmi do pul sedme do rana, v noci se vzbudi max na dudlik nebo vodu. Pak spi 1-2x dopo cca 45minut, po obede cca 2hodiny v kocarku a nekdy si jeste dachne pul hodiny kolem pate.

dandaa
23. bře 2018

Malý má 9m a usíná kolem 20h a občas kolem 5h ráno chce mléko.Pokračuje ve spánku cca do 7:3-8h .Potom spí hodinu dopoledne a hodinu odpoledne .Výjimečně spí i dvě hodiny .Noční spáč je ten náš od narození . V tomhle je opravdu každé miminko jiné .

treasurka
23. bře 2018

7 měsíců, spé od sedmi do cca sedmi (2-3x se budí na kojení), potom 90 min dopol a 2-3 hod. odpol.

zuzi48
23. bře 2018

Naše má rok, chodí spát v 8, vstává v 6, 6.30, pak spí dopoledne 2 hoďky a odpoledne taky (vetsinou) 😁

hazenkarka
autor
25. bře 2018

@bayt Usnul, ale potom nechce spát v noci a už kouká od 3 a to nedávám.... Takže jsem zvolila metodu méně spánku odpoledne a snad více večer a v noci.... Tak uvidím 🙂

35_a_budu_mamka
25. bře 2018

Nase mala byla v 8mi mesicich na UM a spinkala 15 hod. V noci 12, 1 hodinu dopoledne a 2 hodiny odpoledne. Celou noc zacala spat ve 4mes, kdy jsme musely prejit na UM. Ma Hipp.

smudlinka24
25. bře 2018

Jsme na tom uplne stejne, jen je dceri 9m, usina vecer okolo 21 hod, o pulnoci prebalim, ale to neji, vzbudi se na jidlo az okolo 5, podle toho jak se napucla k veceri. Pak spi do 8, okolo 11:30 uz unava a spi tak dve hodiny, dalsi spanek je okolo 16.hod cca 30 min.

absintka19
25. bře 2018

@hazenkarka mam 10m holcicku pres den spi 4 hodiny=1dopoledne, 2po obede, 1odpoledne a pak celou noc bez piti a jidla od cca 21:30-8:30(nekdy i do 9:30). Takto to ma jiz od 3m. Takze za 24hod spi tech 15hod.

ivuska1986
25. bře 2018

Ahojky, nam bude sest měsíců. To nase stesti usina v devet, budi se v sedm-vstava co dve hodky-je kojena. Pres den vydrzi vzhuru dve hodky 15 minut, jde spat třikrát-dohromady naspi 5 hodin. Z toho ji musim davat dvakrát spat do kocarku, tak si pochrupe 1,5-2 hodky, doma je totiz do pulhodky vyspinkana😇 nekdy by to zmakla i za deset minut😂

ivuska1986
25. bře 2018

@absintka19 ty jo, zavidim, ideální stav👍 muzu se zeptat, zdali kojite? Mam totiz pocit, ze kojeny mimca snad celou noc neumi spát😂

swetlusska
25. bře 2018

Čím více spánku přes den, tím paradoxně opravdu více a lepší spánek v noci! Moje dítě nespalo celý rok, ani ve dne, ani skoro v noci. Fakt náročné období. Teď už přes den v kuse dá 2 hodiny (někdy 3) a v noci cca 20h -5 hod ráno. 🙂 sláva. Je to skřivan, ale aspoň konečně spí.A ano, odstavení mělo pozitivní vliv na délku spánku 🙂

absintka19
25. bře 2018

@ivuska1986 jiz nekojim. Ale znam pripady ze sveho okoli kdy jsem i byla svedkem toho ze kojene mimco spalo s nami od 22-6 hodin uplne bez kojeni nebo jineho jidla 🙂 ono kdyz se mimi v noci probudi tak to nemusi znamenat ze ma hlad 🙂 Nasi malou jsme pohladili, chtela se ujistit ze tam jsme a spinkala dal 🙂 nemluvili jsme na ni v noci, ma svoji postylku. Take znam z okoli kdy i dite na UM krmi i nekolikrat v noci. U nas se v noci spi 🙂 Nema ani zadne maniry ze by spala v kocarku jen, houpanim nebo tak. Usne na zemi, trlicko na telicko, v postylce, u sousedu, v kocarku a je jedno zda jede nebo stoji 🙂 Cele tehu jsem mela pocit ze to dite vubec nespi a porad kopala 🙂 ted mi to vynahrazuje 🙂 jen kdyby ted v 10m1t spomalila 🙂 na vse specha, uz nam udela sama i 10.kroku (bez opory, nevodime, nedrzime, nepomahame -tvrda skola )

garalela
25. bře 2018

ahoj, mám sedmitýdenního chlapečka, přes den by vůbec nespal, pokud bychom nechodili na procházku - za tuto radu jsem neskutečně vděčná, opravdu to většina dětí má moc ráda na česrtvém vzduchu! I teď jak hodně foukalo jsme alespoň na deset patnáct minut v kočárku kolem domu chodili. V kočárku usne a pak po vytažení z něj doma ještě klidně spinká, dále usne v šátku a usne kdykoliv na mně. Jinak nespinká a navíc je křiklounek, takže většínu času přes den tráví tedy na mně. V postýlce nebo kolíbce sám je naprosto nereálné, vůbec nám nespinkal. Večer se špatně uspává, ale zato v noci spí dlouho, je to nejedlík, takže jsme ráda za dny, kdy se vzbudí sám na kojení, když musím budit já, saje špatně.

leymea
25. bře 2018

Ahoj 🙂 malymu ted bude 7 mesicu a u nas to vypada takhle: vstava cca v 9 (pokud vstane driv, napr.v 7:15 tak ho dam dopoledne jeste na hodu spinkat), po obede (12:15) spinka cca 2 hodiny, k veceru si zdrimne jeste na 0,5-1 hodinu. Spinkat chodi mezi 20 : 00 - 20 : 30. Nedavno jsem prestala kojit, ale meli jsme to takhle uz predtim kdyz jsem kojila 🙂 takze spinka cca tech 15 hodin 🙂

@ivuska1986 syn spinka celou noc od 2 mesicu, plne kojeny. Ted jsem prestala kojit a zmenu vidim v tom, ze se mu lip usina kdyz je na UM 🙂

ivuska1986
25. bře 2018

@leymea ty jo, tak to zavidim, a moc👍🤗

garalela
25. bře 2018

@leymea A to jsi jej nebudila na kojení v těch dvou měsících? můj by taky klidně spal celou noc, teď má sedm týdnů, ale mudr říkala minimálně ještě celý třetí měsíc budit

luj89
25. bře 2018

moje dcera 8 mes. spi 2x denne 1,5 - 2,5 hod. (vyjimecne i treba jen 3/4 hod). Vecer jde spat vetsinou v 20,30, vstava mezi 6 a 7 rano. v noci nekdy vstane 7x, posledni 2 tydny vstavala tak 4x, ted uz se to zase horsi :-\.

absintka19
25. bře 2018

@garalela nebudit.

vladienka
25. bře 2018

@garalela v zivote som malu na kojenie nebudila.. jasne ze ked je mimco po narodeni malinke, spave a hubne tak ok, ale inak niee. Keby bola hladnac zobudi sa

leymea
25. bře 2018

@garalela ne nebudila 🙂 nebyl duvod, ja se vyspala, syn spokojenej, pribiral normalne. Me by ho i bylo lito budit 😀 ale predtim se od narozeni budil 2-3x na kojeni tak to bylo i tak v pohode 🙂

lstuchlova
26. bře 2018

Malé jsou 3 měsíce. V noci spí 8 - 9 hodin v kuse, pak další 2 - 3. Přes den pak naspí 2 - 3 hodiny.
Za 24 hodin naspí maximálně 14 hodin, většinou 13.