Zdravím všechny, budu ráda, když se se mnou podělíte o informace. Zajímá mě, kolik hodin denně prospí vaše mimi. Je mi jasné, že každé dítě je jiné......potřebuje něco jiného..... Ale chtěla bych vědět, jak je to u ostatních. Syn má 8M (ale narodil se v 34 tt) a je na příkrmech a UM. Jde spát v 7 večer, někdy se na jídlo budí už ve 22, potom jí ve 2 ráno a ve 4 ráno už je vyspinkaný. Potom jde spát kolem 8 asi 30 min. Další spánek je po obědě asi 1 až 2 hodiny, potom spánek ve 3 asi 30 min a potom ho už spinkat nedáváme až do 7. Takže někdy zhruba spí 11-12 hodin denně 🙂.
Nevim, zda te zajimaji i mensi mimi, u nas (kluk 7tydnu) se toho moc nenaspi. Pres den mi da tak 3x10 minut a pak 2 hod v kocare, vecer spanek od ca 9 s prestavkami na krmeni ca do 6. Takze spi tak 11-12 hodin/den....a to od narozeni!!! Jsme vyrizeni 😩
Ja uz mam syna vetsiho, ale od narozeni spal ve schematu dopoledne 30 - 60 min, odpoledne 30 - 60 min. Vyjimecne spal 90 min. Spat sel kolem 91 a na prvni kojeni se budil do 2 max 3 hod a do rana uz se jen budil co 1 hod. Vstavla mezi 7 - 8 hod. Take jsem byla vyrizena, ale zvykla jsem si...😀 Vzdycky si vzpomenu na ten vtip, ze matky jsou soucasti studije, ze spanek neni k zivotu potreba 😀
Taky 8m a večer usíná v 7 pak se asi do 22h budí každou půlhodinu a potom každé dvě hodiny. Teď vstává v 5:30 a kolem 8 jde zase spát 30-40min pak kolem 11 zase 30min potom kolem 13h po obědě na půl hodinu kolem 16h 20min cca a pak až zase večer. A procházky samozřejmě to je různé někdy spí někdy ne. Takhle si t nastavil sám
6,5 měsíce. Vstává cca v 5-6, v 8 na hodku usne. V 11 na hodku az dvě usne. Ve 14 na hodku usne. Kolem 17.jdeme s kocarem, tak spi zas asi hodinu. V 19 jde do vany a kolem půl 8.usíná. budu se kolem půlnoci a pak kolem té 5. Spi asi docela dost 😀
Nas v osmi mesicich (narozeny 37+0) spi od sedmi do pul sedme do rana, v noci se vzbudi max na dudlik nebo vodu. Pak spi 1-2x dopo cca 45minut, po obede cca 2hodiny v kocarku a nekdy si jeste dachne pul hodiny kolem pate.
Malý má 9m a usíná kolem 20h a občas kolem 5h ráno chce mléko.Pokračuje ve spánku cca do 7:3-8h .Potom spí hodinu dopoledne a hodinu odpoledne .Výjimečně spí i dvě hodiny .Noční spáč je ten náš od narození . V tomhle je opravdu každé miminko jiné .
7 měsíců, spé od sedmi do cca sedmi (2-3x se budí na kojení), potom 90 min dopol a 2-3 hod. odpol.
Naše má rok, chodí spát v 8, vstává v 6, 6.30, pak spí dopoledne 2 hoďky a odpoledne taky (vetsinou) 😁
@bayt Usnul, ale potom nechce spát v noci a už kouká od 3 a to nedávám.... Takže jsem zvolila metodu méně spánku odpoledne a snad více večer a v noci.... Tak uvidím 🙂
Nase mala byla v 8mi mesicich na UM a spinkala 15 hod. V noci 12, 1 hodinu dopoledne a 2 hodiny odpoledne. Celou noc zacala spat ve 4mes, kdy jsme musely prejit na UM. Ma Hipp.
Jsme na tom uplne stejne, jen je dceri 9m, usina vecer okolo 21 hod, o pulnoci prebalim, ale to neji, vzbudi se na jidlo az okolo 5, podle toho jak se napucla k veceri. Pak spi do 8, okolo 11:30 uz unava a spi tak dve hodiny, dalsi spanek je okolo 16.hod cca 30 min.
@hazenkarka mam 10m holcicku pres den spi 4 hodiny=1dopoledne, 2po obede, 1odpoledne a pak celou noc bez piti a jidla od cca 21:30-8:30(nekdy i do 9:30). Takto to ma jiz od 3m. Takze za 24hod spi tech 15hod.
Ahojky, nam bude sest měsíců. To nase stesti usina v devet, budi se v sedm-vstava co dve hodky-je kojena. Pres den vydrzi vzhuru dve hodky 15 minut, jde spat třikrát-dohromady naspi 5 hodin. Z toho ji musim davat dvakrát spat do kocarku, tak si pochrupe 1,5-2 hodky, doma je totiz do pulhodky vyspinkana😇 nekdy by to zmakla i za deset minut😂
@absintka19 ty jo, zavidim, ideální stav👍 muzu se zeptat, zdali kojite? Mam totiz pocit, ze kojeny mimca snad celou noc neumi spát😂
Čím více spánku přes den, tím paradoxně opravdu více a lepší spánek v noci! Moje dítě nespalo celý rok, ani ve dne, ani skoro v noci. Fakt náročné období. Teď už přes den v kuse dá 2 hodiny (někdy 3) a v noci cca 20h -5 hod ráno. 🙂 sláva. Je to skřivan, ale aspoň konečně spí.A ano, odstavení mělo pozitivní vliv na délku spánku 🙂
@ivuska1986 jiz nekojim. Ale znam pripady ze sveho okoli kdy jsem i byla svedkem toho ze kojene mimco spalo s nami od 22-6 hodin uplne bez kojeni nebo jineho jidla 🙂 ono kdyz se mimi v noci probudi tak to nemusi znamenat ze ma hlad 🙂 Nasi malou jsme pohladili, chtela se ujistit ze tam jsme a spinkala dal 🙂 nemluvili jsme na ni v noci, ma svoji postylku. Take znam z okoli kdy i dite na UM krmi i nekolikrat v noci. U nas se v noci spi 🙂 Nema ani zadne maniry ze by spala v kocarku jen, houpanim nebo tak. Usne na zemi, trlicko na telicko, v postylce, u sousedu, v kocarku a je jedno zda jede nebo stoji 🙂 Cele tehu jsem mela pocit ze to dite vubec nespi a porad kopala 🙂 ted mi to vynahrazuje 🙂 jen kdyby ted v 10m1t spomalila 🙂 na vse specha, uz nam udela sama i 10.kroku (bez opory, nevodime, nedrzime, nepomahame -tvrda skola )
ahoj, mám sedmitýdenního chlapečka, přes den by vůbec nespal, pokud bychom nechodili na procházku - za tuto radu jsem neskutečně vděčná, opravdu to většina dětí má moc ráda na česrtvém vzduchu! I teď jak hodně foukalo jsme alespoň na deset patnáct minut v kočárku kolem domu chodili. V kočárku usne a pak po vytažení z něj doma ještě klidně spinká, dále usne v šátku a usne kdykoliv na mně. Jinak nespinká a navíc je křiklounek, takže většínu času přes den tráví tedy na mně. V postýlce nebo kolíbce sám je naprosto nereálné, vůbec nám nespinkal. Večer se špatně uspává, ale zato v noci spí dlouho, je to nejedlík, takže jsme ráda za dny, kdy se vzbudí sám na kojení, když musím budit já, saje špatně.
Ahoj 🙂 malymu ted bude 7 mesicu a u nas to vypada takhle: vstava cca v 9 (pokud vstane driv, napr.v 7:15 tak ho dam dopoledne jeste na hodu spinkat), po obede (12:15) spinka cca 2 hodiny, k veceru si zdrimne jeste na 0,5-1 hodinu. Spinkat chodi mezi 20 : 00 - 20 : 30. Nedavno jsem prestala kojit, ale meli jsme to takhle uz predtim kdyz jsem kojila 🙂 takze spinka cca tech 15 hodin 🙂
@ivuska1986 syn spinka celou noc od 2 mesicu, plne kojeny. Ted jsem prestala kojit a zmenu vidim v tom, ze se mu lip usina kdyz je na UM 🙂
@leymea ty jo, tak to zavidim, a moc👍🤗
moje dcera 8 mes. spi 2x denne 1,5 - 2,5 hod. (vyjimecne i treba jen 3/4 hod). Vecer jde spat vetsinou v 20,30, vstava mezi 6 a 7 rano. v noci nekdy vstane 7x, posledni 2 tydny vstavala tak 4x, ted uz se to zase horsi :-\.
@garalela nebudit.
Malé jsou 3 měsíce. V noci spí 8 - 9 hodin v kuse, pak další 2 - 3. Přes den pak naspí 2 - 3 hodiny.
Za 24 hodin naspí maximálně 14 hodin, většinou 13.
@hazenkarka V osmi měsících spí děti průměrně 14 hodin denně - myšleno za 24 hodin. Takže jste v podprůměru, ale každé dítě má jiné potřeby (pro představu údajně 96 % zkoumaných dětí spalo mezi 10.5-17.4 hod.) Neusnul by i odpoledne? U nás je to odpoledne navečer taky boj s uspáváním, ale je vidět, že to asi mládě potřebuje :D