Kojení a houpání v roce a půl?

lucietamamieta
10. lis 2021

Ahoj, ahoj.
Kdo milé maminky má kojící zavisláčky, co sami neusnou ani kdyby jste se na hlavu stavěli?
V noci kojím (co vnímám), tak 5x a občas u prsa neusne a řekne si o hopsání na míči. Na míči to trva, tak pul hodinky než zase usne a to položím a musím mu strčit ještě prso. 😔 Ve dne mi to ani nevadí. Buď mi usne u kojení a nebo jde spinkat do kočárku, ale ty noce me uz velice vyčerpavají. Chtěla bych prestat kojit v noci, ale mam strach, že se spaní nezlepší. Co myslíte? Máte někdo zkušenost?

hezz17
10. lis 2021

@lucietamamieta u nas- konec kojeni = prospane noci 🙏

lucietamamieta
autor
10. lis 2021

@hezz17 Já v to doufám! 🌺 Dekuji.

malinkaelinka
10. lis 2021

U nás konec kojení taky noční spánek zlepšil. Večerní usinani bylo martyrium s kojenim i pak bez něj, denní spanek leda venku a jen někdy. Ale ani tady se nekojenim nic nezměnilo.

kapii
10. lis 2021

@lucietamamieta já aktuálně kojím syna 2 roky a 2 měsíce a spánek se zlepšil sám od sebe, vzbudí se většinou kolem půlnoci a pak spí až do šesti do rána, když v 6 ještě kojím,tak pak spinká až do osmi.

rebe
10. lis 2021

Zhruba kolem roku se mi všechny tři děti budily snad co hodinu. Omezení kojení opravdu pomohlo, nabízela jsem vodu místo kojení, až když fakt nechtěli, tak jsem nakojila, postupně stále častěji přijali jen vodu a postupně se začali budit méně. Rozhodně bych kvůli tomu ale neukončovala kojení, omezila jsem jen to noční, před spaním a po spaní kojím dál a dál.

jjasmina
10. lis 2021

@lucietamamieta v noci jsemkojila každých 30-60min na uspani, po odstavu se vzbudí max 2x, ale to si sucne vody a spí dal

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@malinkaelinka Mě naštěstí spí přes den 3 hodiny. Doma teda jen, kdyz jsem u nej a v kočárku v pohode.

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@kapii Tak to mate štěstí 🙂 Kamaradce se přestal budit ve 4 letech až přestala kojit. 🤷‍♀️

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@rebe Už vidím kde by skončila voda :D Kdyz muze mit mlíčko, tak proč vodu? Je to malej zavisláček. 🥺 Nechci prestat kojit úplně, jen ty noci jsou naročné. Ve dne mi to nevadí 🙂 Sice skoro nic nejí, ale nehubne a kdyz neni po ruce maminka, tak se cpe. :D

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@jjasmina Taky bych to takhle už potrebovala. 🌅

jjasmina
11. lis 2021

@lucietamamieta mě až malá se rozjedla, tak jsem zrušila postupně kojeni v noci, večer apod, ono člověk není robot a nevěřím moc tomu, že se to samo zlomí. Ale chce to se rozhodnout, malá se vzzekala, ale čekala jsem to i horší

shirilka
11. lis 2021

@lucietamamieta Kojila jsem do 14m a přestala ze dne na den,s tím buzením se to jen zhoršovalo, nakonec to bylo ani ne co hodina...teď dávám sunar, vypije celou láhev a spí, vzbudí se tak jednou dvakrát a to dávám čaj nebo vodu, vesměs si jej potáhne a spí dál.

inssomnia
11. lis 2021

@lucietamamieta kolem roku a čtvrt byla u nás taky totální krize. Bála jsem se přestat kojit, že si akorát vezmu jediný způsob, jak v noci zajistit ticho. Krize po nějakých nvm asi 2-3 měsících přešla a kojím furt (26 měsíců). Jediné co, tak jsem zavedla, že když stáhnu triko, je konec (řvala pár nocí jak tur, ale teď se jen otočí zády a hned spí, nebo si fňukne a řekne o pohádku). No a máme to jak @kapii - vzbudí se jednou večer a pak až ráno.

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@jjasmina A v kolika jste to začala omezovat?

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@shirilka No mě nikdy umělé nechtěl. Párkrát jsem zkoušela mu dát do ruky flašku aby se tím udyndal místo maminčina prsa. :D Ale flaška letěla. :D

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@inssomnia No, on se budí co dvě hodinky cca už od porodnice, tak nejak už nemůžu. 😒

shirilka
11. lis 2021

@lucietamamieta Já to zkoušela sem tam přes den, míchat před ním vždy jen trošku a mu se to strašně líbilo ale pit to odmítal ale pak jednou večer pak sice s řevem ale vzal ji na milost, zkoušel ještě dva dny dyndat něco ode mně ale nedala jsem se. Po třech dnech už byla láhev kámoš.

jjasmina
11. lis 2021

@lucietamamieta až byla na plných porcich jidla, ve 14mes

eithelwing
11. lis 2021

@lucietamamieta Syn má 18 měsíců za chvili, koji se kazdou chvíli v noci a spí se mnou v posteli, abych to přežila. Jsem zvedava, jak to omezeni dopadne. Mozna zacnu zkouset tu vodu...

rebe
11. lis 2021

@lucietamamieta Lahvička se sportovním uzávěrem, ani po odkopnutí nevytekla ;-D Ono to šlo opravdu postupně, zprvu si cucli jen výjimečně, ale postupně se nám líp a líp dařilo zjistit, jestli má žízeň (voda), chce pochovat (náruč), nebo fakt potřebuje nakojit. Trvalo to dva měsíce určitě. Ale pak se začali míň budit, já opravdu věřím, že se jim spí líp, když nemusí trávit mléko. A ta změna za to stála! To je pak spousta sil kojit přes den, když se v noci vyspím 😉 Držím palce, ať ho nějak přesvědčíš ❤️

konidana
11. lis 2021

@lucietamamieta kojila jsem dceru cca 2x až 3x v noci. V roce jsem to utnula, ale stejně se budila skoro každý den 1x až 2x za noc a hodinu řvala nebo cestovala do naší postele. Pít nechtěla. Trvalo to asi do 3 let, pak šla do pokojíčku na palandu a najednou spala celou noc. Nebo se vzbudila a sama zase usnula aniž bych to věděla🙂

maminakarol
11. lis 2021

@lucietamamieta musím říct že tohle vůbec neznám 🙏 dceři je 20 měsíců a je také kojena. Večer si dá před spaním. Někdy u toho usne, bez problémů dám do postýlky jindy si dá a jde sama do postele. Večer se vůbec nebudí. Až zase ráno kolem půl 7 🙏 Takže si myslím že kojením to nebude. Spíše jestli nemá jenom žízeň proto se budí. Zkuste místo prsa nabídnout láhev s pitím. 😉

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@eithelwing My máme taky společnou postel. Netuším jak bych ráno vypadala, kdybych mela pokaždé vstávat 🤣 Ale možná o to to bude naročnejší.

lucietamamieta
autor
11. lis 2021

@maminakarol To buďte ráda, kojene diťe co spinká celou noc. 💜 To sem moc nepište :D

inssomnia
11. lis 2021

@lucietamamieta chápu, že to je náročné. Taky už jsem tou dobou lezla po stropě. Ten případný odstav si musí každá rozhodnout sama, kdy už jsou máma i dítě připraveni.
Jen jsem chtěla říct, že i bez odstavu se to může zlepšit. Já jsem zpětně ráda, že jsem neodstavila v téhle fázi, protože bych si zpětně vyčítala, že jsem jí to vzala, když to potřebovala.
Přeju hodně síly, ať tohle období zvládnete (s mlikem nebo bez něj). 🙂

lenerka1
11. lis 2021

Kojím dvouleťačku, teď jsem měla problém s prsama, tak cca týden jsem nemohla kojit, v pohodě vzala, že mám au a dá si mlíčko, až se to zahojí. V noci se budila stejně, jen místo míčka chtěla vodu nebo přitulit, takže jsem stejně byla vzhůru. Syn začal lépe spát, až mu vyrostly všechny zuby cca ve 2,5 letech (kojený do 4,5).