Ahoj, mozna tu uz takovy dotaz byl, ale neporadili by jste mi jake mate zkusenosti? Male je 6 tydnu, je plne kojena, ale protoze nepribira na vaze tolik, kolik by mela, mam ji v noci zacit prikrmovat nutrilonem. Rozhodla jsem koupit kojeneckou vahu, abych zjistila kolik si vytahne pres den ode mne, ale recenze na netu u vah se hodne rozchazeji. Chtela bych nejakou s max odchylkou 5 g.
A jeste prikrmovat V NOCI je totalni kravina. Prave v noci bys mela co nejvic kojit,at se tvori mlicko.
Porodni vaha byla 3840. Pak nam spadla na 3600. Ted ma celkem 3880. Jeen tyden pribrala 85 g, dalsi 40 g, pak 110 g a ted jen 50 g.
Kojim priblizne po trech hodinach, hezky se prisaje, ale hodne u toho usina a nekdy muzu delat cokoliv a je problem ji probrat. Ze zacatku byla prisata i hodku, ale z toho pila max tak 20 minut.
Je to nas prvni prcek, tak jsem z toho trochu vyjukana. Mleka si myslim mam dost. Kdyz se pusti, tak jeste neco rucne odstriknu, ale nemerila jsem kolik presne.
@bedri 110 ok,zbytek malo. Presto bych s vahou pockala. Deti vetsinou malo pribiraji,je-li spatna technika kojeni. Dokrm nutrilonem davat vzdy az po kojeni a spis jen ve dne. A samozrejme nedokrmovat lahvi. Obecne,pokud bys chtela bez dokrmu: casteji kojit,navysit laktaci. Ja dokrm dala dvakrat,pak ho vYhodila a slo to najednou taky. A promin,ze ti radim uplne neco jinyho,nez na co ses ptala 😀 :-*
Jsem rada za jakoukoliv radu 😀 Dokrm jsem dala dnes lzickou, lahvicku nechci pouzivat. Ale bohuzel pred jidlem a pak jsem ji dokojila ☹ Nejrafeji bych ho vysadila uplne a jen kojila 🙂
Holky u nas nebyly prirustky zadne... Mala dala na jedno kojeni 15ml, takze jsme zacali dokrmovat odstrikanym mlekem pres strikacku pres malicek.
Ale stejne dal hubla a pred spitalem nas zachranila prave vaha. Pujcili jsme si ji.
Zvazit prwd kojenim. Nakojit. Zvazit. Dokrmit na 60ml. Ve dne v noci ale drzeli jsme rozestupy 2,5-3h, mala se i tak budila.
Nakonec zustala jen na Nutrilonu, moje odstrikane mleko byla jen voda.
Za mne vahu ano.
Ale rozhodne si domu pozvat laktacni poradkyni at koukne na techniku! I my jsme konzultovali 😉
Hodne stesti!
@laisobel materske mleko vzd, vypadda jak voda,miva jen belave nadechy 🙂 omlouvam se za ot. Hezky den.
@bedri no tak ho vysad,pokzd ti nehubne. Davej klidne po hodce koj hlacne c noci a dej si treba 14 dni,kolik pribere. A podle toho uvidis. Dokrm muzes mit ve skrince pro jistotu.
@bedri ty váha fakt úplně ok není (hraniční je první cca 3 měsíce 100-120g/týden, ale jsou děti co tak jako tak přibírají méně) ... ale nehbne, tak si nemyslím, že hned musí bý dokrm um, chce to zamakat na kojení - pročti https://www.modrykonik.cz/jak-kojit , tam jsou základní rady, neboj se zavolat dobrou!!! laktační poradkyni, ať koukne na přisátí a tak
tady kontakty na LP http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Muzes sem napsat presne vahove prirustky? Treba nakonec usetris penizky. Mas dobrou techniku kojeni? Vaha totiz maminky vic deprimuje,nez uklidnujs 🙂/