Krásný večer přeji,
Dámy je tu někdo kdo už dával 5 měsíčního kojence do sporťáku? Mě přítel říká, že jak teď má být už jaro a nad 20 stupňů, tak že bychom mohli vytáhnout sportovní korbu a hlubokou už uklidit. Jenomže já si nejsem jistá, přijde mi to asi ještě brzy. Přece jenom když budu chtít aby malá byla v” polosedě” a viděla, tak jí mohu nastavit polohovací stupeň v hluboké korbě. Co myslíte vy? Děkuji moc za názor. 😊🌷
Zalezi na tobe... My meli sportak brzy, ale pouzivali jsme vloznou tasku nejaky ten mesic.... Ale od toho 5. byl uz myslim normalne ve sportaku.
Já dala prcka do sportaku až dokázal sám sedět kvůli vyvoji páteře. Nevidím důvod dávat dítě dřív do sportaku - já měla dítě hodně dlouhé (54 cm při narození) a do korby se vešel dokud sám neseděl (je otázka jakou máte délku korby). Jak píšete, pokud chce rozhled, může ho mít pri úpravě i v korbe.
Do sportaku se přece nedává dite, protože je hezké počasí. Jen si ještě užívej korbu a to miminko v ni 🙂
@makkyv Četla jsem že dokud dítě samo nesedí tak by mělo být v hlubokým kočárku.
@meganx Já mám v hluboké korbě 10 měsíční ☺ a vyhovuje jí to, když je vzhůru tak sedí nebo se opře, kočárek má polohovací záda, a malá je spokojená.
Nasi kluci cca od tohoto veku v hlubokem kocarku preferovali polohu na brise. Vyhrnula jsem strisku odspodu, takze vyborne videli pres sebe a rozhodne to bylo pro jejich zada zdravejsi nez predcasne posazovani ve sportaku (stejne by se vam v nem mimino kacelo ke strane).
Holka taky bude asi muset brzo do sporťáku. Mám ji ve vložné tašce a obávám se, že jak je velká, tak kolem 5m už se tam nevleze.....Ale půjde teda do lehu, zvedat ji to tak brzo nebudu.
@hojda jo ale o tom tu nikdo nepise...
Takze je uplne jedno jestli je dite ve sportaku nebo v korbě...
Nema se nadzvedavat ani polohovat dokud samo nesedi...
Ackoliv to nemam rada a nekupuju... Pry ani nevadi nozicky ditete ve zvysene poloze (u nekterych sportaku)
Pokud ma zakladatelka do konce hezky sportak do rovna a ne,, kolibku,, vubec bych nevahala a sportak pokud chce dala...
Starsi dceru jsem dala do sportakz v 6.mesicich protoze se vztekala v korbe ale nikdy nemela polohovany zada vic nez to nejmensi co tam slo. Dcera tam nespala takze slo spis jen o chvilku kdy jsme se sli provetrat. Mladsi spala v korbe do 9.mesicu a to uz i sedela ale lip v korbe spala tak nebyl duvod ji davat do sportaku. Pokud neni nejaky vylozeny duvod davat tam tak bych dite nechala v korbe dokud to jde. 🙂
Nejmladší byl ve sporťáku od 5 měsíců. Byl červen, takže mnohem vzdušnější než hluboký. A byl v lehu, dokud od 9 měsíců sám neseděl. Rozhodně bych zbytečně brzo nezvedala záda.
@klokanka31 mělo by být v lehu. A je jedno jestli v hluboké korbě nebo ve sporťáku.
Ono ani tak nejde o korbu versus sporťák, ale spíš o to, že drtivá většina sporťáků nemá pevnou ložnou plochu, ale jakoby “plave”, takže dítě nemá pod zády pevnou podložku, a to je špatně. Já mám sporťák s pevnými zády polohovatelný až do lehu a když jsem tam dala už sedící starší dceru, tak tam byla věčně zkroucená, protože jí tak hezky neobklopoval jako korba, takže ani do tohoto sporťáku bych kojence s vyvíjejícími se zády nedala.
My třeba měli korbičku, ze které ani na břiše dcera nic neviděla, byla fakt hluboká. Kolem 6tého měsíce se v ní vztekala, tak jsem jí dala do sporťáku, jezdila vleže nebo na břiše, byla spokojená. Sedět sama začala až v 10ti měsících. Stejně tak druhá dcera, ta sice seděla dřív, ale taky šla do sporťáku kolem půl roku. Jestli se dá dát do lehu, tak nevidím důvod, proč by tam miminko nemohlo jezdit.
Malé je 9,5 měsíce a zatím stále jezdí v hluboké korbě... Nesedí, ale máme sporťák úplne do lehu, takže začátkem dubna zkusíme a uvidíme, jak bude vyhovovat, hluboká korba je zatím ok, takže by případně šla zpět... kupovala jsem schválně kočárek s velkou korbou, malá mela v 8 měsících 75cm a doteď se vejde i s fusakem
@veronicka89 Já to psala jako důvod toho, proč někdo nechce přendat do sporťáku, protože mu nejde dát do roviny.
@makkyv pasivní posazování je špatně, dokud mimčo sami nesedí, tak i ve sporťáku by mělo být pokud možno vleže. Nech mimčo v korbě, pokud se tam vleze...
Ahoj já jsem syna dala do sporťáku, protože se mi ve 4 menších nevešel do hluboké korby, byl veliký. Ale byl v lehu, dokud si v 7 mesich neseděl sám, nezvedla jsem ho.