Kojenec v cizím prostředí. Máte nějaké rady?

potvurka92
13. čer 2021

Zdravím dámy,

máme doma dvouměsíčního cvrčka a bohužel nás neminulo menší cestování za doktory či na zahradu. Bohužel veškeré zmíněné "návštěvy" jsou utrpením, jak pro mě tak pro malého. Jakmile dorazíme, tak začne řvát, nejí, nejde utišit. Pokud přeci jen do něj něco dostanu, je to porce jak pro mravence. Usne maximálně na 5 - 10 minut. Takže řve, že je urvaný a z toho nemá ani energii na jídlo. Bohužel za doktory musíme často, jelikož máme vadu končetin. Podotýkám, že jsem řešila nepohodlí i případně na zahradě stín, komfort, ale nic nepomáhá. Řve i u doktorů, kde je prostředí podobné jako domácí. Když dorazíme domů trvá srovnání až dva dny. Na návštěvy se prostě v tomto rozpoložení necítím.
Máte nějaké rady?

janule1940
13. čer 2021

@potvurka92 mate ho pořad u sebe třeba v šátku nebo nositku,prso stale k dispozici?to nas vzdy zachránilo.kdyz syn věděl,ze je u mě,v bezpečí a u prsu,srovnal se se vším.

95newmommy2020
13. čer 2021

Ty brdo, to je zvláštní jak je každý mimi jiný. My jsme byli furt někde u někoho. A on to miloval a miluje dodnes.
Každopádně měl nejradši, když vyloženě putoval z ruky do ruky. A furt si ho někdo všímal. Takže když to tvoje mimi bude mít opacne. Tak bych volila ho prikryt do šátku, a na lidi zvykat opatrně. Aby se hned na nej všichni nevrhli. U doktorky se nedá nic dělat, maximálně ukojit. Idealka rovnou v tom šátku :D

potvurka92
autor
13. čer 2021

@janule1940 kvůli ortopedické vadě nemůže být v šátku ani v nosítku. Má teď sádry a to by docházelo k otokům (nohy musí mít nad srdíčkem) a potom dostane dlahy a to zase není dobré pro kyčle. Jinak máte pravdu, tím by to bylo možná vyřešené.

potvurka92
autor
13. čer 2021

@95newmommy2020 já ještě s ním ani na návštěvě u kamarádek, rodiny apod. nebyla. Takže ani neputuje z ruky do ruky. Právě mám navštívit moji rodinu a řeknu vám, že to díky tomuhle odsouvám. Také máme problém s jídlem. Dneska odmítal láhev s MM, z prsa se nenapije, jelikož ho neumí tak dobře nasát, kloboučky jsou úplně mimo. Tak jsem do dnešní doby odsávala až na pokraj mých sil. Dneska cucal jen prso. Láhev odmítá a řve. A to jakoukoliv láhev. Mléko čerstvě odstříkané.

veronika_aki
13. čer 2021

@potvurka92 zdravím. Máte pes equinovarus? Nemuze byt problém se sadrama?

jjasmina
13. čer 2021

@potvurka92 opravdu bych se soustředila na techniku kojení, spravneho prisati a poradila bych se s LP.Měli sme to samé a zachránilo všechno jen kojení, návštěvy jsem doslova nesnasela.

vikinkav
13. čer 2021

Na navstevy se vykaslat, soustredit se na pohodli sebe a miminka. Pokud ma zdravotni potize, tak tam muze byt urcite nepohodli. Mozna ho cizi prostredi stresuje, syn to tak mel taky, plakal u cizich lidi, na navstevach, s kojenim jsme bojovali. Je to jeste mrnousek, dej mu cas se vyrovnat s tim, ze je na svete 😊 Kojeni hodne pomohlo, mazleni, laktacni poradkyne. syn navic nesnasel hluk, jakekoliv hlasite zvuky ho rozplakaly, a to snad az do roku 😕 Ted uz je uplne v pohode 👍 Na navstevy doktora nevim co bych poradila - mozna jen co nejmin zkratit dobu pobytu - vzit jednoduche obleceni, pripravit ho uz v cekarne na prohlidku, vse si nachystat, nebo si vzit nekoho k ruce na pomoc a co nejmin se tam zdrzet. Navstevy pozvat k sobe nebo na prochazku okolo domova.

potvurka92
autor
14. čer 2021

Ono je to s tím kojením těžké, mám špatné bradavky (moc krátké) a zjistila jsem to až v porodnici, kdy na mě zaútočila sestra. Do té doby jsem myslela, že mám normální prsa. Takže mimčo jen dudlá, žádný sání se nekoná. Takže proto odsávám a krmíme přes láhev. Už několikrát jsem to z prsu zkoušela, ale pak právě odmítal láhev a řval hlady. To je asi k tomu kojení všechno. Co se týče návštěv, tak tedy budu doma. Doktor je většinou na tři hodinky, ano máme sádry, ale v nich není problém. Vzal je v pohodě a i prdíky jsme zdárně vyřešili. Škoda jen, že moje rodina nemůže za mnou přijet.

veroniquecz
14. čer 2021

@potvurka92 zavolej si na pomoc laktační poradkyni, idealně z mamily, ony porodnice a dobré kojení to někde nejde dohromady.... když má prso a pak lahev je zmateny, z kazdeho se pije jinak. zkoušela jsi dokrm cévkou po prsu?
a proč nemůže rodina za tebou?

mourovatakocka
14. čer 2021

@potvurka92 Přesně jak zaznělo, na návštěvy se vykašli. Kdo ho chce vidět a vymazlit, ať si dojede k vám. Doktory se nedivím, že nesnáší, jestliže má nějaký problém, tak může mít dojem, že mu pokaždé ubližují a tak se ozve.
Určitě bych zkusila laktační poradkyni a až si srovnáte tohle, vyřeší se další věci ❤️ Jinak dcera se přisála jedině s kloboučky, to nám zkazili už v porodnici a nepodařilo se odbourat, cca dva a půl roku kojena. S lahví bych byla opatrná, ať se tím víc nezkazí. Určitě si nech pomoci, na odbornou práci mají být odborníci 🙂

pikl
14. čer 2021

@potvurka92 tříhodinová návštěva lékaře s tak malým miminkem by byla záhul pro každého, navíc pokud je tam nějaký zdravotní problém 😥 předpokládám, že většinu času strávíte v čekárně, nešlo by se domluvit se sestrou na jiný čas vyšetření, kdy je větší šance, že to půjde rychleji? Nebo třeba jít na chvíli ven, když vám rekne, že budete čekat dlouho? Naše dcera měla problém s kyclemi, několikrát jsme byli na kontrole v nemocnici, kde to bylo hrozné (čekání, přístup sestry a doktora, který mě stresoval), potom jsme přešli do jiné a bylo to o 100% lepší.
Možná by bylo fajn vzít na kontrolu i dalšího rodinného příslušníka, abys měla větší psychickou oporu ty, třeba by se pak i miminko lip uklidnilo.

marpe2
14. čer 2021

@potvurka92 taky tě jdu podpořit v kojení, protože to je prostě pro maminku i miminko nejjednodušší😊 to, že máme špatná prsa nebo bradavky se v porodnici dozvěděla skoro každá, i já, přesto bez problémů kojím už 2 a půl roku, takže z toho si nic nedělej. A návštěvy ať zatím přijedou za vámi, stejně je ještě malej a "užije" si návštěv u doktorů...

makovice88
14. čer 2021

S tim kojenim krome vyse popsaneho ti muzu poradit, jak jsem to delala ja. Taky jsem mela spatne bradavky, mimco si ji neumelo vzit do pusy. Kojila jsem pres kloboucky a odsavala. Pak jsem to delala tak, ze jsou tou odsavackou bradavky jakoby vytahla predtim, nez jsem mela kojit. Mimco si ji pak v pohode vzalo. Pozdeji uz nebylo nutne ani to, kojila jsem 14 mesicu do jejiho samoodstavu. ☺️

marti89
14. čer 2021

@potvurka92 Mám jednu vpáčenou bradavku, to prso odmítá. Kojím tedy jen z jednoho. Místo kloboučků jsem si koupila erotickou pomůcku na bradavky a balonkovým podtlakem jsem mu ji vytáhla a pak už se chytil. Je to rychlejší než s odsávačkou, i když u ní je výhoda, že zároveň stimuluje k tažení mlíka.

kafr
14. čer 2021

Taky rozšířím řady "špatné bradavky, částečně vpáčené, malé a malé dvorce" a kojila jsem 20 měsíců. Ano, první měsíc byly muka, u kojení jsem brečela jak to bolelo, malá pila málo a spala u toho... Až dorostla a přišla na to, jak to mlíko že mě dostat, byla k neodržení.
Ten pláč v cizim prostředí- jeho volání o pomoc. Boji se, hledá tě, potřeboval by úzký kontakt...? Teď bych chodila jen jednu "trasu" procházky i návštěvu až si zvykne, přidat další, ale pomalu po krůčcích.
Hádám že díky vadě si toho "z ruky do ruky" a doktorů užil víc, než by chtěl a chce svůj klid.

potvurka92
autor
18. čer 2021

@kafr no on vůbec nic ze mě nevytáhne a jelikož teď hodně špatně jí a máme nůž na krku od doktorky, tak láhev je jediné, jak do něj něco dostat. Prsem se akorát unaví a vypije 0. Zkoušeno, váženo. Na zahradě je pořád na ruce a stejně řve. Takže to tím taky nebude, že mě hledá.

potvurka92
autor
18. čer 2021

@marti89 nefunguje, vyzkoušeno

kafr
18. čer 2021

@potvurka92 pak už mě napadá jen hledat problém skutečně "na těle":
Reflux?
Blokace krční páteře?
Má jiné problémy? Co stolice? Ekzém? (- příznaky ABKM)
S kojením se netrap, když to nejde, tak UM. Ale pokud by měl ABKM, tak musí mít speciální.

potvurka92
autor
25. čer 2021

@kafr tak dokonce jsme jeli do nemocnice, byli jsme hospitalizováni, jelikož láhev odmítal i doma, jak MM, tak UM - ani kapku. Naštěstí už kojím, normálka z prsu. To vyřešili v nemocnici, problém je, že stejně nejí kolik by měl. Hrozí nám sonda. Srdce, ledviny, žaludek, neuro vše ok.

kafr
26. čer 2021

@potvurka92 🤦 tak snad se to brzo vyřeší. Přeji hodně štěstí.🥰