Vy které máte doma 8 měsíční miminka, co všechno dělají? Naše mimi je divoké, pořád si kvíká, háže sebou, nadskakuje, když je na klíně tak se nožičkama odstrkuje a "hopsá", když je na koberci, tak ještě lézt neumí, ale kopáním nožiček a poskakováním se přemisťuje, plyšákem mává ve vzduchu, někdy s ním bouchá o kočárek. V noci cestuje po postýlce. A já si říkám jestli to je normální?
Náš Jiřík v osmi měsících lezl, ale bylo to tzv. nezralé lezení a pokoušel se o šikmý sed. To hopsání na klíně taky dělal. Z hraček ho nejvíc bavilo dětské pianko, všechny ostatní byly jen na kousání 😁. Ale pamatujte, každé dítko je jiné a má své tempo
@errol4388 Ono našemu není ani celých 8 měsíců, sedm a půl...
Nemám ráda název divoké dítě. V okolí mám děti, co jsou hodně temperamentní, akční, co přesně dělaly jako 8 měsíční si nepamatuji, ale obě děti, ještě když jenom ležely, tak hodně kopaly nohama. Jedno z nich se začalo plazit cca v 8 měsíci, vše ho zajímalo. Oběma to zůstalo, potřebují hodně pohybu. Jedni rodiče jsou takoví upjatější a pořád dítě napomínají, aby neběhalo, nelítalo, nedivočilo, přitom mu dovolí jíst sladké, což je super doping...vede to to akorát k tomu, že on je "neposlouchá" a běhá, občas vztekne a oni jsou vyčerpaní, že je to divoch. Osobně si myslím, že si za to můžou samy, mají ho nechat běhat a omezit cukr. Z jejich návštěv mě někdy bolí hlava, už jen z toho, jak ho pořád napomínají. Druzí jsou víc v pohodě, dítě nechávají běhat dle jeho potřeb. V určitým období, šla spousta věcí stranou, protože je dítě zvládlo zaměstnat, kafe vypité v klidu bylo takový malý sci-fi, ale nyní je to ok. Dítě je pořád akční, hodně běhá, ale jak je starší dá se s ním domluvit.
Za mě se smiř s tím, že máš temperamentní dítě a nech ho dovádět dle potřeb. Za mě nebudeš mít takovéto dítě, které kam postavíš, tam bude stát.
nase mela 8 mesicu predevcirem. je taky hodne v pohybu, na zadech lezi tak 3 vteriny 🤣 prebalovani je velky souboj 🙈 porad neco zvatla, vyska, pisti. hopsa teda i pri kojeni 😅 a to nevim, jestli se smat nebo nejak klidnit 🤭 na vanoce se zacala plazit, ale ma takovy zvlastni styl. vypada jako kdyby plavala, nohama dela pohyby jako kdyz plaves prsa. a uz se takhle vyplazi ven s pokojiku a putuje tu. jinak je hodne usmevava a vse ji zajima, do pusy si da vse, vcera kousala i prechodovou listu na zemi 🤣🙈 jo a miluje boreni kominu, stale stavim, ona bori 🤣 ale ja ji nemam s kym srovnat, tak mi prijde v poho 😅 co se ti nezda? ze se neplazi/neleze? tim bych se neznepokojovala. nektery uz sedi, stoji...ja se v klidu
Syn (o mesic driv narozeny) v 8mi mesich se plazil, stal u postele nebo u opory a zacinal delat kroky do stran :D a vubec ho nezajimalo ze by se mel nejdriv lezt a sedet a ze je na nej brzy ;) chodil bez opory v roce
Naš osmiměsíční- Stojí, občas stojí i bez držení, chodí kolem nábytku, dlouho neposedí, v náručí být nechce, pořád někde litá, také cestuje v postýlce. Leze po čtyřech, sedí.
@levandule_k To mně nevadí že mám temperamentní dítě 🙂 mě jen vyděsily řeči tchánovců, že je hrozně divoká, a jestli není teda divná. Že oni měli děti klidné, co se najedly a spaly.
@gbp Copak to že neleze (přesouvat se ale umí, když jde kolem náš pes, tak se za ním dokáže otáčet i o 360 stupnu. Takže asi nějaké začátky plazení to budou, a my máme koberec tak to má asi složitější). Mě spíš zaráží jak sebou dovede házet, mávat rukama, nohama, mně se to teda zdálo normální, ale tchánovci mi nasadili brouka do hlavy.
Pokud v tom není nějaký pláč, tak bych to neřešila. Zkoušejí, co umí. Naše druhatko je sedmiměsíční, peruje na kolenou, nebo se rukama odstrkuje a couvá. Vetsinou se zasekne pod topenim, židli, nabourá do hracek starší, a to ho dost rozciluje. V židličce je taky jak pytel blech a vajicko do auta rozhoupe. 😀
Neboj, kdyby byla nějaká divná určitě by jsi si toho všimla nebo by tě pediatr hnal na nějaké vyšetření. Dle toho popisu mi to přijde jako normální dítě. Má radost z pohybu a zkouší, co všechno může s tělem dělat. Někdo je akčnější, někdo klidnější. Nenech se vyděsit poznámka, že někdo to má jinak. To, že háže s plyšákem, nic neznamená, v tomhle věku nemá úplně zkoordinované pohyby, hraje si jak umí, až bude starší, tak si s tím plyšákem bude hrát kultivovaně.
jj, nase se taky nejdriv tocila kolem dokola 😄 na koberci je to mozna tezsi, ale zas pro lezeni lepsi. na kluzkych podlahach se jim pak rozjizdej a podkluzuji nohy. nase se hybe stale. porad mava rukama, zveda nohy do vzduchu, za prebaleni se asi tak petkrat pretoci 😅 moje neter o 20 dni mladsi oproti te nasi dost lezi na zadech a mrci. to znepokojovalo zase me 😄🙈 ja bych rekla, ze sou v pohode 👍 nase doktorka to na prohlidce oznacila jako zivejsi 😅 kdyz sme ji na 3x merily 🙈
@eithelwing Jo to samé u nás, péruje na kolínkách, ve vajíčku se houpe, a když je na koberci, taky couvá ☺ a pláč vůbec, naopak se u toho směje a kviká radostí.
@gbp Tak to jsi mě uklidnila ☺ A my si všimli že ona se chvíli zastaví, a kouká na nás co my na to. A když se smějeme, tak dovádí ještě víc. Asi máme veselé mimčo s radostí do života ☺
👍 tak to tak bude 😄
Nase mala se uz plazi a otvira si supliky a bere si z nich veci. Nejvice ji fascinuje vse co neni hracka. Vsechno musi osahat a taky ochutnat 🙈