Můžu dát 2tt holčičce 1 lžíčku kmínového odvaru? Jak ho připravit a pomůže to na prdiky?
@agneska7 děkuji pěkně.Zkusim
@agneska7 A dáváš jen 2 lžičky denně nebo vždy před jídlem ??
A též to musí mít teplotu 37° ?
Tož tak nějak vlažné já to teda nikdy neměřila 🤷 já mám 3. Dítko a má 5 m takže dám už i víc u 2 týdenního miminka bych dala ty 2-3 lžičky ( malé) 😉 já dávala jen když to bylo potřeba a jen 1 denně ono to vždy zabralo takže nebylo potřeba dávat znova a kojíš ?
@agneska7 prosím a děláš s celého kmínu ?
@mamadvoudeti ano celý
Ahoj, já bych nedávala, znám lidi, který kmín nadýmá. Nevíte, co to s miminkem udělá a tak brzy je to unáhlené, nemůžete ani s jistotou vědět, že ji trápí koliky. Zaměřte se raději na ulevove polohy a správnou manipulaci s miminkem, aby nedocházelo k dráždivosti a plactivosti. Výborná knížka je Něžná náruč rodičů, kde najdete užitečné informace.
Já tedy dcerce taky dávám a sama ho piju. Akorát až tak cca od 2 měsíce 🤔. A je to vlastně jediný co nám pomohlo. Z fenyklu ji bolelo břicho ještě víc. Takže já cca měsíc dávala tak 2x denne lžičku odvaru z kmínu a sama pila během celého dne. Teď ji jsou tři měsíce a týden, už dávám jen opravdu občas, protože se to hodně zlepšilo, tak jen když vidím, že je třeba problém, funguje to super. A když měla opravdu bolebrich a nemohla se vykakat dala jsem lžičky klidně 3. 🙂
Ale je důležité vědět zda ji opravdu trápí bříško nebo něco jiného.
A dávala jsem klidně i studeny a dělám ho z drceneho kmínu. 🙂
Vždy v klidu spi..A pak zatlačí a už to začne..Jekot a už nevím jak bych pomohla.. 😢 jsem bezradná
Chudinka 🥺🥺 a nepomůže třeba ani rourka ? Asi lepší než aby se trápila a pořád jen plakala ( přece jí tím i ulevis trošku) jinak nám pomáha poloha tygříka
chudatko, ale zkusila bych no 🙂
Stále to není signál koliky ;) Náš malý měl při buzení takový tik a vypadal jakože tlačí neustále, nedala jste moc info, třeba jestli kojite nebo jste na UM. Kojení je u tak maličkého vyžadováno 10 i 12x za den, chce být u maminky... Náš se budil každých 30 minut, i spánkový cyklus dozrává. Hlavně se nestrsujte, nepodavejte miminku zbytečně nic navíc, nechte ji třeba i bez plenek chvilinku na bříšku, nevadí, že ještě nezvedá hlavičku.
Já jedu starou školu . Klidně 1-2 lžičky dej je to mnohem účinnější než nějaký espumisan ... A návod lžičku kmínu do hrnce s vodou cca 200 ml povariš a je hotovo . A jestli kojíš dej si taky 👌
A opravdu pomáhá 👌