Klučičí miminko 🙂 Je něco, na co si dát pozor?

pmelani
1. bře 2012

Je něco na co si dát pozor nebo nějaké vychytávky pro miminko chlapečka,máme doma holčičku v rodině také samé ženské nemám zkušenost s chlapečky☹ musí mít nějaké spec.krémíky na prdelku,plenky. Mají více potíže s bolením bříška jak jsem se dočetla? Děkuji za každou odpověď.

mamkamarketa
1. bře 2012

@pmelani ja bych rekla ze s klukem to je lehci,nez s holkou. kremiky nic specialniho mit nemusis.
akorat,kdyz prebalujes,musis dat pindika dolu,aby si chlapecek necural na brisko 😉

mmiirrkkaa
1. bře 2012

Já mám jen kluka a nic speciálního s ním nedělám. Na bříško jsem koupila pecky, ale naštěstí jsme je nepotřebovali. Jen mě každý děsí s přetahováním pindíky, ale v porodnici i u dětské mi řekli, ať v prvním roce rozhodně nic nedělám, takže zatím pohoda 🙂

mamkamarketa
1. bře 2012

@mmiirrkkaa me rekli do 3 let nesahat 😅

ined77
1. bře 2012

@pmelani ...ahoj 🙂 ,
tvoje otázka mi okamžitě vykouzlila úsměv na tváři 🙂 .
o ničem speciálním nevím.co se týče prdíků, dle mého je to pověra, protože téměř všechny kamarádky, které měly první holčičku trpěly na prdíky úplně stejně jako náš chlapeček 😉 .
jediné na co si dávat u chlapečka pozor je, že při přebalování po rozlepení plenky je dobré chviličku počkat, chlapečci rádi čůrají právě hned po rozbalení 😉 .
ale to je asi vše 😀 .
co se týče třeba předkožky a jejím stahování, o tom už tě následně poučí vaše dětská dr., názory na to hodně různí.jinak ať má miminko pipíka nebo ne, péče je o něj vždycky stejná 😉 .

medvik
1. bře 2012

@mamkamarketa má pravdu, je to jednodušší.
@pmelani A dávej si pozor, když je rozbalený, má dobrý dostřel, radši si pod něj hned dej novou plenu a přiklop s ní pindíka, stávalo se mi, že když jsem nebyla dost rychlá, počůral si oblečení, mě, gauč,... 😀 Na prdelku Bepanthen, jen ale kolem řitního otvoru, jinam ne. Bříško malého bolelo, zkusili jsme Infacol, docela dobrý, ale zázrak jsou probiotické kapky Bio Gaia (1 x denně 5 kapek, sice stojí 600-680 Kč, ale vydrží na 2 měsíce), po těch potíže nejsou. Plenky dávej jakékoli.
Klidně se mě zeptej do IP na co chceš, kdybys potřebovala.

hary
1. bře 2012

Já mám doma dva kluky a v porovnání s holčičkama v okolí rozdíl nevidím, miminko jako miminko 😀 . Kosmetika je individuální, co komu vyhovuje a nevidím důvod řešit rozdíl mezi holčičkama a chlapečkama 😉 . Jedině ten pindík při tom přebalování, dávat ho dolů, aby se nepročůral, jinak nevím nic jiného. Ten pindík, to je kapitola sama pro sebe. Právě nyní to řeším s klukama. Mám doma sedmiletého a tříletého. S tím starším jsem byla asi před třemi lety na chirurgii, kde mu tu předkožku "odlepily", ale vrátilo se to, takže ta předkožka nejde stáhnout tak jak by měla, takže to budeme muset řešit opět 😝 . Tomu mladšímu bych řekla to půjde samo. Ale s tím si poradí dětská doktorka a ona řekne co a jak, s tím je zbytečný si teď lámat hlavu. Co se bříška týče, tak těžko říct, opět bych řekla, je to individuální. Starší syn na bříško netrpěl vůbec, mladší si to párkrát zkusil. Nám se osvědčil BabyCalm na prdíky 😎 . Jinak fakt nic nevím, fakt mi přijde jedno, zda holka nebo kluk. Je to mimčo, co se musí hýčkat a piplat a tak 😀 . Kdyby něco jsi potřebovala, písni, ráda poradím 😉

hary
1. bře 2012

Jo to čůrání když je rozbalený, to je fakt, to jsem zapomněla 😀 😀 😀 . Když se nechá rozbalený na prokopání nebo jen tak na provětrání, tak gejzíry kluci umí dokonalý. To že jsem to měla až za výstřihem a teklo mi žlábkem mezi prsy až k pupku, to bylo doooost často 😀 . A dost často jsem stírala zem, to je fakt. Takže ano, je pravda, že když jsem ho nechávala na prokopání a vyvětrání, měla jsem nachystanou bavlněnou plenku a tu mu dala přes pindíka a pod něj, vyplatilo se 😀 😀

medvik
1. bře 2012

@mamkamarketa má pravdu, je to jednodušší.
@pmelani A dávej si pozor, když je rozbalený, má dobrý dostřel, radši si pod něj hned dej novou plenu a přiklop s ní pindíka, stávalo se mi, že když jsem nebyla dost rychlá, počůral si oblečení, mě, gauč,... 😀 Na prdelku Bepanthen, jen ale kolem řitního otvoru, jinam ne. Bříško malého bolelo, zkusili jsme Infacol, docela dobrý, ale zázrak jsou probiotické kapky Bio Gaia (1 x denně 5 kapek, sice stojí 600-680 Kč, ale vydrží na 2 měsíce), po těch potíže nejsou. Plenky dávej jakékoli.
Klidně se mě zeptej do IP na co chceš, kdybys potřebovala.

pmelani
autor
1. bře 2012

Děkuju moc za rady 🙂 tak hlavně dávat pozor na vodopád a to další bude hračka 🙂 měla jsem strach....no a ta předkožka to opravdu všude radí každý lékař jinak..

pmelani
autor
1. bře 2012

@hary
@medvik
@ined77
@mamkamarketa
@mmiirrkkaa
tak jsem konečně v klídku,kdyžtak bude muset poradit manžel ten by o tom měl vědět nejlépe 🙂 ale myslím,že bude první který se nechá počůrat ,chi 🙂

hary
1. bře 2012

@pmelani no až budeš párkrát počůraná, tak si dáš pozor 😀 a budeš vědět co a jak 😉 . Kolikrát jsem strojila do suchého a čistého i syna, byl schopný se počůrat i za sebe. Takže nebyl mokrý jen on, ale i stěna za ním 😀 😀 . No je to fakt sranda, ale to vychytáš 😎

ined77
1. bře 2012

@pmelani 🙂 ...neboj, já myslím, že ti to ani nepřijde 😉 .budeš ráda, že mimi máš a jestli je to holčička nebo kluk už bude fuk 😉 😵 .

pmelani
autor
1. bře 2012

@hary tak na to se těším 🙂 to bude legrace...no prdík malej už aby to bylo 🙂

pmelani
autor
1. bře 2012

@ined77 🙂 už se nemůžu dočkat 🙂

meleri
1. bře 2012

@pmelani ahoj ja mam dva kluky a co se tyce prebalovani tak je to super spis bych mela obavy z toho mit holku....ja pouzivam sudokrem a ten je super na zadek....jinak nevim az na zminenou fontanku je to asi stejne, jen se mi zda ze jsou kluci zivejsi al zas tolik holek neznam... 🙂

pmelani
autor
1. bře 2012

@meleri 🙂 tak zase budem vědět,že je doma 🙂

sabuse1
2. bře 2012

tak já mám srovnání a řekla bych, že s klukem je to jednodušší, nehrozí žádné nebezpečí infekce jako u holčiček takže ta hygiena je taková lepší jinak zas tak velký rozdíl nevidím...akorát jak už tu zaznělo dávat pindíka dolů aby se nepročural a hlídat při rozbalení - syn je mladší takže od dcery jsem tohle neznala a dostal mě hned v porodnici, než jsem se vzpamatovala bylo mokro všude🙂)))) jinak paradoxně na koliky a prdy trpěla dcera a to asi do půl roku, nesměla jsem jíst skoro nic a syn úplně v pohodě takže tohle je asi hodně individuální

lucynka46
8. bře 2012

@sabuse1 Chtěla jsem se zeptat jaká infekce hrozí u holek? Jako z pokakané plenky třeba?
U kluka si zase musíte dávvat pozor na pindíka. protože když se mu pod předkožkou tvoří více mázku, takto může začít hnisat. Nedávno jsme na tom byli a měli jsme kliku, že jsme přišli v čas. U holek co vim, tak zase více promazávat pysky, protože se taky můžou přilepit. Nedávno jsem zaslechla, že se holčičce přilepili k nožičkám.... Ale můžou i k sobě. Takže více promazávat.. Narazila jsem, že někdo maže jen dirku u prdelky.. já mazala i pod pytlíkem a pindíkem a všude v záhybu.. Hlavně v létě. jinak to všude nemuselo být.. A opruzeninku jsme neměli ani jednou. počůraná jsem byla snad jen jednou. Jinak jsem si až takový pozor dávat nemusela.. Porovnat nemůžu, ale myslim, že je to stejné..

sabuse1
9. bře 2012

lucynka46: ano třeba z pokakané plínky proto je důležité utírat zepředu dozadu aby se stolice nedostala do pochvy, blbý je, že se to může stát i při důkladné hygieně zvlášť třeba při průjmech a ty pysky se musí hlídat, dr.mě upozorňovala, že se to stává hlavně při používání vlhčených ubrousků, já tedy otírám zadečky látkovým ubrouskem namočeným ve vodě s olejíčkem takže tím odpadává to promazávání🙂 U těch kluků mi to prostě přijde jednodušší co se hygieny týče🙂

pattie
10. bře 2012

😀 taky máme doma pěkně ohozenou zeď u přebalováku 😀 Než jsem přišla na to, že se musí po rozbalení hned dát přes pinďu plena 😀 Ale naštěstí už mi to teď nedělá.... Hlavně ty začátky byly krušné, pořád byl pročůranej,, až pak mi zkušenější matka od dvou kluků poradila, pořádně tam toho jejich pinďu urovnat, aby nebyl na stranu

pucik
10. bře 2012

Ahojky m ymáme 2 kluky a dávat pozor třeba na přebalování, jak můžou čůrají všemi směry 🙂 😉 , mám super příhodu, taťka malýho přebaloval a něco mi vykládal, já koukám a malej na něj vesele čůrá a on nic, tak mu říkám, nevadí ti náhodu, že na tebe malej čůrá, koukal jako puk,ale to už byl totálně mokrej.Docela zábava,ale mě se stalo taky kolikrát a nejlépe na zeď ,když se zvedne a dává se pod něj plenka. Jinak bolení bříška neměl ani jeden, tak nevím, jestli jsme vyjímka. Jinak stahovat tu předkožku,doktorka pak kontroluje varlátky, my např. máme od porodu nesestouplé - musíme na operaci.Na prdku mažeme normálně Bepanten.Chce to vyzkoušet plenky, nám třeba nevyhovuje pampers, kluci to oba pročůrali za hodinku,takže máme buď huggies nebo i tesco ty gaga. Občas se stane, že se jím v noci postaví pinďa a otočí se v plence, jak je to utažený a spinkají v klubíčku na bříšku, mají totálně mokré bříško,ale je to jen občas. Jinak asi nic, tak přeji ať vám klučíci rostou do krásy a síly 🙂 😉