Kdy ockovat (rocni obdobi)?
Od ktereho mesice ditete ockovat?
Co delat kdyz uz je prisate kliste?
Jaka je inkubacni doba encefalitidy a boreliozy?
Kolik stoji ockovani?
Proplaci pojistovna neco?
Mate s nemoci zkusenosti?
slunicko, u ktere jsi pojistovny?
Da se borelioza vylecit? Jake jsou symptomy? A za jak dlouho po prisati?
Nasazují se na ni antibiotika,ale ty sviňoury jsou strašně vyčůrané.Po nějaké době se to uklidní,člověk je v poho.A pak to zase začne.Taky si dokáží zvyknout na antib.tak se musí měnit.Bolí klouby a to hrozně člověk je celý v dupě 😔 .Myslím,že to bylo do pár dnů,nejdýl do týdne ale to dřív.Už nevím jestli horečka.Pojišťovna v IP 😉
dneska jsem si byla pro injekce pro manzela a pro malou(ja nemuzu v tehu)mam osobne prodelanou boreliozu s pobytem v nemocnici loni...
injekce prvni se dava v zimnich mesicich od prvni injekce je to 1az3mesice kdy se aplikuje druha davka a treti 5az12mesicu od druhe tudiz dalsi rok,ochrana nastupuje v podstate uz od prvni injekce nejlepe vsak po dvou,zrychlena davka se dava kdyz nestihas lepsi je vsak zacit ted.Detem se dava nizsi davkovani 0,25 a dospelakum 0,50 FSME IMUNO ..vyrobce Baxter Rakousko anebo je jeste jedna tato je vsak znamejsi..stoji cca490az530Kc jedna injekce +aplikace latky u lekare viz jeho cenik.poplatek za recept se nehradi ponevadz je to plne hrazene vami,presto doporucuji lekarnu Dr Max ta dava jeste 10Kc zpet a ma injekce stejne jednotne za 500Kc.Skladovani je mozne u lekare nebo v lekarne po zaplaceni v lednici,ale i doma se da
.Malou ockujeme az td ve 4letech .
Vzp mi proplati dve injekce tudiz si jednu pristi rok za 500+aplikace zaplatim sama coz jde ,ale to je jen proto pac maji nejake akce ted v lednu na 2x vyssi prispevek cerpat v lednu jen
janus mit boreliozu jeste neni takova tragedie,me se delalo zle motala s emi hlava mela jsem zavrate slabosti rozostrene videni..pricitala jsem to unave a sla na infekcni tam mi vzali veskere krevni testy na vsecko co existuje a doporucili mi lumbalni punkci nacez mi ji udelali a lezela jsem na lecich 10dni v nemocnici a pak jsem jeste mesic brala amoclen antibiotika a nejake vitaminy nicmene ta FSME neni injekce proti borelizoe ,ale encefalitide..a i tak je nejaka sice mala pravdepodobnost,ze nemusi ochranit pred tim dokonale..
boreliozu mam v tele neustale chodim na opakovane krevni testy je to vice nez rok od lecby a neustale mam zvysene markery na druhy stupen seda zona,ale to prej mit budu.kliste jsem mela a odpadlo a zadnej flek a presto sem borku mela a ted v lete jsem mela velke prisate flek jak cyp a nemela jsem z nej nic takze tak.jinak ti volaji z hyg,stanice a ptaji se kde kdy v jake casti si to chytla asi a mapuji to..
aponchie...diky.
Muze se ockovat i mladsi dite?
myslim,ze klidne muze,ale ja ani nevim proc jsme ji to nedali driv...asi jsem mela pocit,ze byla hodne mala na takove injekce..do te doby jsem ji poctive hlidala a ikdyz mela kliste hned jsem byla schopna ho vytahnout a osetrit sledovat a na kontrolu jsem preventivne sla do tydne a sledovala jestli neni jako sla chripka..a v pohode
encefalitida:
pri vstupu do tela je inkubacni doba 7-14dnu,prubeh nemoci je dvoufazovej:prvni faze pripomina chripkove stavy a chripku(bolesti hlavy,unava,horecka,nevolnost,bolest svalu kloubu)
po par dnech je relativne klid a vypada,ze je vsecko v poradku a nemoc ustupuje v tom okamziku nastupuje druha faze(ne vzdy!!nekdo se uzdravi a uz je v pohode a pokud ne tak nastupuji krute bolesti hlavy,horecka,nevolnost ,zvraceni,tuhnuti svalu,nemuzes zvednout hlavu z leze ,tohle muze trvat az 3tydny!.Vzdy dle me zkusenosti je lepsi po nalezenem klisteti necekat a do tydne si zajit na krev k lekari ,ktery bude to tydne cca po te dobe se uz da celkem spolehlive zjistit jestli virus v tele je a nasadit ATB lecba.Nicmene stejne potize muze spusobovat i meningokok,borelie,pneumo,tuberkuloza..
lecba pri druhe fazi spociva v zavodneni infuzemi(pri zvraceni a horeckach je nutnosti)odber Lumbalni punkci,nasledne kapacky ..doma leky
Borelioza:
cervena skvrna po prisati nekdy ne,jako by sla chripka stejne stavy jako u klistovky,nicmene navic a to jsem mela ja zalehnuti usi piskani v nich ochrnuti licniho nervu zvlast u deti,mraenceni v nohach ,tiky,zanety mocovodu,nekdy i lymfocyton,priznaku je velmi mnoho sirokeho spektra
lecba prvniho stadia nemoci: amoxicilin,doxycyclin
lecba druhe stadium nemoci:ty dve +penicilin g,ceftriaxon
lecba pozdni formy nemoci: penicilin g,ceftriaxon(vyssi davky)
alternativni ATB:Zinat,Claforan,Erytromycin,Rulid,Rovamycin,Sumamed
+injekce vitaminu C+B12
.....................................
nakazenim boreliozou se clovek nestava imunni proti ni!!
a jeste dodatek proti Lymeske borelioze se nelze naockovat! je pouze jedna latka a ta se jmenuje LYMERIX je nedotazena do konce u pokusnych lidi vyvolavala ty sam obtize a navic je vyvinuta proti americkym boreliim nicmene prej cesnek a b komplex odpuzuje klistata takze ten kdo miluje tyhle dve veci by mel mit relativne klid 😀
Můžeš v zimě 3injekce,je to lepší ale i v létě zrychlená forma 2injekce
Nejlépe po základním očkování
desinfikovat a vytáhnout,potom sledovat
Nevím kdyby byla změna k doktorovi.Můžeš poslat klíště na prozkoumání,ale to se platí
Myslím,že jsem platila necelé 400 za jednu injekci
Moje mi to proplatila celé
Můj taťka má borreliózu 😔