Ahoj. Chci se zeptat Vas co take mate klidne miminko. Nase mala se narod pred 3tydny. Je velice hodna..kdyz jen zaknoura hned vim co s ni. Bud je pokakana nebo ma hlad, nebo chce bejt chbilku u me. Chci se zeptat co Vam pak z miminka vyrostlo? Zda se povaha jeste meni nebo se hned pozna ze uz klidna bude porad. Zatim jsem mela vzdy zkusenosti s urvanejma miminkama takze me mala prijeme prekvapila.
nooooo, podle tri tydnu bych asi nedelala predcasny zavery 😀 moje dite taky nijak nervalo, oni ve finale dost dlouho nic krom toho tria "mliko-kakat-mama" nepotrebujou. pokud netrpi na prdiky nebo neni nejak extra drazdivy, tak si myslim ze je celkem normalni ze ani ne mesicni mrnousek je docela klidnej a prevazne chrni.
u nas to teda nevydrzelo, ted ve dvou letech klidna neni ani omylem, je to rarach 🙂
🙂
no první ječel co to šlo snad 3 měsíce - má necelých 5 a je to to nejzlatější dítě co sem kdy viděla. A to není jen můj názor. Chytrý, klidný, samostatný, miláček.
druhý - do půl roka jsem nevěděla že mám druhé dítě. Za ten půl rok breknul snad 2x. No má 2 roky a je to hroznej "punkáč"😅 U zadele vrtule a jede si tu svou ;) ale taky miláček to je jasný :D
Ale vybavilo se mi, jak jsem potkala v krámu nějakou paní, chválila děti, že jak se jí líbí atp a ptala se, tak jsem popravdě řekla, že jsem druhýho ještě neslyšela brečet , že je zlatej. Tak se začala smát a že prý její maminka měla snad 12 dětí a ta říkala "nebrečí do půl roka, tak brečí od půl roka" - a já rok a půl na tuhle paní vzpomínám a vždy se musím začít smát 🙂
ale určitě to nebude pravidlo - to jsem napsala jen mou osobní zkušenost 🙂 nikde není dáno že zrovna vašemu mimču ten klid nezůstane ;)
@jitavrtule twe... normální, jo. Jako - normální... 😀 no já nevim. 😎
Ve třech týdnech je brzo dělat nějaké závěry! 😀 Mně dcera prvních 5 týdnů v podstatě prospinkala, téměř neplakala, právě jenom kňourala slabým hláskem. Menší zlom začal koncem šestinedělí, kdy najednou začaly večerní řev. Dneska je to věčně ukňouraná (ano, to jí zdá se zůstalo...doufám, že je to aspoň částečně jen obdobím, ale nevím nevím, obávám se, že je to v povaze), vztahovačná a vcelku živá holka, pravda je to introvert a tak trochu asociál, co se týče cizích lidí, ale jak je mezi svýma,tak je to ďábel a hlavně je to adrenalinové dítě, co se týče prolízek, skluzavek apod., ve všem byla a je vždy docela napřed oproti většině vrstevníků.
@odula jsem mela stesti zacatecnika 😀 nase mrnochova byla fakt hodny miminko, pak ji zacly rust zuby a prisaham ze vim o kazdym posunu v dasni dotedka (jeste nema petky).
😂
no čekám třetí, sem napjatá jak kšandy jakej model trefím tentokrát 😅
ja čekám druhý a taky jsem zvědavá co nafasuju tentokrát 😀
@jitavrtule Jo, sestře první holka trpěla první tři měsíce na koliky, prořvala to, hodně si užili. Druhá - první měsíce hodné miminko, které krásně usínalo samo, tak ona si říkala -ty jo, že by bylo něco pravdy na tom, že druhé děti bývají hodnější? Paráda! No a zhruba v děti měsících to začalo, problémy s usínáním, spánkem, je strašně živá a ještě větší divoch jak ta naše, lozit po žebříku uměla dřív než chodit, je jí 15 měsíců a je jí všude plno. A problémy se spaním má dotedka.
Já mám teď 7 týdenního chlapečka a zatím je taky strašně hodnej...tak si říkám, jen ať mu to proboha vydrží! Ale když vidím mladší neteř, tak si radši dopředu růžové brýle moc nemaluju, spíš se připravuju na to horší, co může nastat...nemáme problémy s prdy, tak určitě bude problém se zubama, či jiné, horší...
@odula Moje babička (tátova matka) měla taky 12 dětí 🙂 🙂 10 z nich rodila doma a všecky přežily, ty zbývající 2 byly dvojčata, s těma jela do porodnice. Rozdíl byl dycky 1,5 roku - MASAKR. Dožila se 83let.. Za měsíc mám porodit třetí, mám 33 a to ona byla trochu za polovinou a nechápu jak to mohla zvládat... fakt mega záhul.
Ja mela takove miminko. Skoro vubec neplakalo a kdyz uz tak byl hlad nebo plna plina. A je to klidas a hodny kluk do dneska. Nevim cim to je jak sem si to zaslouzila ale of narozi s manzelem poslouchame jak je hodny uzasny atd. kdyz mu bylo 3 tak sme si rekli ze bychom tomu snad mohli I verit ze je proste az moc hodny a ochotny pomahat nezlobi nebreci nic. A on je tkaovy furt. Vymodlene ditko musim rici. je fakt ze dela hodne domaci prostredi kdyz je doma klid rodice nenervuji nehadaji se nezvysuji hlas ma to odehru. Mozna jen nahoda ze muj syn je takovy ale mozna taky ne. no ted cekame druhy tak ti pak napisu zda je to stejny nebo sem mela jen kliku 😝
Povaha u miminek se mění každou chvíli, zvlášť ve třech týdnech je opravdu brzy dělat nějaké závěry. Mám tři děti a všechny byly klidná miminka, nejstarší to vydrželo dodnes, prostřední začala řvát ve třech měsících a vydrželo ji to dodnes (11 let ) 😀 a nejmladši syn byl do jednoho roku naprosto zlaté dítě, pak se to zlomilo a je to teda pěkný lumpík a vzteklina, což jako miminko nebyl, takže asi tak...🙂
Starší dcera byla hodné mimko. Většinu času prospala a byla opravdu zlatá. Ve dvou až třech letech měla období vzdoru, byla na mě zlá, křičela na mne. Pak se trochu uklidnila. Když je sama, tak je fajn. Mladší dcera byla křikloun od narození. Naštěstí si vzala dudlíka, tak jsme to přežili. Hlasitá je pořád i taková akčnější. Nyní máme desetidenního syna, který se přebalí, nají a usíná, samozřejmě se chce i řádně chovat, ale je v pohodě. Jsme zvědaví, jaký bude 🙂
@baaar1 povahu podle toho fakt nepoznas. Druhorozena prvni dva mesice spala a jedla. Oproti prvorozene sem nevedela, ze mam dite. Kdyz ji byly dva mesice, zjistila, ze se muze hybat, takze boj, aby si nesedla, neb mela velkou silu v rukou, na brisku rotovala jako hodiny, pozdeji se naucila plazit, byla hoodne urychlena, kdyz doktorka rikala, ze ji mame podrazet kolena, tak sem jeji brzdeni vzdala, to uz na me bylo moc. Spala porad dost, ale uz ne tolik a kdyz nespala, jela jak sroub a to ji vydrzelo dodnes. Ma rada svoji pohodu, o to nic, ale jinak je to velmi akcni dite, cholericka, tvrdohlava, sikovna, tolerantni k ostantim detem.
Tak k tomu můžu hned napsat poznatek. Mám vnučku, do asi tak 8 měsíců to byl andělíček, hodná, spavá, pořád usměvavá... myslela jsem si dokonce, že bude trochu zpožděná, taková líňoučká. Teď? Před chvílí jsem jí hlídala, aby se moje dcera mohla alespoň v klidu najíst. je jí 15 měsíců a je to ďábel. Běhá jako šílená, doslova. Jsem úplně grogy a to jsem jí měla sotva půl hodiny. Zvědavá, ukecaná, dračice. 😀
@baaar1 ty jsi urcite troll... 😀 ne , promin. Ja jenom ze tohle tvoje miminko je miminko snů. ja tedy netusim co z neho vyroste, ale jedno vim jiste, že zrychlená turbomyš se ještě zrychlí a cholerik zůstane cholerikem :D takže to vypadá, že máš doma rozvážnou, přemýšlivou jemnou intelektuálkuk která ve dvou letech bude tiše hodinu rozjímat nad tím, že kravička patří do chlívku a pejsek do boudičky. Gratuluju a zelenám závistí :D