Zajimalo by me copak delate s miminkama, které nejdou utisit? 😁 Nechteji chovat, nosit, jsou prebalena, nakrmena, nechteji si hrat, povidat.. Proste nic 🙄 nechavate brecet? Presne tyhle stavy miva obcas moje trimesicni dcerka a ja si prijdu jak neschopna matka co nedokaze utisit dite. Samozrejme sve prvni dite 😀 dekuji za zkusenosti 😉
my jsme zkoušeli bílý šum (z PC), pustili jsme ho na maximum (dle návodu) a pokud bylo miminko opravdu přebalené, najezené, nemělo žádný evidentní důvod k brečení, jen nedokázalo usnout, tka to vždycky zabralo. No a když ani to, tak jsme nosili se změnou poloh, ono možná dcerku bolí bříško, tak jsme střídali polohy na tygříka a klokánka (mylsím že se takhle jmenuje). A když byla jednou fakt krize, tak jsme zkusili sednout do auta a jezdit kolem města - ale teda nepomohlo to...
U nás funguje když začnu zpívat Mravenčí ukolebavku 😁
@veronika_aki Také to znám syn vždy měl taková období. Naštěstí u nás vždy zabral kočár s kterým jsem jezdila po bytě sem a tam a zpívala mu. Někdy se utisil hned a někdy až po chvíli.
Jé,tak těchto stavů jsme si užili dost a dost...u nás zabíralo uvázání do zavinovačky,skákání na míči a zpěv.
Tak u nás vzdycky něco zabralo,ale pokaždé něco jiného. Nejvíc zabrala houpacka a nositko a také zpívání a skakani na míči a kočárek.
No, když jsem zkusila vše možné a dcera i tak byla schopná řvát x hodin, tak mi to prostě nedalo a obešla jsem doktory. A přišli jsme na problém s krční páteří.
Nechci tím říct, že to hned musí být nějaký zdravotní problém, ale podle mě úplně bezdůvodně ta miminka nepláčou. Někdy něco svědí, tlačí, jsou unavená...
Starší okolo 3 měsíce trpěla na večerní neklid, začlo révě v 5 odpoledne a přestala řvát před desátou večer. Nezahrálo nic, čím vic jsme jí něco nutili- prso, hračky, dudlík... Nepomohlo nic, po týdnu jsme prostě pochopily, že jediné chovat a počkat až se sama zklidnila, pak jsme ji v klidu vykoupali , nakojila se a v klidu spala. Ve 4 měsíci to přešlo.
První to nedělal, u druhého se mi docela dobře daří "číst", co chce. Kdy chce spát, jist, chovat... U nás zabírá bílý šum, někdy chování, ale při chůzi, někdy jenom přemístit, nebo sundat kalhoty - líp se mu nejspíš kope, podat hračku. Většinou to zkouším dokola a něco zabere.
V knize “nejšťastnější miminko v okolí” se popisuje, že ve 3 měsících se mění schopnost miminka usínat samovolně a jakkoli a začíná se projevovat potřeba dostávat pomocné rituály k usnutí: šum, houpání...už mu to přestává jít automaticky. Večerní pláč přicházel ve dny, kdy něco pro miminko nebylo ok přes den: moc vzruchu, málo kontaktu, atd. Taky plakala často ze mě, z mého neklidu, vynervovamosti...kdybych měla spočítat, kolikrát jsem se s ní v náručí vyplakala a ona usnula...zní to bláznivě, ale mě to pomáhalo, upouštět přebytečné emoce....když je dusíme v sobě, miminko to cítí a neumí je potlačit jako my...ale to už je zase kniha “Mateřství a setkání ženy s jejím stínem. Omlouvám se, ezo odpověď od ezo matky...ale miminko mi krásně spalo a bylo klidné, tak dávám dál, no🙂 (ťukám, abych si to nezakřikla)
@eithelwing muzu se zeptat jaký problém a jak na to přišli?
@slunickovm Dcera měla od porodu vyskoceny atlas. Projevilo se to neklidem, špatným trávením, castym ublinkavanim a poté i spatnym pasením koníčku. Nesnesla pohlazeni, neuměla se uklidnit.
První to napadlo neurolozku a poslala nás k rhb lékaři. Ten to potvrdil a jakousi terapii, snad podle dr. Arlena, ale už nevím přesně, vrátil atlas zpět.
Něco podobného lze najít pod názvem kiss syndrom.
Těžko radit. Spolu do postele a k prsu nepomáhá? Zkusila bych asi ještě víc pátrat po příčině... a neřešit ,,jak utišit", ale ty situace úplně odbourat. To se mi to píše, co 🙂 Ale uvádíš docela málo informací, tak je opravdu těžké dát konkrétní radu. Miminko nepláče jen tak. Může být třeba přetížené a hlavička to všechno neumí zpracovat. Začala bych úplným vypnutím televize, společným spaním a procházkama jen do klídku do přírody. Pokud už to tak nemáš.
@eithelwing aha, děkuji za informaci to jsem netušila, ze neco takového je. Ja bych řekla, ze syn na spoustu věcí sedi taky jen jsem se jeste chtěla zeptat. Meli jste i tu hlavičku a otaceli jelen na jednu stranu? My otáčíme na obe, ale na jednu min.
@veronika_aki pomohl pustit nahlas bílý šum z YouTube, chovat, pevně držet, pohupovat a dávat pusinky
@lllucielll prave ze mam opravdu nekdy pocit ze vyzkousim vsechno mozne a nic nezabira. Sum vetsinou funguje, ale pokazde taky ne. Chovani, tuleni, pusinky, povidani ne. V postylce s kolotoce, bez kolotoce taky ne. Jsou dny klidne, kdy je hodnoucka a obcas mi pred spanim pripravi takove rodeo 🙂 asi jsou proste dny lepsi a horsi. Televizi nemane, klid u nas je. Bylo by fajn, kdyby proste slo hned poznat co je spatne. Ne samozrejme kvuli mne abych od ni mela klid, ale je mi ji lito kdyz vidim ze chce spinkat a proste to nejde 😕
@veronika_aki chápu, člověk by udělal cokoli, jen aby se miminku ulevilo... Moc ti přeju, aby takových večerů bylo co nejmíň
@veronika_aki zkus si přečíst něco o večerním neklidu miminek.
@veronika_aki Tvrzení, že miminko nepláče "jen tak", je nesmysl... (a dá se jen gratulovat každému, komu se narodí takové čitelné a spokojené miminko). Jsou miminka, co se narodí s nedozrálou nervovou soustavou a brečí... Hodně a pořád. Prožívají čtvrtý trimestr, všechno (svět) kolem nich je pro ně rušivé. Moje ubrečená miminka potřebovala být u mě v náručí nebo v šátku. Ne vždy to mělo efekt, někdy brečela i tak několik hodin, ale člověk má minimálně pocit, že je v tom nenechává samotná... A vždycky je dobré zkusit pravidelně masírovat bříško, kdyby to náhodou bylo bolestí
Urcite nenechat miminko brecet 😟 zkuste stridat ruzne polohy noseni (tygrik, klubicko, klokanek, briskem na sebe), polozit na podlozku past koniky, zpivat (u nas dlouho zabirala mravenci ukolebavka nebo neco monotonniho - nejaka obycejna melodie, vymyslet si slova a dlooouho zpivat 😁), rozbalit a pocvicit nozickama, pohoupat na balonu... urcite neco zabere. A pripravte se, ze to nebude fungovat naporad, zacas budete muset zkouset znovu ale vzdycky neco pomuze. A stridejte se v uspavani s partnerem. My mame obdobi kdy nemuze uspat manzel a zoufaly mi maleho predava, a stejne tak naopak.
@slunickovm Dcera otáčela na obě, ale na jednu méně. A pak bylo patrné, že jednu ruku téměř nepoužívá. Nesnesla treba oblékání přes hlavu. A její revy byly opravdu nevysvětlitelné, dokud jsme neodhalili problém.
Prvně mi tuto domněnku navrhla jedna maminka zde, tak jsem začala pátrat. Hodně materiálu je v němčině, v ČR je to diagnóza víceméně neznámá. I tak se najdou lidé, kteří děti dovedou ošetřit, ovšem převážně v soukromém sektoru.
Doporučuji skupinku Kiss syndrom na fb.
Podobny byl syn. Totalne nekontaktni, hodne uplakane a uvztekane dite. A nepomahalo nic. Museli jsme nechat na brisku vyvztekat. Kdyz byl na rukach strasne sebou sil, rval jak tur. Nikdy se mnou nechtel spat v posteli. Chtel svuj prostor, zadny dotyk a hlavne klid. Na ten klid jsme prisli az v 11m. Ten nejvetsi sileny vztek trval od 3m do 4,5mesicu. Pak uz se to lepsilo. Unavil se hranim a tak. Ted jsou mu dva, kontaktni uz je i kdyz spat se mnou v posteli porad nechce 😂
Neumim nechat deti plakat. Nastesti zatim pokazde pomohlo prso, popr. chovam ve vertikalni poloze, tesne sviram, tancujeme a zpivam. Na dcerku prso zabiralo vzdy, na syna ne pokazde, ale uz se uci. 🙂 Prso je pro me vazne jistota, neumim si predstavit, ze place a nic nezabira. To bych zacala panikarit a jeste bych to zhorsila.
U nás zabírá vždy něco jiného. Nejlépe houpání, bílý šum z telefonu, když ji vyndám na přebalovák a sundám plenu, zázračně ztichne. Případně jí dám napít trochu převařené vody. Úplně nejvíc ale zabralo to houpání. Mám na to takovou deku s ušima, za který ji držíš a houpeš jak s nákupní taškou.
@veronika_aki u nás když byl furt řev a k neutiseni tak jsem ho na podložce sundala plinku a nechala kopat nožičkami a zkusila i přetočit na bříško a to byl hned klid