Kdy začít stříhat děti? Já nechala svoji dcerku ostříhat když má teď teprve 7 měsíců, není to brzy?
Pověry jsou nesmysl. My strihali v půl roce, protože to synovi už lezlo do očí. Kdybych to nechala do roka, tak by vypadal jak holcicka (což vypadal i tak 🙂).
Je to úplně jedno, já prvně musela zastříhnout už ve 4měsích, jinak by neviděla 🙂
Stříhala jsem děti tak, jak bylo potřeba. Holku těsně před rokem, aby se jí zarovnaly vlasy a vypadala upraveně, kluka poprvé někdy v roce a půl, dřív nebylo potřeba.
Na pověry kašlu.
@guinea Já jsem se ptala na praktičnost, také si myslím, že je to jedno, na pověry nevěřím. Díky za odpověď
@martinaklsouhlasím s tebou, malé to take už hooodně v očí vadilo
@alboo souhlasím
@maminkamispulinkaxy Malemu jsem smikla vlasky kolem usi a ofinku v 8 mesicich - kolem usi na paradu a ofinu, aby mu to nelezlo do oci.
Jinak pokazde me prekvapi, kolik lidi na povery kolem strihani opravdu veri - treba manzelova rodina se skrze to strihani ted na me kouka osklive. Asi by radsi svidrave vnouce nez ... ja ani vlastne nevim jake, co by se melo stat. 🙂
Říká se do roka nestříhat, protože se jim tím zkracuje život 🙂 Takže jde jen o pověru, z lékařského hlediska není stříhání vůbec, ale vůbec žádný problém 🙂
jéžiš taková hnusná pověra to je? Ještě že na to nevěřím.
Je to kvůli fontanele
@charlie_di a ja slysela ze do roka nestrihat, jinak se jim zkrati rozum 😅
@michael2611 jaky ma vliv strihani vlasu na fontanelu? 😕
já stříhala když to bylo třeba, takže staršího syna nějak v 6měsících poprvé trošku? na pověry nevěřím, neřeším je a stříhala jsem a stříhám jak je třeba
Fontanela není uzavřená, je to vlastně mozek pod kůží, proto je nebezpečné používat nůžky.
@michael2611 tak z tohohle pohledu budiz. Avsak samotne strihani vlasu nema na nic vliv a pochybuju o neopatrnosti rodicu aj., ci strihani az k hlave. Obdobne to je i u strihani nehtiku ostrymi nuzkami.
To je pravda navíc když se stříhá s nůžkami, které mají zakulacené špičky tak by to nemělo ničemu vadit
@maminkamispulinkaxy presne tak 🙂 napr vlasky jsme male jeste nestrihali, sponecky ji nevadi. Nehtiky temi detskymi zakulacenymi kdyz byla uplne malinka, a od zhruba pul roku malymi klestickami na nehty je strihame 🙂
@gepe - jo, taky pěkný a míň morbidní, než že se jim krátí život 😀 ale jsou daleko horší pověry, než to, že stříháním se jim krátí život / rozum, tuhle mi kamarádka říká ať si nenechávám říkat malého délku u doktorky... Proč? No, protože když si měříš miminko, tak se říká, že mu měříš rakvičku... No fujtajbl!!! Hnus velebnosti, až mi z toho naskočila husina 😀 víc takovejch kamarádek fakt že jo 😀
Jinak já teda pověrčivá moc nejsem, ale do roka určitě stříhat nebudu 😀 ale je to jen pro takový ten můj dobrý pocit 🙂 Stejně tak jako, že jsme do porodu doma kočárek neměli - ale to drží většina rodičů a asi ani nemusím zmiňovat, proč kočárek nemá být doma,to snad znají všichni 🙂
hm tak ta pověra s tím měřením je také dobrá, fůůůůůj ještě že jsem to nevěděla po porodu, protože já si nechala Ilonku změřit hned po narození. Pěkně mordivníííí!!!!
@maminkamispulinkaxy Záleží, jestli se ptáš na praktičnost účesu, nebo na pověry. Třeba moje kadeřnice ze zásady nestříhá žádné dítě pod 1 rok. Je na to nějaká pověra 🙂 Naopak moje babička mně bez dovolení okudlala v půl roce, aby mi narostly silné a zdravé vlasy, a to mamka zuřila 😀 Osobně myslím, že je to úplně jedno a na následnou kvalitu vlasů nebo jejich růst to nemá vliv.