Ahoj holky.Jdu si pro radu. Jsem dnes 22+2 a už mám pěkný bříško.Premyslim,jestli už nemám začít pomalu prat a žehlit věci na mimi at to mám radši připravené protože si nějak nedokážu potom představit stát u zehliciho prkna s ještě větším briskem. :D Ale na druhou stranu si říkám jestli zbytečně neplasim a není to ještě moc brzy?
Klidne si to udelej .... holky ve skupince mi taky rikaly ze to je brzy zacala jsem 23 -25tt kdy bylo skarede a travila sem doma cas a od holek se stejnym terminem jsem poslouchala ze to budou delat az cerven cervenec a ted beci ze maji bricho velke a horko jim je atd
Ja nevim, zbytecne se na to bude prasit a pozor, bile veci co jsou flouho vyzehlene ve skrini žloutnou. Ja jsem u prvniho tehotenstvi prala a zehlila 3tydny pred porodem(resp. tyden, protoze jsem rodila skoro o 2tydny driv) a u druheho tehu jsem taky 3tydny pred porodem prala a davala do susicky (takze bez zehleni).
Tak já už peru teď, protože jsou třeba věci na kočár, co nejdou sušit v sušičce, takže ráda vyuziju teplé letní počasí. V říjnu už nemusi být teplo. Jinak už mám oblečení taky vyprané ve skříni, vše jsem měla po malé. Termín mám v listopadu a utíká to tak rychle, že jsem ráda, že už to mám z krku.
já jsem začala kolem 28. týdne, kdy jsem si říkala, že potom s tím břichem se mi nebude chtít, a je lepší být připraven...
zákon schválnosti funguje, kamarádka ani neměla připravenou tašku do porodnice, a rodila v 34. týdnu...
@veronika8808 udelej si to klidne ted, kdyz se na to jeste citis.. nevim kdy sem prala ja mozna kolem 33 tydne a nadavala sem si jak jsem po tom byla znicena (u toho naslednyho) zehleni
@veronika8808 Mně třeba přijde zbytečné, aby se na to x měsíců prášilo ve skříni. 🤷 U syna jsem začala prát po nástupu na MD, chodila jsem do práce. Teď začínám 33.tt. s dcerou a bude to podobně.
Já bych doporučila kompromis - aspoň vyprat aspoň to nejmenší co nejdřív. Já si říkala, že kdybych rodila dřív, tak před 36tt mi dítě domů ani nedají a vše zvládnu. Rodila jsem potom 33tt, ale 10 dní mě nechtěli pustit z nemocnice (a v podstatě ani pak ne - mizela jsem na vlastní žádost) a ve 35tt už nástup k malému. Doma jsem nakonec byla přesně 7 dní a z toho jsem navíc pořád odstříkávala mlíko a vozila ho do porodnice. Byla jsem fakt ráda, že jsem před nástupem stihla vše vyprat. Teda pokud nemáš sušičku - protože sušák na prádlo, to je to "úzké hrdlo". Vyžehlit ti pak může rodina. U nás jsem z porodnice odešla v pondělí, odpoledne jsem strávila u doktorů a sháněním odsávačky na mlíko a spánkem (protože jsem měla dost). V úterý přišla uklízečka a uklízeli jsme. Nábytek už byl naštěstí přešoupaný - to zvládl chlap zatímco jsem byla v porodnici. Ve středu a čtvrtek už ani nevím, asi nějaké přípravy. V pátek jsme jeli za sestrou pro zbytek věcí, v sobotu a neděli to čančali a dochystávali. Já v pondělí nastupovala k malému, máma ještě do úterka dodělávala. Přebrat skříň s oblečením a zjistit, co v ní vlastně mám, k tomu jsem se dostala pak asi měsíc po propuštění, protože ten první měsíc byl fakt šílený.
Takže ano - je zbytečné prát extrémně brzy, ale ve 30tt doporučuji mít vypranou aspoň jednu pračku se základem - plíny, lůžkoviny, zavinovačku, pár oblečků.
Já si začala chystat a prát asi dva měsíce před porodem. Byla jsem na neschopence, takže jsem si hodně šila na mimino a vůbec chystala s větším klidem. Před porodem jsem měla všechno tak vytuněné, že mi mamka říkala...Vy čekáte následníka trůnu? 😀
Nevim, jak ses rozmachla v nakupech. J jsem minimalista a veci se mi vlezky do tri pracek (obleceni, plinky, osuska, deka, perina) tedy otazka jednoho dne a zadna veda.
S první jsem prala a žehlila v nějakém 32tt, a pak znova ve 38tt, protože to ve skříni tak podivně zatuchlo...
Já jsem všechno prala a žehlila cca 4-6 týdnů před termínem. Měla jsem většinu věcí od švagrové po synovcích, něco nové.
Ja zacala prát vždycky až při nástupu na MD. Dřív mi to přišlo zbytečné, stejně by se na to ve skříni prášilo. A zehlila jsem taky všechno, i když mám susicku.
Já mám vyprany tři pračky, ale fakt nevím kdy to vyzehlim teď mám narizenej prisnej klidovej režim a bojím se pretezovat.. Navíc na mě de i hnízdění a tak všechno a chci si připravit tašku do porodnice, ale vůbec mi to nemyslí. Ani trochu. Mám pocit že nemám vůbec nic :(sem 32tt..
Udelej si to jak chces ty. Ja jsem prala a zehlila az kdyz jsem byla uz na MD. Jelikoz jsem chodila do prace tak jsem pak byla lina neco delat 😀 vikendy jsem chtela mit volny, tak jsem cekala na to az budu doma a budu mit na to klid a cas 🙂 ted jsem na rodicovsky a mozna zacnu driv, at mam pak klid. Uvidim 🙂
Nežehlím nic, mimčo nebylo výjimkou. Něco jsem pro začátek vyprala, ale pak to náš frajer dostával na sebe, tak jak jsem koupila nebo dostala😎
@veronika8808 já začala prát az po nástupu na mateřskou.. Vždycky s ebojim, abych něco nezakrikla. Neměla. Pak doma naklizenou skříň a miminku se nedej bože něco stalo..
@veronika8808 ahoj, ja zacla prat a zehlit v cca 22tt, protoze byly ocekavany komplikace a mala se mohla narodit prakticky kdykoliv. davala jsem si to do takovych plastovych tasek na zip podle velikosti( v Jysku cca 50 Kc je to na deky). Nikdy se mi nestalo, ze by to zatuchlo nebo zazloutlo.Takhle jsem si vyprala vsechno az do roka a jak mi to pak bodlo, kdyz jsem vzdycky jen sla a vytahla tasku a vymenila vetsi za male..🙂 Udelej to kdy sama chces a citis se na to, cim vetsi bricho tim vic se ti nebude pak chtit😉, nebo muzou nastat neocekavane komplikace tak at jsi v klidu.
@fyii Nějakých komplikací se právě bojím...Na začátku tehu jsem brala Utrogestan a bylo mi zjištěno CIN II takže po sestinedeli mě čeká ještě konizace...Samozřejmě nastat nic nemusí ale i tak...Pro svůj vlastní klid to radši začnu pomalu pripravovat.
@veronika8808 Tak to určitě - hlavně můžeš skončit třeba na 14 dní v nemocnici (potkala jsem tam takové holky - v případě komplikací hospitalizují a pouští domů ve 35tt, kdy už to nechají být s tím, že předčasný porod pak už nevadí). Určitě doporučuji si i nachystat něco, čemu říkám "taška do nemocnice" - já byla hospitalizovaná dost nečekaně a těch 5 dní bylo fakt příšerných, neměla jsem tam v podstatě nic. Podruhé když už jsem to trošku čekala a měla věci nachystané (sice doma na kupičce, ale když jsem viděla, že to není dobrý, tak jsem během 10 minut byla sbalená a v autě), tak to bylo v podstatě v pohodě. A šlo o blbosti jako vlastní ručník, noční košili, tablet a další - a to podruhé jsem tam pak zůstala 14 dní (včetně porodu). Samozřejmě, že nějaké věci mi chlap a příbuzní pak dovezli, ale naviguj chlapa o tvůj oblíbený ručník a krém na obličej...
Prala a žehlila jsem někdy kolem 25. týdne. Mám to v komodě, do které se tedy nepráší a jsem ráda, že to mám připravené. Teď jsem 36.tt a minulý týden jsem vyprala a dochystala vše do kočárku a postýlky. Mám vše připravené, přikryté nebo schované a je klid.
@veronika8808
to jako vazne nedokazes rozhodnout bez porady na netu ani kdy mas vyprat detske veci? :D
ja mam obcas pocit,ze internet zbavuje nektere lidi i zbytku rozumu a samostatnosti...
ahoj, jsem ve 25.tt a v plánu to ještě dlouho nemám, myslim, že je to zbytečný, navíc teda asi proženu pračkou a sušičkou na antialergický program a žehlení vynechám úplně 🙂