Ahoj 👋
Maminky kdy začít dávat malou 5 týdnů na bříško a na jak dlouho? A jak často za den ? Děkuji za odpověď ☺
nejlépe dávat na bříško už po pár dnech života... klidně i v porodnici. Já začala dávat pozdě, možná až po měsíci a bylo to znát na vývoji. Pokud jsi ji doteď nedávala, tak ji dávaj, co nejčastěji ti snese a nebude plakat.... první dny klidně během přebalovaní bez plenky a později přidávat. Super je dávat na balon a různě naklánět na strany....
Nedavala jsem vubec ani jednu holku, jen u koupani kdyz jsem jim mazala zada, jinak ne (starsi na brise vylozene rvala) , pockala jsem az se tam pretocily samy a svete div se, pasly okamzite, obe jsou vyvojove napred...nazor jedne fyzio, ze nejdriv davat od 3 mesice, driv ne, ze to tahaji spatnymi svaly...tot opacna zkusenost a nazor🙂
@alex97 u starší jsem čekala celkem dlouho (asi po šestinedělí, už přesně nevím).. u mladší jsem dávala na bříško hned. Na vývoj to vliv u nás nemělo žádný, obě na tom byly srovnatelně.. rozdíl jen v tom, že starší trpěla hodně na bolesti bříška, mladší vůbec.. krom různých predispozic si myslím,že i v tom nedávání/dávání na bříško to mohlo být..
dávala sjem od narozeníní nebo nějaý týden po, vždy při přebalování. Starší ve 3 týdnech už krásně zvedal hlavičku a pásl
Ja dávala od narození, kolikrát na břiše i spal, byl tak spokojenější.
Já dávám malého od týdne ... Vždy na chvíli od 2.tydnu po každém probuzení aspoň 10-15 minut , ve 2. měsících nádherně pásl koníčky , začal se sám přetáčet na bok a teď měl 22.10. 3 měsíce a 28.10. se nám poprvé sám přetočil ze zad na bříško a už umí i zpátky 🙂 . Takže čím dříve začne miminko posilovat svaly tím lépe 😊 .
Malý to neměl rád 😬 tak jsem ho dávala potom jakoby na prsa a nechala koukat na mě 👍 řekla bych, že máme takto fotky už v 6nedeli, ale nejsem si úplně jistá.
@lobella taky jsem už četla názor, že stejně, jako se nemá posazovat, vodit za ruce, dokud to dítě neumí samo, tak se nemá ani dávat na bříško, dokud se nepřetočí samo.
V porodnici říkali hned od narození na chvilku. Já to nedělala, bála sem se. Nakonec z toho měla povolené břišní svaly a musely jsme cvičit na míči. U druhé dcerky budu dávat od narození
@sirinfirst a jak se tak to miminko může přetočit samo když nemá trénink s toho když je na bříšku a musí držet hlavičku a posiluje tím právě ty svaly které jsou třeba k tomu aby se přetočilo 😁😊
@markii30 Normálně to zvládne. 🙂 Stejně jako "bez tréninku" (cti pasivního posazování či chodítka) zvládne sedět a chodit. 🙂 Zdravé děti všechno zvládnou sami bez naší pomoci. Někdo dřív a někdo později. Já sice obě děti na bříško dávala téměř hned, ale vždy jen chvilku po koupání. Oba nosili taky Frejkovu peřinku, mezi cca 2-4m, takže to se mi tuplem nechtělo sundávat. Syn se otočil na bříško v 5m a dcera pár dní po 4m.
@me_druhe_ja tak jasné že se časem přetáčet začne 😊, ale prostě to trvá o dost déle 😊 nehledě na to že když miminka trpí na prdíky tak jim to na bříško hodně pomáhá 3x zkušenost 😁 . Prostřední dcera se začala přetáčet až kolem 6.mesice jelikož na břichu odmítala být, vlastně do 4.mesicu odmítala vše krom ruk 🙂 . Ono je jiná situace dávat miminko na bříško to je naprosto neškodné a pomůže to jak na zpevneni svalů tak na to bříško , ale přijde mi tedy divné to srovnávat s pasivním sezením či chozením to opravdu zdrave vůbec není , ale to je snad všem jasné 😊 Můj malý třeba naprosto zbožňuje od malička byt na bříšku proto už se pretačí a je v tomto dost šikovný má čerstvé 3.mesice a to jsem mu opravdu nepomáhala nijak jen tak že jsem ho každý den, 3-4x denně na 10-15 min na to bříško dala 🙂
Ja dávala cca od 3 týdnu, ať si zvyká a neplace. Vždy když už nemohl a poplakaval nebo mu padala hlava, pretocila jsem zpět. Důležité je teď stabilizovat dupku a zada, bude se cítit pevnější a postupně nechat mimco samotné. Nejsem matka vseznalek, ale prvorodicka a díky tomu krásně pase od 2 měsíců 😊
Dávala jsem syny spát na bříško hned od narození. Lépe tak usínali. Přes den byli víc na bříšku, než na zadech
já od narození, v měsíci už pase hezky koníčky 🙂
Nedávala jsem moc na bříško na zem, ale dávala jsem si ho hodně sobě na břicho/hrudnik - je to stejná pozice a dítě to mnohem víc baví. Navíc psra vyrovnají to, že mu plina zvedá zadeček a je tak vlastně víc rovně i oblečený :D .
@alex97 ja jsem malou dávala často, kolikrát mi na bříšku i usnula a spinkala tak i hodinu a půl.