ahojky zkušené maminky.chtěla bych se zeptat kdy vaše dítka začali zlobit a dělat věci uplně obráceně než chcete vy 😀 teda pokud vůbec začli....máme 14timěsíčního kluka,hrozně aktivního.chvilku neposedí,hračky jsou tabu,největší zábava je lézt po sedačkách,kramařit....jenže ted začalo takové to období kdy se vzteká když není po jeho,když ho chci strojit,když si ho chvilku nevšímám,když mu něco nejde,když na něco nedosáhne...vlastně se vzteká pořád krom u jídla...když mu řeknu na něco tytyty tak na mě vůbec nereaguje,směje se a dělá to dál.Když se fakt naštve klidně mě bouchne.na tatku trochu reaguje ale žádná sláva to teda není.myslela jsem že tadyto období přijde dýl až se spolu trochu domluvíme a bude vědět co po něm chci.nemáte nějaké zkušenosti a rady jak to zvládnout? já jsem z toho někdy na nervy a přiznám se že jsem několikrát bouchla a byla zbytečně zlá...nechci to jeho vztekání ignorovat abych něco nezanedbala...děkuji holky
U prvorozeného to začalo cca v 1,5 roce, trvalo do 3 let.
U druhorozeného to začalo přesně v roce, trvá stále 😠 .
U nejmladší začalo v 1,5 roce, taktéž trvá 🙄 , teprve začalo, no...
Jak to zvládnout? Pevné nervy, vybíjet emoce pohybem a občas vypadnout od dětí.
Ahoj tak to mate uz obdobi vzdoru.Nektere deti to maji kolem roku,jine kolem dvou.Ono to casem prejde,ale to neznamena,ze to nechas byt,jak si nekdo muze myslet.Musis byt dusledna a stat si za svym,jinak ti ditko preroste pres hlavu 🙂 Vlastni zkusenost,bohuzel ☹ A zes mu dala na zadek zbytecne neni.Dite musi vedet,co si muze dovolit,a co ne.Ja na zadek nedavala,nebo spis jemne pres plinu,a ted si dcera dela co chce a neposloucha.
u nás začíná před osmou ráno a končí kolem půl desáté večer 😒
U nás začalo ve dvou letech, kdy jsem na všechny otázky začala slýchat jednoznačné NE!!. A teď ve dvou a půl letech jdeme to vyššího levelu a máme záchvaty vzteku, kdy prostě, pokud není po jeho, tak řve, vzteká se a nespolupracuje. Vyplatilo se mi být neústupná, nepovolit, nechat vyvztekat a až sám přijde a řekne, že bude hodný, vzít na klín a povídat proč a co udělal špatně....Nevím, jestli si z toho něco vezme, ale můj klidný hlas ho dostane do klidu. Díky tomu, že jsem se (nevím, jak jsem to dokázala) obrnila a neustupuju, tak jsme se posunuli ze dvou až tří záchvatů denně, na jeden za čtyři dny. Tak doufám, že až začátkem června porodím, budeme srovnaní ještě víc.... Nejdřív jsem měla tendence, když se třeba nechtěl oblékat, tak říct, že teda dobře, ven nepůjdeme. Ale brzy jsem otočila a ukazuju, kdo je tady pánem. Někdy je to boj, ale zdá se mi, že zatím vyhrávám. Snad se to ještě nezhorší....
Naše to měla poprvé taky někdy kolem 16m, pak to přešlo, a nedávno (cca 22m) znovu a zase to docela rychle přešlo. Vychovávám metodou Respektovat a být respektován a funguje to, takže možná je to i díky tomu.
@misar91 u obou zhruba v 18 měsících... ovšem rozhodně to netrvalo zhruba půl roku jak jsem se opakovaně dočetla 😅 spíš tak 2 roky mi přišlo 😀
doporučuju svatou trpělivost a knížku Respektovat a být respektován...nejdřív to vypadá, že tomu dítě nebude rozumět, ale člověk si nacvičí lepší komunikaci a časem se chytne i to dítě.. fakt super věc 😉
ta knížka je opravdu super...a funguje i na komunikaci s puberťáky a tatínky 😀 ...nicméně s dcerou 3a půl roku jsme teď ve fázi, že když po ni něco chci a jí se nechce, tak se na mě klidně podívá a sdělí mi s úsměvem: NE ... a nic moc na ni nefunguje (když se nechci uchýlit k hrubému násilí)...tuhle jsem ji vysvětlovala, že budeme vstávat a ať se obleče...odpověď NE (jindy chodí do školky v pohodě)...tak jsme o tom diskutovaly, proč ne, co bude dělat a tak - na všechno měla odpověď.....nakonec pomohlo odvést pozornost jiným směrem a šlo to... ale je to o nervy a čas 😝
@misar91 u nas zaclo kolem druhých narozenin a trvalo asi 4 mesice a jestli prezijes tohle obdobi, tak uz assi všechno 😀