Kdy začaly děti říkat “proč”?

95newmommy2020
1. říj 2022

Jen pro zajímavost, by mě zajímalo kdy tohle čekat. U nás furt nic, a je mu 2 r a 8 měsíců. 😁

felixfelicis
1. říj 2022

Az pozdeji. Nejstarsi nekdy ve 3,5, prostredni po 4. narozeninach. Nejmladsimu je 2r10m a porad se jeste pta na otazky s odpovedi ano/ne🙂

ekou
1. říj 2022

Dite 2,5 a cely den "co to je" ....

jannym
1. říj 2022

Nekdy mezi 3,5 a 4 rokem

guliii
1. říj 2022

Asi ve 2,5 letech, ale syn je hrozně zvědavý a ukecany. Teď mu v červenci byly 3 roky a přijde mi, že už ta frekvence a proč? Co to je? Kde? začíná být nižší. 😅

tridvajedna
1. říj 2022

@95newmommy2020 ve 2,5 letech začalo období "proč", nejspíš je to dřív než obvykle. Všechno ji zajímá, ptá se furt dokola, dokud nepochopí, jak co funguje. Je celkem vysilující pořád hledat odpovědi...

krisstina93
1. říj 2022

Nikdy, mám syny 3 roky a 7 let a ani jeden mi otázku proc? nepokládá.

ondul
1. říj 2022

U nas to jede uz tak od roka a tri ctvrte, takze uz tak rok, nektery dny min, nekdy se nezastavi. nekdy bych nejradsi prorazila hlavu zdi, jak je to ubijejici, nekdy to je sranda neskutecna.

barumrallyebum
1. říj 2022

Syn tohle obdobi nikdy nemel a vi vsechno. ( i ucitelky rikaji, ze je chytry a vi). Nechapu.

areh
1. říj 2022

@95newmommy2020 mladší začal už před 2. rokem 🤦🏼‍♀️ staršího to zase minulo...

ladyjigsaw
1. říj 2022

@95newmommy2020 nejmladšímu je 2,5 a už nějakou dobu jede..a proč?Co to je? A pořád a pořád 🤣a pusa mu jede pořád mluví už krásné ve větách,slovní zásobu má velice širokou a díky starším sourozencům i spoustu nepěkných slov🤬🤦

konidana
1. říj 2022

Nejdriv bylo tak rok totoje ( co to je?) A pak nekolik let poč ( a proč?) U dcerky driv ( asi kolem 3 let) a i to driv skoncilo, u syna pozdeji...tak od 5 let( driv moc nemluvil) a jel minimalne do 9🙄🤣

aspie83
1. říj 2022

@95newmommy2020 starší začal "proč?" někdy po třetím roce... A zhruba v té době začal mladší cca 18 měsíční, který začal mluvit brzy, "co to je?" A zatím je to nepustilo 🙈😆

drep
1. říj 2022

Někdy tak zhruba v době, kdy přestala říkat NE!!! na úplně všechno, asi ve dvou. NE!!! nahradilo Coóó? a Próóč?

martiniquest
1. říj 2022

V 5 letech

87pavlina
1. říj 2022

Zrovna dneska mi švagrová říkala, že už to u nich začalo, dítě má 2 roky 😀 U nás zatím nic, malá má 2 a čtvrt. Zato "nechceš", "sama" a "co je to" je u nás na denním pořádku 😀

lentilkah
1. říj 2022

Synovi bude 5 a jede to tak cca rok a pul? Uz ani nevim.
Bud ...a proc, nebo ....jak jako?
A ted jeste pridal, kdy, za jak dlouho, jak dlouho. To je taky neco.

eviicka
1. říj 2022

Synovi je šest a až teď poslední rok se tak jednou týdně zeptá, ale jde o konkrétní zájem. Jinak ho toto minulo.

elesse
1. říj 2022

Proc, a proc🙂) u nas uz jede nejakou dobu, tak od 2 let, mozna par mesic dva k tomu…

kristyn86
1. říj 2022

Starsi syn pozde mluvil,ma vyvojovou dysfazii,takze tam az kolem 3,5 -4 let. A dcera ta jede od 1,5 roku ve vetach a snad jeste pred 2. rokem se uz ptala a proc. Ted ma 3,5 let a uz se to mirni...Ale jako obcas se zeptaji oba,ale uz to neni takovy to proc uplne na vsechno 😀

luciksima
2. říj 2022

Nikdy ani dcera tě už je 9 let a syn 3,5 roku taky nikdy otázka proč? U nás nikdy nebyla

missbufy
3. říj 2022

Nikdy