holky, od kolika let bude tak dítě vědět kdy má třeba taťka narozeniny? Našemu dítěti je 9 let a kdy mají rodiče narozeniny vůbec neví. I když dopředu vždy připomínáme, v den narozenin je to pro něj novinka. Přijde mi, že to jde jedním uchem tam a druhým ven 🙂 .
no asi bych mu to taky poznačila anučilo ho sledovat kalendář... naše dcera to přesně neví, ale kalendář sleduje. 😉
holky..a není to jedno? 😕 Já si to nepamatuju doted 😅 😅 😅 to by mě nikdy nenapadlo vyžadovat od dítěte, aby si pamatovalo, že mám narozeniny..k čemu? 😕
no mě také ne,ale když chce někdo radu tak ji dám ... moje dcera kalendář miluje... 😉
marti: jo, jasně 😉 jen mě to téma docela jako překvapilo 😝 ale je pravda, že já si na nějaké oslavy a tak vůbec nepotrpím, takže to nevyžaduju od ostatních 😉 třeba zas jiný lidi to maj jinak než já 🙂
no to máš pravdu já nějak také nejsem typ co čeká nzda se ozve sms v den mého svátku.,,,, a dcera ani nijak nic moc neprožívvám, dcera malování a výrobu dárků nemilje a tak stačí když ráno řekne hurá mami slavíš narozeniny... jedeme koupit dort a nebo taději celý oběd 😀
já sam mám vše v kalendáři a jinak od datumu mám manžela. 😀
pokud bych měla přeně odpovědět nna otázku k tématu tak asi dítě si to zapamatuje tehdy kdy tomu přikládá důraz a důležitest či to někdo od něj očekává... škola.... moje dítě zná svoje datum narození asi od řlet, ale víc nic... porč nikdo to nechce... 😀
moja dcera to vedela uz ked mala nastupit doo prveho rocnika 😵 😵 😵
No ono je pravda, že třeba ve škole to asi potřebovat bude, třeba v prvouce nebo tak. Ale co mě překvapilo, když děti ve 2. třídě nevědí datum narození.
Jééé, naší Týně bude za chvíli 20 a většinou jí musím napsat do kalendáře kdy má kdo narozeniny, ale navíc i termíny zkoušek....
U 9. letého dítěte nevím- zkus mu to vyznačit do kalendáře a nejen to, třeba i jiné významné akce a tak ho naučíš, aby si sám zapisoval důležité věci.