Kdy se začaly stavět vaše děti?

18. pro 2024

Ahojky, synovi bude za týden 8 měsiců a posledních 14 dní zažívá velký progres a díky tomu i špatně spí…
Už od 5ti měsíců se plazí… pak nabral na rychlosti. Před 14ti dny začal klekat na kolínka a opírat se o různé věci. Z toho se naučil šikmý sed. A teď už asi 4. Den plnohodnotně leze po kolínkách, sice pomalu, ale už se neplazí 🙂🙂 a včera se začal stavět s oporou, nejprve u linky za madla šuplíků a pak i v postýlce 🙂 mám vlastně velkou radost, jak je šikovný.. ale on je obecně beran a když si dá něco do hlavy, jde vidět jak se o to strašně snaží.. kdy začali stát vaše děti a pak třeba chodit? Mám zkušenosti, že kluci jsou někdy v tomto pomalejší, proto jsem celkem překvapená.

konidana
18. pro 2024

Mela jsem obe deti torpeda. Holka od 5.mesice plazeni, od 6.m lezeni po 4. V 8.m stala v prostoru bez opory, pak si sedla a od 9.m chodila. Kluk skoro to samy. Od 6.m lezl po 4. V 8.m stal bez opory, pak si sedl a od 10.m chodil.

lv
18. pro 2024

8. a 9.m obcházely nábytek 4 měsíce pa

daasqua
18. pro 2024

Já myslím, že dcera se postavila v 7 měsíci (na Valentýna) a syn o malý kousek později (asi 8m). Dcera pak chodila od 10,5m bez opory jako profík. Syn až od 13m, byl zdrženlivější (asi by to uměl minimálně o měsíc dříve, ale nechtělo se mu, možná se bál). A dcera seděla správný způsobem zhruba v tom 8 měsíci a syn až ve 13 😀

lvl16
18. pro 2024

Syn i dcera se začali stavět u nábytku v 7 měsících a v podstatě hned ho začali obcházet. V tu dobu už syn lezl, dcera začala lézt v necelých osmi měsících. Chodit začali oba krátce po prvních narozeninách (syn asi dva dny po a dcera asi 14 dní po). Hezký plnohodnotný sed měl syn v 7 měsících, dcera až v devíti, protože ta si dlouho sedala do w sedu.

izz76
19. pro 2024

Starší dcera v 9,5 měsících samostatně chodila😃kdy si začala stoupat už nevim,asi v 7 m. Mladší dcera se začala stavět mezi 8-9 měsícem a chodit až ve 14 m. Každé díře je jiné..

kacka1994
19. pro 2024

dve deti mi staly od 6.mesice, do roku obchazely - pustily se kolem roku 🙂 ten pul rok obchazely a lezly po 4 🙂

miryp
19. pro 2024

Dcera stála u nábytku již v 7 měsících a od 10 měsíců sama chodila. Nadšená jsem z toho nebyla tehdy ani teď, protože vynechala některé fáze vývoje a má to své dopady, které musíme řešit na fyzio. Syn byl pomalejší, ten si vystačil dlouho jen s lezením, ještě v roce a pěti měsících chodil jen kolem nábytku. Kdy přesně se vydal sám do prostoru, si teď nevybavím.

krisstina93
19. pro 2024

Kluci v 8 měsících, dcera stala v 7 měsících. Ale třeba dcera dost přeskakovala, ona seděla sama v 5 měsících, lezla ve 4 měsících, chodit sama zacla v 10 měsících.