Mám šestitýdenní holčičku, která je velmi spavá. Pokud nepotřebuje jíst nebo přebalit, tak celý den spinká. Problém je, že spinká hodně i odpoledne až do večera. Včera jsem ji vzbudila v 7 večer po asi 2,5 hodinách spánku, protože v tu dobu koupeme a krmíme, to jsme nastavili od začátku. Malá pak byla vzhůru až do půl 12 do večera, kojila se, koupala, xkrát přebalovala, trápilo ji bříško....i když ji vzbudím v 6, tak nám večerní uspávání trvá několik hodin. Mívám ji na rukou, v šátku (tam spí, jak odložím, je vzhůru), nebo s ní sedím a mám ji na hrudi, zpívám písničky, ale nezabírá.
Tak přemýšlím, jestli ji mám začít budit dřív, aby se i to noční spaní posunulo aspoň o hodinu dopředu.
Bohužel takové to, že se v 7 okoupe, v 8 nají a o půl 9 spí jsem nezažila. Kdy děti přestávají spát tak moc přes den? malá totiž ještě nevydrží jen tak vzhůru si s něčím hrát, na to je ještě malinká. Normálně nám přes den hezky usne, jen večer se k tomu přidají prdy, které řeším masážem, cvičením, kapkami....do toho je hodně hladová, takže se několikrát kojí, občas dostane i příkrm UM, asi 90 ml, víc ji nechci dávat, abych ji nepřecpala. Když ho nechce, tak nepije, pak si za půl hodiny vzpomene, že by si i dala a sápe se stříkačce, přes kterou dokrmujeme....vyžahne si část, pak je půl hodinky spokojená, pak zase pláče, tak zjišťuju z čeho a ve finále je to zase hlad, zase si vyžahne část, kterou chce a zase je na půl hodinky spokojená, nepláče, ale ani neusne....a takhle krmíme na etapy. Z prsu si nevytáhne tolik, kolik by potřebovala, má špatnou techniku přisátí, mám pozvanou laktační poradkyni, aby mi s tím pomohla. Tak potřebuju poradit, jak upravit ten večerní režim, aby to nebyly hodinová martýria, Má to vůbec cenu řešit v tomhle věku? nebo počkat ještě pár týdnů/měsíců, než se to samo upraví? Díky
@jaja01k jj, toto vím, ale dokud nevychytám tu techniku přisátí, tak malá si toho vysaje málo a pláče mi hlady, což ji nenechám. Já bych ji ráda dala to UM najednou, ale malá nechce, sama určuje, kdy bude jíst.
kdy se tvým klukům ten režim upravil? 🙂
No abych řekla pravdu, taky na to upravení režimu čekám.. Přijde mi, že ve dne krásně spinká i když už dokáže byt delší dobu probuzená. . Večer usne někdy pěkně, ale od 3hodiny sebou šije a má neklidný spánek. Já jsem vždy ráda spala a teď mi to celkem chybí. Ani nevím jestli je nějaká záruka, že příkrmama bude spinkat celý večer. A jak mi někdo řekne ať jidu spat přes den, tak malá fakt snad pozná, že chcu spat nebo co a nenechá mě🙂 a spánek mám hrozný , protože nikdy nevím kdy začne plakat.
Mám pětiměsíčního syna na upravení režimu čekám jak na smilování,je to pořádný nespavec a i v pěti měsících se v noci budí každé tři hodiny,někdy i dvě na kojení,přes den naspí sotva hodinu.
@oliverka28
A sakra🙂
Malému jsou 2 měsíce a přes den už toho moc nenaspi. Ale večer kolem 8 nakrmíme, tak do půl hodiny usne a někdy se probudí až ve 4. Já se zas bojím, aby se mu režim nezměnil, že v noci nebude spát...
@mariekoprivova
Jak říkáme s manželem,máme malého,nespavého teroristu 😀
@obyvatelka může to být horší období,které bývá ve 3 a 6 týdnech, miminko chce více nosit, kojit, pozornost, hůře usíná, upravuje se trávení atd. Snad se to s brzo upraví, máne to teď taky kojim večer i po hodině, pak zase trápí bříško a od koupání pořádně usne až kolem půlnoci, potom se budí po 3h na kojení, odkrkne, pohoupeme a spí, takže jenom to večerní usínání je boj 🙂
Mně oba kluci v tomhle věku taky navečer vždycky ožili a nešli spát před 23h. Nechala bych ji, jak jí to vyhovuje, časem se to upraví.
Spíš bych řešila to kojení a dokrmování. Dokrmovat ji takhle na etapy asi není ideální kvůli trávení. U kojení to nevadí, ale UM jí pak může nadělat v bříšku neplechu. Ale s tím ti laktační poradkyně určitě poradí 🙂