Kdy se děti přestávají v noci budit na mlíčko?

janinasm
30. led 2022

Prosim Vás, kdy asi tak se v noci přestávají děti vzbouzet na mlíčko? Máme 9měs prcka, ve dne je na příkrmech, občas si dá samozřejmě i mlíko. To mu dávám i před spaním, v cca 19 hod, a tak nějak soufám, že mi bude v noci v klidu spát, apon těch 6 hodin v kuse kdyby dal, a ono nic. Pořád se mi vzboouzí po těch třech hodinách, tzn ve 23hod, pak kolem druhý a pak zase kolem páty....... Jsme už plně na UM. Jsem grogy.

petulkadodo
30. led 2022

@janinasm Nepotěším Vás. Malému je 18 měsíců a pořád se budí na UM každé 3-4 hodiny. Když mu rostly zuby nebo byl nemocný, tak se budil třeba každou 1-2 hodiny. Taky jsem grogy.

iris92
30. led 2022

To je hrozne individualni. Me se napriklad budi nekolikrat za noc jeste triletak, celou noc spal zatim jednou.

janinasm
autor
30. led 2022

tak vám teda pěkně děkuju za povzbuzení 🙂

blondynka400
30. led 2022

@janinasm ono to není tak jednoduché, většinou se děti nespí vzbudí, ale není to hladem. Poučka zní, že jakmile dítě pokryje svůj denní příjem energie přes den, v noci už jíst nepotřebuje. Takže je otázka, jak ti jí. Za mne má nárok tak cca do roka mít v noci hlad. Pak už se budí z jiných důvodů, ač většina matek v noci stejně pak dává mléko, protože je to nejjednodušší způsob. Být tebou bych mu v 9m takto často UM v noci nedávala, max jednou musí stačit, za mne není reálné, že má hlad. Ale je otázka, zda se spaní potom vylepší 😀

la_amanita
30. led 2022

U nás to bylo cca ve dvou letech. Tedy tehdy se přestal v noci kojit. Ale budí se furt, někdy na pití, někdy na pomazlení. A to je úplně normální, já se taky v noci často vzbudím.

sirinfirst
31. led 2022

Obě děti (kojené) mi začaly spát celou noc po odstavení ve dvou letech.

montmirail
31. led 2022

Buzení je normální. Otázka jestli je to z hladu? Co třeba ho místo krmení jen zkusit utěšit, uspat, nevím jestli máte dudlík?

jasminek2012
31. led 2022

Mně se obě děti budily do tří let. Pak s úderem školky začaly spát celou noc. Nemáš zač 😁

gracinka7
31. led 2022

@janinasm 3,5 roku a vstává 1-2x za noc. Ve věku tvého syna se budil po hodině nebo měl okna, kdy byl vzhůru úplně.
Jestli máš dítě na um, můžeš se střídat s mužem. může mu dát v těch 11, ať pak může spát, když jde ráno do práce a ať si vezme na starost víkendy.

krisstina93
31. led 2022

Náš skoro tříletý se taky ještě budí, ale ne teda hlady, většinou se jenom napije nebo vycura. Na mlíko se budil tak do roka a půl, ale že nespí celou noc v kuse platí pořád no.

g_m
31. led 2022

Kolem roka jsem jim vždy místo mléka dala cucnout vody nebo čaje a rychle si odvykli. Nicméně prcek má 3,5roku a sem tam se v noci ještě budí. Chce třeba trochu napít nebo se bojí. Starší dcera od roku a půl spí celouo noc. Je to individuální.

katule1990
31. led 2022

@janinasm To je strašně individuální. U nás po 13 m, když se přestal chtít kojit. I tak se samozřejmě občas vzbudí, ale hned spí dál, pokud ho něco netrápí (zuby atd.). Do tý doby bylo naprostý peklo, kdy spal max hodinu v kuse. Souhlasím s tím, že pokud děti dost přes den jedí, tak už se v noci nebudí hlady, ale spíš "ze zvyku", chtějí pomazlit atd.

drakenn
31. led 2022

Já osobně mám jako dospělá v noci hlad. Klidně mě to i vzbudí. Tak proč by neměli mít v noci hlad tak malí prckové? U svých dětí jsem to respektovala, flašku dostali. Budit se přestali okolo 3 roku.

michelle_01
31. led 2022

Ja te asi nastvu, ale mi se maly v noci budil na jidlo asi do 1.mesice sam, do 3.mesice jsem ho na jidlo musela budit a od te doby na to kaslu, protoze pribiral a prospival hezky. Od te doby spi celou noc. Od narozeni je ale na UM.

aneta15
31. led 2022

@janinasm synovi budou v květnu 2 a stále se budí každé tři hodiny. Jsem z toho už taky na prášky 😁

veru181
31. led 2022

Zhruba kolem roka, i když to není stoprocentní ani teď ve 20 měsících (ale většinou už spí celou noc nebo se vzbudí 1-2x na pochování). Kojit jsem v noci přestala v 10 měsících, zkusila jsem párkrát jen pochovat a zjistila, že to stačí.

vladienka
31. led 2022

V 9 mesiacoch je este hrozne malinky, okolo mna sa deti prestali hudit cca medzi 1,5-2,5 rokom ale je to hrozne moc individualne.. ak je na um, minimalne do roka by som to neriesila a pak skusala nedavat v noci vzdy um ale len cucnut vody, pohoupat atd

novousek97
1. únor 2022

Mala je od 2m na UM a v noci neměla tendenci se budit asi od 4m 😀 prospivala a tak jsem ji nebudila vždy dostala v 7 večer a pak až v 5 ráno,postupem času se ranní buzení prodluzovalo a ted v 8m dostává v 7 večer a další v 7 ráno. Já bych už v 9m asi mlíčko v noci nedávala tolikrát, pokud prospívá.

petulkadodo
1. únor 2022

@novousek97 To je dobrá rada, když dítě spí a mléko nevyžaduje. Když se ale děcko budí každé tři hodiny, nepomáhá dudlík, chování, hlazení, zpívání, napít vody, jedině lahev, kdy pokaždé vypije 180 ml mléka, tak není moc jak to mléko nedat.

michaela666
1. únor 2022

Dnes jsou to 4 noci bez mléka ( malá má rok). V 19-20 hodin dostane 180 ml UM a spí až do 4 hodin. Dřív se budila dvakrát za noc. První dvě noci jsem se budila instinktivně a ono nic. Snad jí to vydrží.

jako_mala_holka
1. únor 2022

To je fakt individuální, dcera se dřív budila tak jednou dvakrát za noc, dostala mléko, pak po tom roce jsem si říkala, že až ji bude rok a půl, tak to zkusíme zrušit... A dokonce ještě předtím, než ji bylo 18m, ji stačí max voda, někdy ani to nepotřebuje, prostě se vzbudí, uhnizdi se, a spí dál... Teď ji asi rostou zuby, tak je to někdy lepší, někdy horší, ale mléko už nějakou dobu nemá, má teda na spaní dudlík a u postele mívám ve flasce vodu, kdyby chtěla a dobrý je to, mléko už má jen ráno a večer po 150ml 🙂 spí s námi v posteli, často se chce tulit, jednou dokonce spala asi tři hodiny na manželovi 😄

vitezove
1. únor 2022

@janinasm v 11 měsících začala spát celou noc a už se na jídlo nebudí 🙂

novousek97
1. únor 2022

@petulkadodo každé dítě je jiné, to vím. Já mluvím jen jak to máme my. Noci mame třeba luxusní,ale přes den jsem zralá na psychiatrii, protože mala mi přes den skoro nespi (20 minut dopo, 20 minut odpo, někdy vynechá dopo spánek) a je hodně akční a vzteklá.
Na Vaši otázku je tedy těžké odpovědět. Znám maminy které mají roční dítko a v noci ještě 2x kojí,pokud tedy nezabere ani pití vody, dudlík, a další vámi vyjmenované, neznám jiné možnosti než je čas.Přeji Vám abyste i vy měla brzy lepší noci.

nazka
1. únor 2022

@janinasm mně přestala mladší dcera ve 2 letech, co jsme skončily s kojením. Starší byla na um a celou noc spala od 4 měsíců. A člověk si toho nevážil 🙈

terkync
1. únor 2022

@janinasm syn se budil do tri let po trech hodinach (byl na um do 10m, pak uz jen voda) ale vzdycky zase hned usnul. Dcera spala celou noc (19.30-5.00) od 3 měsíců, byla taky na um. Kazde jináč no 😇

vendelinka08
1. únor 2022

@janinasm dcera se buda na mleko skoro do 3et, teď se pro změnu budi na čaj... ještě jsem nespala noc v kuse, v breznu bude mít 3 roky....

vladienka
2. únor 2022

@novousek97 v roku v noci 2x koji? Tak to su deti stasteny 😄