Kdy miminko začne samo držet hlavu?

9. led 2024

Kdy vaše děti začali sami držet hlavu při pokládání na bříško myslím?? Syn má už skoro 6kg, má dost velkou hlavu a i když ho každý den na chvilku pokládám na bříško tak hlavou spíš jen tak bimbá😶😶😶

krisstina93
9. led 2024

Někdy v 6 týdnech tak, váhu teda nevím, ale určitě měli mnohem min. Segra má teď chlapečka 7 týdeního a taky už hlavu pěkně drží.

queequegg
9. led 2024

Dcera 9 tydnu, jeste pred tydnem na brise akorát ležela a vykladala, tento tyden najednou zlom a hezky se snazi a hned dlouho vydrzi. Ale porad ji tam hlava dost bimba 😀Na noseni bez opory hlavy to jeste vubec neni, ale to prijde. Zadny spech a srovnavani, to prijde. Resila bych jen nesoumernosti nebo vubec zadnou snahu o pohyb.

daasqua
9. led 2024

Dcera past koníčky nechtěla, ale doktoři na ni spěchali (2,5-3m) a pak používala špatně svaly a museli jsme na rehabilitaci. Byla hubená s velkou hlavou, tak jí to asi nešlo. Jinak byla vždy šikovná, brzy lezla, seděla, chodila jak profík v 10,5m. Hrubou motoriku mela vždy suprovou. Syn pásl dřív (asi po měsíci a půl, už nevím), chodil o dost později (14m) a motoriku má doteď nic moc. Takže každé dítě má svůj čas a nuceni je většinou na škodu.

konidana
9. led 2024

Nase to nachvilku zvladli hned. Behem par dni po narozeni. Ale mely fakt male hlavicky.

teenyel
9. led 2024

U nas jeste ve 2 mesicich vubec nechtel, maximalne u me v polosedu, kdyz jsem si ho polozila na hrudnik, tak nadzvedaval. Jak jsem ho polozila na rovne, tak se rozplacl a ani se nepokousel. A to jsme zkouseli uz nejakou dobu...porad nic. Tyden na to mi na hrudniku uz suverenne koukal vsude mozne, ale na rovnem stale nic. No a za dalsich 14 dni na to se proste zvedl a zjistil, ze ho to bavi. Ted mu budou za tyden 4 mesice a casto se vzteka, ze chce na bricho a jeste mu to nejde se dotocit uplne a zustane na boku (respektive skoro na brise, koleno a zadek pretoceny, ale jeste neprisel na to, jak se dostat pres ruku). A hlavu uz drzi dost pevne a dost dlouho, krasne pase. Potreboval si na to asi sam prijit 😁