kdy ste začaly dávat dětem plenky je na spaní?malá má dva roky a ještě čůrá do pleny a když ji nechám bez tak sice chodí na nočník ale čůrá vedle na zem pokaždé.
Postupne kolem dvou let, ve dvou a trech mesicich jsme zrusili i pleny na noc
někdy během minulého týdne, jak se oteplilo, do té doby měla dcerka (2r.+7m.), i na procházky ven a na cestování. zkoušíme od 2r.+4m., teprve po velikonocích začala sama hlásit (do té doby jsem prala a prala), i když občas ještě k nehodě dojde (když se zabere do hry, nebo trochu pustí do kalhotek než si to uvědomí).
Náš Matýsek byl bez pleny přes den cca. od roku a 11 měsíců - takže skoro 2 roky. No ale na spaní jsme plínku potřebovali dost dlouho, bylo mu víc než dva a půl, než si sám řekl že ji nechce. Sice byla občas nějaká nehoda, ale nějak se to natrénovat musí, ne? 😀 😀 😎
Ve 23 měsících jsem mu pleny vzala a už mu je nevrátila. Má je pouze na spaní i sebedelší procházku chodíme bez plen /čůráme na travičku/ a raději sebou nosím oblečko na převlečení. Nehody nemáme a nechci ho mást - on prostě ví, že plenka je jen na spaní. Využij hezkého počasí a taky je seber 😉
Já jsem malému sebrala plínku přes den ve 2 letech a 3 měsících, asi 2x se počůral do kalhot a pak už sám říkal. Občas ještě nějaká nehoda byla, takže všude převlečení s sebou, ale plenku už jsme nevrátili. A na spaní jsme ji asi během dvou dnů zrušili taky, protože už jí měl po spaní suchou delší dobu. V noci nehody kupodivu žádné 🙂
My sme přes den bez pleny, ale někdy si jí vyžádá sám, na noc ještě plenu máme. Jinak nočník už docela ovládáme a když je hodně zapálenej do hraní že zapomene tak si pročůrá slipy/ trenýrky a tepláčky a pak mu to vadí a tím si vždycky hned vzpomene že musí na nočník a jde to tam ještě dočůrat. Nenechávám ho uplně nahatého aby si uměl sundat oblečení a vykonat potřebu. Jen nám to trošku narušuje že jdem na hřiště, nebo někam jedem to se bojim a plínu mu na delší trasu dám. Celý den mám v hlavě jen ten nočník a jeho čůraní a kakání, tak doufám že už mu to půjde 🙂 držím palečky 🙂