ahoj maminky,to to téma jsem tady nenašla, proto se ptám.
Má holčička už chodí, jezdíme na tříkolce - s tou rukojetí jak mohu zatočit já. A proto se chci zeptat, zda je už možné jí i vozit na kole v předu na té dětské sedačce, kdy šlapat budu já a ona sedět. Kdy jste začínali vy s vašima dětma?
také jsme o vozítku přemýšleli,ale přijde mi to horší než to sedátko. A ta pořízovací cena.....ta mě hodně odradila. A myslím, že malá by mi z toho lezla - nemá ted z toho takový rozum. Ale koukám že vám jsou už skoro dva,tak to je také jiné.........jooo a s helmou máš pravdu,kouknu se na netík od kolika let je dělají.
Vidis pismeka me to vozitko prijde bezpecnejsi v ohledu ze se neprevrati diky me atd, ale zase po cestach kde nejsou cykl. stezky me to trosku desi, nekteri ridici jsou preci jen volove. Ale ona by z toho vase mala nevylezla, pekne se tam detatko musi pripasat, horsi je ze by nechtela sedet a kricela by, to delava moji kamaradky syn. Porizovaci cena je dost vysoka, mate pravdu, proto to stale probirame, zda to vyuzijeme atd
pismenka: pokud uz mala dobre sedi,tak uz muze sedet i na kole.
Bydlim v Holandsku a tady se jezdi s detma jakmile uz sedi! My jsme to vyresili tim,ze jsme koupili neco takovyho http://bakfiets.nl/modellen_cargo_bike.php poridili jsme do toho sedacku pro kojence a vozila jsem malou uz od 5ti mesicu...
peppapig: tak si zkuste vozítko půjčit a ozkoušet. Ono to půjčovné bude zanedbatelné a vyzkoušíš aspoň, jestli vám to tak bude vyhovovat. Viděla jsem inzerát - půjčení stálo 70 Kč/den, což mi přjide rozumná cena (ale bohužel ještě záloha 5000).
pismenka: do sedaček se doporučuje dávat dítě tehdy, kdy bezpečně sedí a má dostatečně posílenou páteř. Minimální věk je doporučován 1 rok, odborníci prý radí spíše 18 měsíců.
V pořadu Sama doma vysílali reportáž na toto téma, bylo to celkem zajímavé, mrkněte: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209562220...
Ahoj pismenka, ja ti asi moc neporadim 😒 ale myslim si, ze pokud se na to citis a sezenes pro malou helmu, tak pak nevidim problem. Ja to proste s ditetem v sedacce pripevnene na kole nedokazu ☹ zkousela jse to a proste mam strach. Kolo mi uz chybi a tak premyslime o koupi vozitka, co se pripoji za kolo