Maminky mám dotaz. Kdy jste začali stahovat kůži na pindiku.. nám jsou 4 měsíce a už mu stahují aby jsme nemuseli na řezání. Děkuji za odpověď
Včera to zkoušel taťka a šlo mu to stáhnou.
Od narození. Vždy, když jsem si vzpomněla. Doporučila nám to pediatra.
My taky stahovali už od narození,tak nám řekla dětská lékařka 🙂 Malý má 3 roky a je naprosto ok,jde mu stahovat krásně.
Já to od narození stahovala jen do kytičky a táta mi včera ukázal ze se to stahuje celý až jde vidět ta hlavička.. Nevím jak to pojmenovat tak se omlouvám. No a šlo to krásné jen se bojím abych mu něco neudělala
Mě zas doktor říkal, že nemám nic dělat, abych neporanila, pak jsou problémy s hojením, říkal myslím až od tří let, ale ted si nejsem jistá. Já teda taky zkoušela, ale mě to nejde, tak to radši nechávám být.
My jsme taky do 3 let nestahovali na doporučení dětské doktorky. Mohlo by prý dojít k natržení. Od 3 let dle dr. stačí 1x týdně, nejlépe po koupání. Ale vidím, že názory i u odborníků se různí 😕
My jsme asi do třech let nestahovali, pak jsme zkoušeli a nešlo to.
Potom už si malý "hrál" ve vaně a kolem 4. roku se mu to podařilo přetáhnout.
Už jsem měla strach, že ho operace nemine, ale nakonec není nutná...
my od narození ve vaně u koupání jen trochu co to šlo, napřed malinko, postupně jak byl starší tak to šlo více, přetahujeme jednou za 2 dny, pořád ve vaně , nasucho ne a jde to v pohodě
Syn ma 3,5 a zkousime uz dlouho, a nejde to..probleny nema..
Maminky, cekam chlapecka a take mam z kazde strany jinou informaci. Zajima me ale, pokud nestahovat, jak nekteri radi, jak je to potom s hygienou? Jak ho chlapeckovi umyjete, kdyz nestahujete? 🙂
Mám také dva syny 7 a 1,5 roku. U staršího nám doktorka řekla ať nic neděláme a na roční prohlídce mu pindíka přetáhla násilím a měli jsme mu to doma v teplé vodě pomalu každý den přetahovat a mýt, u mladšího jsme na pokyn dr.nedělali nic a prej už se to nepřetahuje a do tří let se to upraví samo..tak nevim, mě přijde, že se to rok od roka mění, jako s klíštětem 🙂, buď točit doleva, za pár let je to špatně a doprava, pak zas pokapat tinkturou, pak nekapat..tak už jsem z toho všeho blázen..
od roka doporučila dr. ale stejne to nejde...