Kdy jste začali brát miminko ven na procházky?

karlajasmine
23. čer 2015

Ahoj maminky, má se mi na začátku listopadu narodit miminko a zajímalo by mě, za jak dlouho s ním mám chodit ven? Chodily jste od začátku? Nebo až po několika dnech či týdnech? Vím, že to ještě není aktuální dotaz, ale párkrát mě to napadlo.
A co Vánoce? Jeli byste s 6ti týdenním miminkem k příbuzným na Vánoce (2,5 hodiny autem)?

Díky 🙂

konidana
23. čer 2015

@karlajasmine hned druhý nebo třetí den🙂 a to je holka v lednu. A po šestinedělí uvidíš, jestli někam pojedeš (já tou dobou už někam jela), ale to se fakt předem nedá naplánovat. No s dítětem už se nedá skoro nic naplánovat 😀

mat_ova
23. čer 2015

Malý je narozen v sobotu, ve středu nás pustili z porodnice a ve čtvrtek jsme hned byli dvě hodiny venku. Doktor nás ven poslala, že je pěkně (je říjnový) a měl skoro 5 kilo po narození, tak nebylo nač čekat. Když měl měsíc, jela jsem k rodině a tam viděl dost lidí, manžel odjel na službku, tak jsem nechtěla být sama doma. Vánoce už jsem neřešila vůbec, to měl dva a půl měsíce.

melodygirl
23. čer 2015

@karlajasmine nám říkali v porodnici, že po příchodu domů už můžeme jít ven tak 4 den, byl únor. Každé dítě je jiné, já cestovala dále s 3,5 měsíční dcerou, ale bylo to náročné, protože ona víceméně v sedačce nespala a skoro celou cestu probrecela. Asi je to zbytečné harcování pro tak malé miminko

lu777
23. čer 2015

@karlajasmine záleží na počasí apod.
já šla tak za dva dny co pamatuju, rozhodně jsme nijak dlouho nečekali... nebylo ošklivo, děti byly zdravé...
ale teda děti jsem měla v šátku - tím na ně nikdo neprskal a bylo jim teplo i v zimě 😉

misimisi
23. čer 2015

Moje holčička měla porodní váhu pod 2,5 kg, tak nám procházky MUDr. zatrhla, že až bude mít 3 kg. No dovolila nám to pak dříve, protože to trvalo, než ty 3 kg měla celé. Rozhodnutí bych nechala až na poslední chvíli, zda cestovat, protože můžeš mít problémy se svým zdravím, s miminkem taky. Když bude vše v poho, a budeš zvládat, tak bych klidně jela. 😉

lucyp13
23. čer 2015

Dcera si v kočárku vyjela hned ten den co jsme si jí přivezli z porodnice, byl to začátek dubna, byla venku asi 40 min. a naprosto v pohodě, v autě jsme jí vezli cca 6 dní po narození ale jen 30 km. Byl to pěší výlet cca na 2 hodinky, a velkou cestu 150 km jsme jeli asi ve 4 týdnech..žádný problém, jsme cestovavý typy a miminko to snáší zatím dobře..

ladie
23. čer 2015

@karlajasmine na prochazky jsme chodili hned. Na delsi trasu jsem jela, az meli prvni ockovani. Takze v sesti tydnech bych s mimcem nejela.

nov.tere
23. čer 2015

@karlajasmine neodpovím ti na dotaz kdy vyjet ven s mimčem pač mě taky napadla :D termín v půlce listopadu 🙂 ale na vánoce určitě pojedu k mé mamce a babičce cca 2,5hodiny autem, z Brna do Krkonoš 🙂

aknicul007
23. čer 2015

Já měl první dceru na konci listopadu - 22.11. - a byla to první pořádná zimní bouře, kdy napadlo tak 20 cm sněhu a držel se dost dlouho. Ven jsme chodili už cca 2 dny po propuštění z nemocnice, ale je pravda, že jen tehdy, když neklesla teplota venku pod -7°C (tak nám to řekla MUDr.) - takže jsme jezdili kolem poledne, teploměr přidělaný na kočárku 😀 a tak max na hodinu. Je pravda, že tehdy (2008) byla zima docela krušná a kolikrát jsme ven prostě nešli. Ale na kyčle se muselo - pamatuju, že hned po šestinedělí jsme takhle byli venku v -15°C, ale jen šup do auta, rychle do čekárny a nic jí není a je dodnes zdravá jak řípa. Na Vánoce jsme byli u rodičů, ale je to jen 3/4 hodiny autem daleko. Ale cestování záleží na kondici miminka a rodičů - nic se nemá lámat přes koleno. 😉 Pokud tam ale nebude nikdo nemocný(chřipky a tak), jela bych i před očkováním.

ililina
23. čer 2015

Pokud by nikdo z příbuzných nebyl nachlazen, v pohodě bych jela na Vánoce mimo domov. Při procházce záleží hodně na počasí, pokud je hodně větrno, mráz a nebo zase vedro, ven bych nešla, jinak samozřejmě ano. Mám dvě dcery, jedna narozena v zimě, druhá v létě, byly jsme na procházce druhý den po příchodu z porodnice

leniczka23
23. čer 2015

@karlajasmine Mám syna narozeného 31.10. ven jsem s ním chodila hned druhý třetí den a na Vánoce jsme u pár příbuzných byli..Autem jezdil od malinka takže cesta naprosto v pohodě, stejně pořád spinkal..🙂

jaja01k
23. čer 2015

První syn je narozený v únoru, poprvé jsme šli ven 3. den po příchodu domů, nemrzlo. Druhý syn je březnový a taky jsme začali chodit ven hned.
Cestu autem bych jako problém neviděla, malá miminka bývají v autě spokojená, většinou spí 🙂