Kdy jste učily pást koníky?

15. čer 2024

Ahoj holky, v kolika jste začali učit pást koníky? Mému synovi budou za týden tři měsíce, na bříšku vydrží chvíli, hlavičku má zvedlou ale ručičky správně nemá ikdyž trénujem, má je pokrčené a po chvíli dá jednu vždy dozadu kolem tělíčka. Jak jste své miminka učili aby se to naučili? A v kolika jste začali a pak to zvládali sami? A jak často? Je to moje první omlouvám se za tolik otázek nerada bych něco zanedbala nebo aby pak byl podle dr. pozadu😪 děkuji moc!

exbordelar
15. čer 2024

Je pravda, ze ve 3 mesich uz by asi mel trochu dyl udrzet hlavicku. Ale dobra znamka je, ze to vydrzi aspon chvili. Ja jsem pokladala casto na brisko a podsunovala lokty k sobe - aby ho to nutilo mit tu hlavicku zvednutou. Kdyz ma ty lokty od sebe rozplacle vedle tela, tak i automaticky poklada hlavicku. No a takhle po chvilkach nekolikrat denne.
Ted se zpocatku chodi do poradny k dr. furt, tak to s ni na pristi navsteve zkonzultuj a nebo zavolej, oni jsou schopni leccos posoudit a poradit po telefonu.

lenerka1
15. čer 2024

U prvního jsme ho trápili tréninkem od měsíce, třetí jsme nedávali na bříško vůbec a zvládla to mezi 3-4 měsícem skoro hned. Ale všechny děti jsme hodně nosili v tygřikovi a měli položené na tzv na srdíčku, což prý trénování pasení nahrazuje.

tasimia
15. čer 2024

Neučila jsem jí to cíleně. Prostě jsem ji dala na bříško, a ona si sama zvedala hlavičku.. ve 2 měsících už zvedla hlavičku a "pasla koniky". Dokonce si sama přišla na to, jak dát ručičky.

palja
15. čer 2024

já jsem dávala holky na bříško hned od porodnice, napřed na pár vteřin, pak pár minut několikrát denně a ony se to naučily sami. Kolem 2 měsíce krásně pasly obě.

sinorina
15. čer 2024

Starší syn pásl pěkně koníčky už na konci šestinedělí.
Mladší až kolem 4. měsíce, ale to hlavně proto,že jsem ho v šestinedělí nesměla dávat na bříško, měl zlomenou klíční kost.

sasanka88
15. čer 2024

Rucicky musis pridrzr aby byly pod telem

fifina86
15. čer 2024

Už od porodnice, ideálně bez plenky (aby byl správný kontakt s podložkou a dobře zapojené svaly). Na začátku pár vteřin, pak se to prodlužovalo.

marioneta246
16. čer 2024

Upřímně, mě to přišlo vždycky jak trápení, jak pro něho tak pro mě.
Prostě jsem to dělala tak, aby se to líbilo nám oběma. Pásl je pravidelně na mém těle a až když si zvykl na leh na bříšku, tak jsem ho začala dávat samostatně. Vypadal jako profík a nikdy jsme nic nerovnala, na vše si přišel vlastním tempem, jen hračky jsem dávala do stran, aby pivotoval a ne před něho, nechtěla jsem aby se moc plázil.