Kdy jste si od porodu zavedly nějaký pravidelný systém? Domácnost - miminko

terka2018
12. dub 2018

Ahojky maminky,

chtela jsem se zeptat, kdy jste si od porodu zavedli nejaky pravidelny system nebo tak? Myslim domacnost - miminko. My to ted mame jeste s porodnice takove trochu chaotické, nekdy spinka hned, nekdy nam to trva, a to nemluvim o nedostatku spanku 😀

Dekuji i za kazdou radu ohledne uspavani - co vam treba pomohlo prekonat ten nedostatek.spánku 🙂

lida9
12. dub 2018

pravidelny system... jeste v roce byli dny kdy se fakt nedarilo... ale ten prvni chaos s mimcem opadl tak po 14 dnech... na nedostatek spanku mi pomohl manzel, kdyz prisel z prace tak hlidal a ja sla spat mezi kojenim🙂 hodne stesti...

mku
12. dub 2018

Tak ja jsem se o rezim snazila hned od prichodu z porodnice. Napr se kazdy den koupeme a pak jdeme hned do postylky. Nekdy od tri mesicu mame rezim zavedeny pomerne slusne. Samozrejme se to meni, jak maly roste tak mene spinka pres den, ale denne drzime, ze po veceri se jde uz nahoru, vanicka a spinkani zhruba ve stejnou dobu a musim rict, ze nam to funguje perfektne.

luciapaja
12. dub 2018

U nas se po prichodu z porodnice zavedlo koupani v 7 pak najist a chrnet(usina tedy s nami v obyvaku).A nastavene to ma mala od konce sestinedeli(spi celou noc)

priefi
13. dub 2018

@terka2018 zkus zavest system EASY
E = jidlo
A= aktivita - u tak maleho mimi je aktivita napr.prebalovani, lezeni na brisku, exkurze na rukou po byte, pripadne ukazovani cernobilych obrazku
S = spanek
Y = Ty

jrak
13. dub 2018

Režim začínám zavádět teprve ted, kdyz je malému pet měsíců, uspat ho, kdyz se mu zrovna nechtělo, se mi nepodařilo nikdy 😄
Rada na únavu pro tebe - doplňovat hořčík ve formě malate, ten je na únavu a je to fakt znát, prcek se budí tak 5-6x za noc a pres den s nim spát nestihnu (usne na max. hodku a mně trvá usinani dlouho) a přesto jsem v pohodě od doby, co ho beru.
(V ČR je např. od firmy NOW)

konidana
13. dub 2018

Pokaždé když se nějaký režim ustálil, tak se do týdne vše změnilo:D (Dá se říct, že po celý 1. rok)

vila_z_lesa
13. dub 2018

Tak my mame pravidelny rezim az od toho roku, kdy spi jen jednou denne

ivuska1986
13. dub 2018

@terka2018 ahojky, kamaradka rikala, ze vse bude o.k. po sestinedeli, me to po sestinedeli prislo snad jeste horsi nez pred. V cajku jsem vse mela kolem tretiho mesice, rezim miminka apod. Jsou vsak dny, kdy nic neudelam, jelikoz malicka nema prostě den, tak nic neresim, doma bordel jak v tanku, hlavně, ze je mala spokojená💕 jinak zpocatku jsem uspavala nosenim a zpivanim, pak kdyz uz jsem malickou neunesla, tak jsem si ji vzala k sobe do postele a nechala ji ucucat pri kojeni, takhle uz uspavame tri mesice a super. Mala cuca tak pul hodky az hodku, pomazlime se, potulime a spinkame

swetlusska
14. dub 2018

My se snažili o režim rok a dítě si stejně dělalo co chtělo. Nespalo vůbec, ani v noci, když náhodou usnulo, šla jsem spát hned taky, ikdyž bylo zrovna třeba dopoledne, jinak se ten spánek prostě dohnat nedá. Dnes už režim docela máme, hlavně ten večerní rituál ve stejnou dobu jídlo, koupání, mlíko a spinkat. Na uspávání doporučuju nosítko 🙂

priefi
14. dub 2018

Ono diteti lze udelat rezim, ale jak se ditko vyviji, tak i jeho vnimani se meni a tim padem se meni i ten rezim, takze par dnu neco funguje a pak bum, zmena. Mi prislo, ze to je chaos a ne rezim, ale pak jsem si zacala psat, kdy spi a ejhle, nasla jsem klic. Prubezne dle faze rustu a vyvinu se to menilo, ale to gro zustavalo a menilo se pomaleji. Takze doporucuji si psat ten spanek a hned planovani dne pujde lepe.

newwi
14. dub 2018

Mame to stejne,jako "mku"... jen v jinem poradi: koupani, papkani a do postylky!Kazdy den-od prichodu z porodnice.Male je pet mesicu a zatim nam to funguje!