🙂 ahoj holky chtela jsme se zeptat kdy jste sly s malickyma prdolkama poprve k zubari🙂 znamam rika ze od roku my uz budemem mit dva a ja tam jeste nebyla a doktorka detska take nic nerikala a na zoubky mu koukala ja myslela ze se tam mam jit nez se dite da do skolky🙂
mě zubařka říkala, ať přijdeme, až bude mít komplet chrup 😉 budeme mít rok a zub ani jeden...co by na ní viděla že 😀
u nas je to podobne jako u hansed syn mel prvni zub ve 14mesich. 😀 takze my poprve byli ve 2 letech a to mel zubu 8 😕 ted je mu 2,5 a chystame se znova.
Poprve jsme byli v roce a půl. Jen se malému mrkla do pusinky a povozila jej v křesle. Od té doby chodíme pravidelně, aby si zvyknul a neděsil se zubařů.
My jsme byly na osmi měsících kuli přirostlé uzdičce pod jazýčkem, tu nám fikla a řekla, že máme přijít tak na dvouch letech. jinak si myslim, že je dobrý vzít prcka, třeba když jdeš Ty, aby pokoukal a když bude svolný, tak se zubařka může mrknout i k němu do pusinky. My máme zubů ve 13ti měsících už 13, ale myslím si, že na tom nezáleží 😉
Byli jsme v roce a chodíme po půl roce 😉
V roce a půl, když už měl nějaké zoubky...na roce ještě neměl žádný...od té doby chodíme pravidelně co 1/2 roku...
já byla s prvním dítětem v roce života a s druhým děťátkem se chystáme také v roce,není to žádný speciálně dětský zubař,ale ten ke kterému chodí celá naše rodina......
u takto malých dětí se nejedná o prohlídku v pravém slova smyslu,ale jde spíše o seznámení se s prostředím..
pan zubař malého povozil na kresle,ukázal mu nějaké nástroje,vrtačku atd a od té doby chodíme pravidelně dvakrát ročně.....
K zubaři u nnás neposílá obvodní Mudr. ale musí si to maminka ohlídat. První prohlídka je v 1 roce. Ve zdravotní knížce dítěte je i zubní knížka a ta, se píšou přesné prohlídky ..... první v roce a pak vždy po pul roce.
k zubaři neposílá doktor, to je starost rodičů, ve zdravotním průkaze je i knížečka zubní průkaz nebo jak se to jmenuje a tam je první kolonka myslím v roce
se synem jsme byli poprvé v roce a půl, od té doby pravidelně každého půl roku, s dcerou půjdu poprvé v 1 roce a 3 měsících, neboť je to termín pravidelné prohlídky nás ostatních, takže už budeme chodit všichni dohromady
chodili jsme od roku a pul... jde o to aby si dite zvyklo na prostredi a otvirat pusinku. prvni zoubek nam bohuzel vrtali ve 2 letech ovsem dcera ma vrtani rada🙂)
Nám říkala zubařka, že stačí až od dvou let..
Já byla s prckem u zubaře poprvé ve dvou letech. Zubař říkal, že je to úplně v pohodě. 🙂
S dcerkou jsme byli poprvé v roce a půl a se synem v roce,tak nám vycházela prohlídka.Chodíme všichni spolu každého půl roku.
Jo a je to starost rodičů né obvodní dr.
Chodíme s manželem pravidelně co půl roku, příští kontrolu máme po prázdninách, a to už půjde i malý, takže v roce.
My pujdeme ted v 1 roce.
Dcerka měla první 2 zuby ve 13.měsících (vylezly ji naráz),ale trvalo než se pořádně vyklubaly. Prvně jsme byly v roce a půl ( to měla 4 zuby) a ted jdeme po půl roce znovu. Jinak souhlasím,že je to strarost rodičů a ne čekat až je tam pošle dětský lékař.
Ahoj, pracovala jsem před MD na zubním a maminkám jsem říkali, atˇ přijdou s prckama tak ve dvou letech. Většinou stejně ještě nemají kompletní chrup a spolupráce není vždy ideální. I v těch dvou je to kolikrát o svezení na křesle a obrázku. Taky jsem šla s malou ve dvou, myslím, že jsi nic nezmeškala.
Můj zubař říká, že dvou let nemá smysl děti děsit zubařem, pokud nemají nějaký problém...
Poprvé jsem byl se synem v roce a ted chodíme pravidelně každých půl roku
Taky jsme byli s prťatama v roce a půl a teď ve dvou-choděj s taťkou když jde taky na preventivku-já chodím jinam a je to dál,ale hlídáme si po půl roce 😉 Jinak si myslím,že není důvod děsit děti zubařem,ale čím dřív si zvyknou tím líp,nemluvě o tom,že nekouká jen na to,jestli jsou zdravé,ale i postavení,takže i kdyby měli jen jeden zub v roce a půl tak bych šla.My měli v tom 1,5 roce 6 zubů 😅
byli jsme poprvé v roce a půl, byla jsem ráda, že jsem našla volného zubaře, nadále budeme chodit 2x ročně 😉
Poprvé se má jít v roce a pak pravidelně každého půl roku na kontrolu. My to dodržujem a žádné "děsit zubařem" se teda rozhodně nekoná, pan zubař kluky povozí na křesle, poťuká zubíky a dá jim hračku, starší se tam už vyloženě těší 🙂 je to podle mě lepší, než tam jít poprvé až s nějakým kazem a první zkušenost se zubařem bude bolestivá, to se pak teprve budou "děsit"...
V prukazu je, ze se ma jit poprve v roce, at uz jsou zuby nebo ne.
Ja slysela, ze se chodi od prvniho zoubku- na "zvykacku".
Rozhodne je tisickrat lepsi jit tam s ditetem desetkrat zbytecne (jakoze jen se treba podivat, povozit, i kdyz treba zuby neukaze) nez pak poprve s kazem a hned delat zakrok.
zhruba v jednom roce a kontroly po půl roce, zatím je to spíš o zvykání si na zubaře a prostředí, v podstatě jen povozit v křesle a otevřít pusinku, dostat obrázek nebo hračku a jít.
přesně jak píší holky výše, od roka chodí se mnou každý půlrok (taky nám první dva zoubky vykoukly těsně před kontrolou, ale to je jedno, jde i o dásničky apod.), tak jak je to požadováno v průkazce. tu rodiče dostávají právě proto, aby na kontroly docházeli s dětičkama pravidelně, ne jako dřív, že šlo dítě až s první třídou... jasně, že ve většině případů prcka žádný zákrok nečeká, ale jde právě o to, aby si děťátko zvykalo. a je úplně jedno, jestli má zub jeden nebo šestnáct... 😉 ve dvou letech by prcek měl mít už tři prohlídky za sebou.
Poprvé jsme byli před druhým rokem a byla to jen taková seznamovací návštěva, mladší syn ještě nebyl.
v roce, a tedka mám jít po půl roce
v půl roce, ale to jen proto, že jsem šla na kontrolu já a paní zubařka se podívala na ty 2 zoubky co měl i malýmu 😉
mělo by se jít poprvé v roce. my jsme byli a v pohodě. teď půjdeme znova.
my sme byli v tom roce a od té doby chodíme pravidelně co půl roku