Kdy jste kupovaly mobily pro svá dítka?

misicka455
13. led 2015

Holky kdo má starší děti kdy jste kupovaly mobily pro svá dítka ? Zdá se mi že to jde vše nějak dopředu a za chvilku budou mít telefony i děcka ve školce. Vím, že to odemne bude asi za pár let dítě požadovat . Zatím se snažíme nějak vyhejbat moderní technice u dětí takže v pěti letech nemáme ani tablet 🙂) A když už budete kupovat raději nějakou šunku s bazaru nebo budete investovat do dražšího ? Zase na druhou stranu když dítě bude mít mobil tak si může zavolat pomoc kdyby něco a já ho budu mít pod kontrolou 🙂))

berynka
13. led 2015

@misicka455 pokud by dcera chodila do a ze školy sama, tak by měla telefon od první třídy 😉 . Takhle si určitě ještě rok počká, i když by ho samozřejmě chtěla už teď (ve třídě ho má tak třetina dětí). Koupila bych telefon tak max. do třech tisíc.
Co se týká televize, počítačů, tabletů a mobilů, tak nejsem proti, ale u nás je to pod dohledem a většinou za odměnu.

garzonka
13. led 2015

Nejstarší dostal poprvé mobil ve 4.třídě (kvůli bezpečnosti), mladší zatím nemá vůbec (také školák), dal mu ho děda, nový jsme nekupovali. Využívá ho jen občas, když potřebuje něco důležitého sdělit (přijde později, zdrží se někde a pod) , nebo když se s kamarády na něčem domlouvá....
On je velmi rozumný, ukázalo se, že nemusíme mít obavy, jak s mobilem naloží 🙂
Jinak dva mladší syny (8 a 5) telefon vůbec neláká, zato PC a tablet ano, takže to hlídáme.

thesun
13. led 2015

@misicka455 ahoj, dcerka dostala svůj první mobilní telefon na Ježíška v první třídě. Z důvodu bezpečnosti to add1 a také proto aby nebyla jediná, která ho ve třídě nemá a nebyla vyřazana z kolektivu to add2..... doba pokročila, bohužel a naše děti už nebudou mít takové dětství jako jsme měli my.... všecko je prostě jinak..... jenže pokrok nezastavíš...

tarra27
13. led 2015

Za mě telefon do první třídy.....jde do školy, bude nekde sama, pro jistotu....
My jim je v první tříde pořídíme...ve školce ne, ale ve škole už ano. Toť můj názor.... 😉

a nemusí mít žádné hyper super drahé...ale aby se dovolaly v případě potřeby.

krystalka
13. led 2015

Náš prvňáček telefon nemá a ani ho zatím neplánujeme....on se ho nijak nedožaduje, zatím ho ani nenapadlo, že by ho mohl chtít, ve třídě ho nikdo nemá.....a vlastně ani není důvod, aby ho měl, stejně není nikde sám, ráno i odpoledne s ním jezdíme my (autobusem a metrem) a jinak je buď s učitelkou, nebo v družině....takže kdyby něco, tak budou volat.....telefon pořídíme, až bude jezdit do školy sám, což bude asi ještě nějaký ten rok trvat 🙂

misicka455
autor
14. led 2015

Díky, holky. My jdeme do první třídy za rok . Ze začátku sní samo někdo bude chodit , ale škola je od nás necelý km takže časem by mohla chodit sama tak by se možná ten mobil hodil. ALe jak znám své dítě tak fakt bude stačit nějaký levný 🙂) hodně levný na to dovolání .

A co dáte si je k paušálu nebo budete dobíjet ? Aby jste měly vše pod kontrolou ? Myslím si , že mé dítě by mohlo být rozumné , ale když vidím s okolí , že děcku ani 200 kč na měsíc nestačí ☹

misicka455
autor
14. led 2015

A určitě bude tel. bez internetu 🙂)

tarra27
14. led 2015

@misicka455 za me dobíjet. Paušal mi přijde zbytečný. Jde o to, aby se dovolalo v případe potřeby, nikoliv na nejaké vypisování nebo volání s kamarady, ktere vidí ve škole.
pokud by byl nejaký výhodný tarif třeba 50kč mesíčne tak možná...ale s limitem na mesíc, kdy to proste operátor blokne....ale myslím si, že když díte vedete správně na co tel je, že tohle v první době řešit nebudete....

misicka455
autor
14. led 2015

@tarra27 jj máš pravdu začneme pomalu dítko na tel. připravovat a pak to bude v pohodě 🙂

mandala
14. led 2015

Dcery dostaly svůj první mobil letos k vánocům, nejsem na to hrdá, protože vím, že ho zas tak nutně nepotřebují, ale měli ho všichni děti ve třídě, tak mě jich bylo líto, že si připadaly vyčleněné. Na druhou stranu, když se chtěly domluvit s kamarádkou, nebo si ověřit úkoly, vždy jsem to musela obstarávat já ze svého mobilu, ted už si to zařídí samy. Telefon mají na dobití a pokud provolají danou částku, jejich smůla, peníze na dobití dostanou až uplyne stanovená lhůta. A internet jsme odhlásili. Taky nejsem zastáncem této moderní techniky, svůj tablet nemají, ani mít nebudou, na počítač jim dovolím jen občas.

misicka455
autor
14. led 2015

@mandala tak to já tak dlouho asi odolávat nedokážu ☹ uvidíme 🙂

anina32
15. led 2015

Starší syn dostal mobil v první třídě protože jsem potřebovala kvůli práci abych se mu dovolala. Starou tlačítkovou nokii, bez internetu, dobíjecí kredit, s tím že jsme asi dotřetí třídy dobíjeli jen jednou za rok za dvě stovky, měl povoleno volat jen v případě ohrožení, jinak jsem mu volala já. Mobil jsme mu pak asi třikrát vyměnili za novější,leč vysloužilý, prostě když si někdo z rodiny pořídil nový, tak ten starý dostal. K desátým narozeninám dostal vytoužený nový dotykový samsung, teď je v šesté třídě, pořád má ještě dobíjecí kredit a dobíjíme mu tři sta měsíčně v rámci kapesného, většina padne na internet, který už má povolený.

misicka455
autor
15. led 2015

Jo to je taky dobrý nápad , dát použitý tel . 🙂)

anina32
15. led 2015

@misicka455 Do první třídy bych rozhodně nový nekupovala 😉

misicka455
autor
15. led 2015

@anina32 to jo 🙂

misicka455
autor
1. únor 2015

🙂

spagatice
1. únor 2015

@misicka455 Míšo zatím o tom neuvažuju. Ale možná ho budeme muset koupit už v první třídě. Nemám v plánu ho kupovat proto, že ho mají ostatní, ale proto, abych mu mohla zavolat, nebo on, kdyby mu třeba ujel autobus.

ladenka
1. únor 2015

@misicka455 dcerka dostane telefon s nástupem do první třídy, buď koupíme nový nebo po někom zdědí, do začátku se základními funkcemi, prostě čistě jen aby se dovolala, žádný internet 😉
pokud by chodila do školy v místě bydliště, telefon by nedostala, ale nejspíš bude již od první třídy denně dojíždět autobusem, tak chci, aby měla možnost se s námi spojit, kdyby jí autobus ujel atp.

prisnotice
1. únor 2015

tak u nas je to jiny , bydlim na vesnici /cca 900 obyvatel / škola je na naměsti , u nas děti dostavaji telefon až z nastupem na druhy stupen - tam se dojiždi .
na celou vesnici připada cca 60 školkovich a školnich děti takže se tu mezi rodiči všichni zname .
takže u nas tel. počitam až tak ve 4-5 třidě 🙂