Dobrý den
Vím že konečne rozhodnutí na mě , ale chci se zeptat vás kdy jste tak udělaly . ☺️
Mam roční dceru, uspavám ji na ruce pořád ale i už se dost pronese je i dlouha - a taky přichazejí vedra tak si říkam že bych ji začla zkoušet uspavam v postely v její - aby usinala sama , četla bYch jí nebo by se přitulila k hajankovy a uspala .
- nevím jestli to s tim souvísí ale rada bych to sem napsala , v 16 letech my psycholog diagnostikoval emočně nestabilní poruchu a úzkosti , teď je mi 23 let a projevuji to asi na dceru že jsem na ní až moc zavisla nerada ji davam na hlídaní přes den - ale snazím se , ( vzdycky ma dcera radost kdyz si pro ní prijedu treba po 5 hodinach a krici mama mama 😍) . Jenže cely den stejne doma trnu jestli na me nazapomene , jestli se na me nebude zlobit ci zda me bude mit rada .
No tchyne i moje mamka už od narozeni říkají kdy u nich bude spat atd atd . Že proc jim ji nedam přes noc .
Tak to furt oddaluji a říkam až bude usinat sama . Jenze odpoved je že si poradi .
Ale duvod je jediny nechci aby na me zapomnela kdyz ji tam na priklad : odvezu odpoledne v sobotu a v nedeli bych si pro ni odpoledne zase prijela ( coz by tam spala jednu noc ) . Ale proste ten strach ze na me zapomene nebo ze me nebude mit rada 🥺
Ale kdyz si pro ni prijedu po tom dnu treba co je u tchyne tak ma radost a bezi ke me .
Ja nechci byt zavisla na dceri a pak ji nikam nepoustet. Dcera je zavisla na me a ja ni . Ale treba kdyz je u tchyne tak je pry hodna a ani si na me nevzpomene 🥺 coz me zase mrzi a prave proto se bojim ze na me zapomene pres noc .
Ale zase muzu asi byt rada ze nekde vydrzi a nebreci
KDY JSTE DALI NA PŘESPANÍ DĚTI ?
Děkuju za přečtení ❤️
Dceru jsem se snažila dávat do postýlky aby usínala sama a teď je jí rok, položím ji tam, odejdu a ona za chvíli spí. Starší dceru jsem uspavala v náručí, ta mi sama neusnula tak to bylo horší. Ale lehnu si k ní, dokud neusne a pak jdu pryč.
Starší ve dvou, mladší rok a půl. Dřív je to podle me brzo, jsou to ještě mimina.
Moji kluci šli spát až když sami chtěli... bylo to až kolem 5 roku. Třetí syn nejspíš půjde toto léto, budou mu 4. Rozhodnutí je určitě na tobě... a přes koleno bych to nelámala.
Naše malá má příští týden rok, někdy usne sama, někdy chce chovat, nosit, je to různé a přizpůsobujeme to jejím potřebám... Teď ji rostou zuby, takže nosíme, v noci spí v postýlce a přes den se mnou v posteli... Na noc bych ji nikomu nedala, ostatně ji zatím nikdo nehlidal ani přes den, je vždycky se mnou nebo s manželem, vyhovuje nám to tak, naštěstí nám do toho nikdo nekeca, no i kdyby, tak co, nic 😄🙂 sem tam se projevuje separační úzkost, což je normální, takže nijak netlacime a necháváme volný průběh, však ono to někdy přijde
Můžu říct, že rozhodně nezapomene, manžel byl teď pracovně týden pryč a syn o něm pořád mluvil, táta, táta, jak přijel, tak se úplně radostí mohl zbláznit. Ale teda, já bych roční dítě hlídat nedala, neměla jsem tu potřebu. Samozřejmě pokud bych musela třeba do nemocnice nebo tak, tak věřím, že by to zvládli. 🙂 plánuju, aby syn spal u babiček až sám projeví zájem, zatím má rok a půl a je kojený, tak to není na pořadu dne.
Mala ma 16 mesicu a v noci se stejne chce jeste obcas kojit. Takze u nas asi az po odstaveni.
Ještě nikdy 😁 5 a čtvrt a rok a půl.
Starší na půl roce a mladší na roce. Starší tam pak spával pravidelně už, mladší měl rok pauzu a spal tam až teď na dvou letech. Ale nutno podotknout, že já jsem u mamky několikrát do týdne a když se narodil prvorozený byla jsem tam denně, takže oni ji máj jak druhou mámu a víš co? Nezapomněli nikdy.
Ale.pokud prostě nejsi připravena, nelámala bych to přes koleno.
Ale určitě se neboj, že by na tebe zapomněla 😉
To záleží na tobě. 🙂 Jestli chceš, tak dej, jestli nechceš, nedej. 🙂Někdy jsou prostě rodiče zavislaci a někdy jsou zase víc otevřenější. 🙂 Ale každopádně se neboj, že zapomene - to se rozhodně nestane. 🙂
Vzhledem k tomu, že jsem musela velmi brzy zpět do práce, tak na hlídání jsem dávala už od 6ti měsíců, nikdy na mě nezapomněl 😉
@nnikola24 Tyhle řeči že si ani na mámu nevzpomene 🙄 a jak to asi tchýně může vědět, to se jí jako ptala? My s manželem nedáváme dceru nikomu na hlídání, ani na hodinu, natož přes noc. Prostě ne a ať se všichni staví na hlavu.
@nnikola24 Jasny, tak Vy jste mladoucka maminka - to musi byt narocne ustat natlak od babicek🙂. Muzete argumentovat tim, ze deti cca do 3 let spinkaji nekde jinde hur, nez doma - i kdyby doma spinkala celou noc, tak u babicek se muze zacit budet a dozadovat se v noci maminky. Ale zase je hezky, ze mate takto odvazne babicky;). Jinak nas starsi poprve spinkal u babicky cca ve 2,5 letech, asi tri noci, ale byl tam i tatinek.
Syn spal beze mě u tchyně dvakrát jednu noc ve 2 letech, ale s tatínkem. A jen proto, že jsem to docela nutně potřebovala. Uspavame ho stále, nikdy jsme ho samotného v postýlce nenechali (jako zkusili jsme, ale na nic, jen o nervy, všech). Nakojim, když nevytuhne u prsa, čteme, vypravíme, objimame, dokud neodpadne. Je to na dlouho, někdy mě to otravuje, ale celkově bych neměnila.
Myslím, že tvé obavy o ztrátu zájmu dcery o tebe jsou zbytečné.... já vím, že tomu neumíš porucit, jednoduše se přestat bát, kdyby to tak šlo viď... ale občas si to nahlas řekni, neanalyzuj, nezakazuj si ten pocit, jen si zvědom, podobně jak jsi to tu napsala, že to tak je. Třeba se časem zmírní, až vytratí.... dcera tě bude milovat nejuprimejsi láskou celé dětství (později už to tak snadné nebude 🙂 ), i kdybys udělala celou kopici chyb, nezapomene na maminku (to fakt nikdy, viz mnoho studií), ráda tě bude mít taky, a moc. Opravdu, děti na principu lásky fungují, čím menší, tím je to bezpodmínečnější. Dospělý nebo dospívající potřebuje důvody k tomu mít rád, roční dítě ne. Je tvoje a moc dobře to ví. To, že po tobě neplace, bych šacovala spíš na zdravé sebevědomí, než zapomnění. Na tyhle řeči maminek nedej, jednak si samy prd pamatují, jednak vychovávaly své děti v jiné době, která je tlačila k někdy nepřirozeným věcem. A vůbec, dělej to tak, jak to cítíš ty, ne kdokoliv jiný. Je to těžké a nepříjemné, ty nátlaky, ale buď si jistá, tvůj postoj je ten správný (kdyžtak se ptej nás! 😃) a jejich připomínky vypouštěj.
U nás si naštěstí ani jedna babička zatím netroufne. Nedávno jsme zůstaly s malou na noc u našich. Máma sama uznala, že je na to hodně brzo a asi by nevěděla jak ji uspat... V 19 hodin krásně usnula sama. Ve 3 ráno vzhůru s pláčem a hodinu jsme se jí snažila utišit. Nakonec spala přítulená ke mě...Nedala bych ji na noc nikomu, stejně bych se nevyspala a pořád přemýšlela jestli nepláče a spí.
Jak to že všech stran poslouchám, tak dřív snad museli do vzduchu něco sypat letadlem. Vůbec jsme nebrečeli, nikdo nás neuspával, snědli všechno co nám dali a nezlobili. 😃 Za to ty dnešní děti... Člověk aby je pořád nosil, uspával a měl je u sebe. To za "nás" nebylo.
@nnikola24 první dcera spala sama v postýlce v odděleném pokoji od 1 roka a druhá dcera od 8 měsíce. První byla poprvé přes noc na hlídání, když jí bylo 18 měsíců a já měla velké těhotenské nevolnosti s druhou dcerou (3 noci než jsem se dala do kupy). A druhá dcera je momentálně (je jí 20 měsíců) na 14 dní na hlídání u babiček, které se střídají, protože jsem v nemocnici s první dcerou a zatím nevíme kdy půjdeme domů. Takže jsem ráda, že jsou obě holky zvyklé na babičky, protože nikdo nepředpokládal, že zůstanu tak dlouho mimo. Nevím, jaké by to bylo kdyby ta mladší nebyla zvyklá na přítomnost babiček a občasné hlídání, kdybych jí najednou ze dne na den měla dát na tak dlouho na hlídání a nevěděla, že všechno bude v pořádku 🙂.
Dcera beze mě s mužem spala, když jí maličko přes rok (a už jsem nekojila), u babičky a si v roce a půl a bez problémů. Teď jí je dva a půl a u babiček spí pravidelně cca jednou týdně. Ale odmalička tráví jak sama s mužem tak s prarodiči hodně času, chodím mimojiné i na čtyřiadvacítky a nikdy na mě nezapomněla😂
@nnikola24 já tady vždycky fakt ziram, kolik je tady matek, které by dítě nedali nikomu na noc nejlépe do 3 let. Neříkám někomu cizímu, ale babickam? Vždyť babička je pro to dítě druhá mama, pokud se mezi příbuznými pěstují dobre vztahy.. Já byla u babicek jako dítě od cca 8 mesice na noc běžne a rozhodne z toho nemám trauma, naopak😍.. A nejlepší hláška je - nebudu někomu “půjčovat” dítě, na to jsem si ho nedelala.. Mě je normálně těch babicek líto a doufám, ze moje dcery mi budou svoje deti “půjčovat” s důvěrou a dobrým pocitem... už teď se na to obrovsky těším.
První dcera začala spát mimo domov beze mě až po třetím roce, myslím, že jí bylo 3 a půl na to první spaní. Do té doby jsem buď ze začátku nechtěla já a pak nechtěla ani ona. Pak začala víceméně jezdit pryč na noc až se svojí mladší ségrou, se kterou jsou na sebe hodně fixované.
Holky jsem dávala k babičkám v době, kdy už jsem v noci nekojila, obě cca od roku a půl. Ale nikdo mě do toho netlačil, prostě jsem měla pocit, že už to zvládnou. A věděla jsem, že kdyby cokoliv, tak babička zavolá. Holky to ale zvládají dobře, jsou na babičky zvyklé a jsou tam rády. Každopádně na tebe prcek za jednu noc rozhodně nezapomene, to ani za týden a určitě to nezpůsobí, že by tě dítě nemělo rádo, úplný nesmysl. Je ale potřeba být s babičkami domluvená, že kdyby dítě plakalo, tak zavolají, není dobrý to tlačit na sílu, aby to nezpůsobilo nějaký zbytečný trable, a pokud na se na to ty zatím necítíš, tak není kam spěchat.
A co se týká uspávání, obě holky jsem od miminka uspávala u nás v posteli, dneska jim je 2,5 a 4,5 a ani jedna neusne sama a netuším, jak to udělat. U babiček usínají v pohodě, ale babička u nich musí ležet, samy prostě neusnou a to ani spolu.
Až si řekne sama, rekla jsem to jasně mojí mamce i tchyni a jakékoli debaty na toto téma jsem rovnou zatrhla
@loylii Já zas třeba nechápu proč by naše dítě mělo spát jinde než doma 🤷 a ještě tak malé 🤔
@klokanka31 já jsem u svých rodičů s dětmi na noc velmi často a jestli tam zrovna nějakou noc nejsem, tak si toho deti vůbec nevšimnou.. mají tam svůj pokojíček a hračky a moje mama na ne má i dost času, je v důchodu. Ony to tam milujou. Ale já vycházím z toho, ze jako dítě jsem to u babicek milovala a chci, aby i moje deti měly takové skvele zážitky.. Ale chapu, když jsou v některých rodinách vztahy na bodu mrazu, tak tam ty deti ani nechtějí... A jinak já jsem s mužem občas rada i někdy sama a zavzpomíname na staré časy😆... zrovna zítra budou deti u babičky a my u známých na grilování, půl roku domluvena akce/oslava.
Hlídání na noc žádné nemáme, takže nedokážu posoudit, ale přiznám se, že v roce si to neumím představit. Ale já jsem navíc zvyklá uspávat kojením (staršího do 2,5 let).
Dceri budou 3 roky a ještě nebyla přes noc na hlídání... Sice usíná ve svý posteli, ale každou noc se probudí a přijde k nám. Myslím, že probudit se jinde než doma a zjistit, že tam nejsme, to by byl asi řev 😃
@nnikola24 dcerka byla prvně u babičky na noc v 10 měsících. Od mala usínala v postýlce sama. Babička u ní počkala dokud neusla pak nám napsala zprávu, že malá spí. Tenkrát jsme šli a manželem na ples🙂 teď jsou dceři 3 pryč a už jezdí na víkend k babičce, bývá tam i se sestřenicí 🙂 minulý týden tam šla v pátek a v sobotu ráno volali, že tam chce být ještě druhou noc do neděle 🙂
Neboj za jednu noc na tebe malá určitě nezapomene 🙂 když tě vidí a volá máma máma je přirozené.. určitě bych se toho nebála 🙂
@nnikola24 Kdyz ji naucite usinat samotnou, tak to vubec neznamena, ze stejne tak usne i u babicek. Ja bych teda v roce dceru nikomu na noc nedala, ale je pravda, ze nikdy jsem ani nedostala od babicek takovou nabidku🙂. Kazdopadne si myslim, ze v roce je jeste brzy, rekla bych, ze tak po roce a pul uz je to mozne, ale hodne zalezi na diteti. Navic si myslim, ze spani u babicek v tomhle veku vubec nic diteti neprinese. Radsi bych pozvala babicky k sobe, kdybych potrebovala vecer nejak jit, a at to uspavani zkouseji tam, kde je dcera zvykla usinat. A take si myslim, ze je uplne normalni, ze jste na dcerce "zavisla" - je jeste porad malinka.❤