Kdy jste byli s mimčem poprvé déle mezi lidmi?

a_vav
3. kvě 2015

Měli jsme debatu s tchýní 😀 ... můj jediný sourozenec se bude ženit 8.8.2015 a nám se má miminko narodit na přelomu června a července. Tchýni se nelíbí, že plánujeme jít na tuto svatbu když miminku nebude ještě 6 neděl. A já nevidím důvod proč by jsme nemohli jít 😒 ... K lékaři na úřady také musím ne? Ale raději se zeptám 😉 šli by jste? neříkám že tam budeme do půlnoci 😀

bajana
3. kvě 2015

Šla by som na obrad, jedlo a domov. Našťastie bude leto a minimum virusov, inak by som išla len na obrad. Uvidíš, ako sa budeš cítiť ty sama. Staršie ročníky veria na dodržiavanie šestonedelia a má to svoj zmysel.Matka aj babo potrebujú svoj pokoj.

fykyska
3. kvě 2015

sla bych 🙂 pokud nebude extremni horko nebo zkratka pocasi ktere by nesvedcilo miminu. Taky, zalezi jak se budes citit, jestli treba nebudes v 6 nedeli hodne krvacet, mit nejake komplikace, nebo jestli budes fit a v pohode...
je to hodne o nahode a pocitech...
Pokud bude svatba na vzduchu nebudete v zahulenem hlucnem extremne uzavrenem prostredi a budete se citit.. nevidim duvod si nevyrazit...
je to tve dite ne drahe tchyne! 🙂

sara84
3. kvě 2015

Nevim.jestli budes mit chut tam byt, jednak jeste nemusis byt fit a taky hormony jak na houpacce, taky muzes byt jeste v porodnici 🙂 sla bych pouze pokud bych se ja citila na to,ze chci, ne proto,co jini reknou ..

gemini255
3. kvě 2015

Neries co bude potom 😉 pretoze mozes byt v pohode, a mozes byt tak unavena, ze ta to ani nenapadne.. niekto ma miminko co spi 20hod denne, kam polozis zaspi, ani o nom nevies a niekto ma take miminko, ze spis 4hod denne, stale place, nosis na rukach cele noci... atd. sama uvidis ake to bude

lucinka58
3. kvě 2015

Nooo já osobně bych se zařídila podle aktuální situace 🙂 Pokud budeš chtít jít a budeš se na to cítit a i miminko bude v pohodě, tak bych určitě šla 🙂 Jako určitě bych nepařila až do noci, ale jinak v tom problém nevidím 🙂 U nás se taky sejde široká rodina přesně tenhle víkend, protože manžel bude slavit narozky a jsem týden za tebou 🙂

elinka89
3. kvě 2015

Synovi byly pouze dva týdny, když jsme byli na oslavě 50.narozenin manželova strýce. Já navíc ještě po císaři a dost v háji s psychikou ☹ Všichni (manželova rodina) nechápali, proc nechci jít. Abych nebyla za nejhorší snachu, tak jsem teda šla. Bylo tam asi 30 lidí, malý šel z ruky do ruky. Snášel to v pohodě, ale já byla pořád jak na trní. Pro příště vím, že dřív jak po 4 týdnech s mimčem do větší společnosti nepůjdu.
Tvoje miminko už bude docela velké. A brácha se žení jednou za život 😉 Přesně jak píše bajana, na obřad a jídlo bych s klidem šla a pak uvidíš, jak na tom budete 🙂 Dej na svůj pocit a tchýně ať si trhne 😉

deathy
3. kvě 2015

Mě se vdává kamarádka a měla bych jí svědčit. Jenže svatbu má 15.8. a já termín 25.7. Pokud to stihneme a budeme fit, tak tam půjdeme. Je to ve vedlejší vsi, obřad bude v parku, tudíž na vzduchu a posléze sezení s jídlem taky venku na zahradě restaurace.
Takže když bude počasí trošku vlídné a po zdravotní stránce vše ok, proč bych nešla... tak jako tak bych měla třeba kočár na zahradě u baráku, tak je asi jedno, když ten kočár bude stát o nějakých 5km dál.
Samozřejmě "mejdanu" večer se účastnit nebudeme, pochybuju že budu mít tolik síly 😀 Ale aspoň ten obřad bych ráda stihla... je to v podstatě ségra (kterou nemám), ona mě též svědčila, tak by mě trošku mrzelo, kdyby jsme to nestihli. Ale zase na druhou stranu, přes koleno to lámat nebudu v případě nutnosti... a i ona s tím počítá.

veruska007
3. kvě 2015

Já byla sestře na svatbě, když měl prcek 5 dní, narodil se o dva týdny dřív. Bylo to v pohodě, malý byl v kočárku, přes kočárek jsem dala plenku, nikdo mi na něj nelezl, všichni chápali, že je to malinké miminko. Byl zlatý, kojil se co 3-4h, jinak spal (to mu teda vydrželo jen první dva týdny 😅 ), bylo to tam s ním klidnější než s jeho dvouletým bráškou.

mandala
3. kvě 2015

Tak pokud nebude mimi vyloženě týden staré, tak bych šla, tchýně je ještě ze staré školy, dřív se takto dodržovalo, ale pokud budete oba v pořádku, nevidím na tom nic špatného. 😉

lv
3. kvě 2015

však jsi rozumná a uvidíš, jak jsi na tom ty i miminko, jestli není moc vedro, větrno..takhle malé se nakojí a bude v kočáře spát, netahat jak kočku v náručí, přizpůsobit se a bude to ok..

kamino
3. kvě 2015

Take bych se zaridila podle aktualni situace..jestli bude vse o.k.,sla bych.. My to take nehrotili😉

zuzka3112
3. kvě 2015

Záleží opravdu na aktuální situaci, jak ti bude po porodu, krvácení, jiné možné komplikace. Ale také ti může být dobře a naopak miminko může být křikloun a kdesi cosi. To ti ale nepřeji samozřejmě 😀 Já si kladla uplně stejnou otázku, čekají nás čtyři svatby a první už za 14 dní. Rodila jsem 1.4., vychází nám to akorát na konec šestinedělí, ale je mi skvěle (rodila jsem skoro do konce, ale nastaly komplikace, takže akutní císař), vše krásně zhojené, malý je zlatý, naprostý poklad, takže nevidím jediný důvod, proč nejít. Za 14 dní-to jdeme na obřad a na oběd a domů. Pak v červnu i červenci, to mají kamarádi zařízený i pokoj pro maminky (bude nás tam více), kde můžeme prcky po celý den klidně přebalovat, kojit, dát spinkat do postýlky atd.. Prostě servis-myslí i na nás s miminky 😀 A to už budeme právě na svatbě celý den, dokud to bude možné...

palomitacheca
3. kvě 2015

My vcera byli se synem (10 dni) na rodinne seslosti, na kterou jsme navic jeli 220km. Taky nektere pribuzne prekvapilo, ze jsme dorazili, ale ja se hned po porodu citila naprosto fit a syn to vcera vicemene prospal v kocarku, venku jsem ho mela jen kvuli kojeni. Jsem rada, ze jsme tam byli.
Pokud i ty a miminko budete v poradku, tak bych klidne sla.

bunny123
3. kvě 2015

Jit s tak malym, nenaockovanym, mimcem mezi desitky lidi na malem prostoru? Svata prostoto, to nemuzes myslet vazne? Dej dite na hlidani babicce a odskocte si na svatbu. My to tak udelali, i kdyz dcera mela uz ctyri mesice a za sebou ockovani. Nezlob se, ale tohle mi opravdu prijde jako hazard. Jo, urady, mhd, nekdy se musi, ale proc to vyhledavat.

panickatlamicka
3. kvě 2015

@bunny123 a proč by to maminka nemyslela vážně? naší malé je 11 měsíců a teprve před týdnem dostala 1.dávku pediacelu. A předtím jsme chodili uplně ale uplně všude-od začátku,kamkoliv,byla i na svatbě (na naší).. zbytečně maminku děsíš.samozrejmě,pokud by přišla do styku s přistěhvalci z Pákistánu a podobných zemí,tak to ej jiný,ale jinak bych se nebála.

jamia
3. kvě 2015

Bunny, poposedni si 🙂 Byla jsem na kamarádově svatbě s čtyřtýdenním miminkem, jen na obřadu v kostele, a bylo to naprosto bez problémů, dítě spalo. Uvidíš, jak vám oběma bude, ale dopředu bych se nebála.

jancip
3. kvě 2015

No, já jsem asi ze staré školy, ale já šestinedělí dodržovala. Myslím si, že to má své opodstatnění. Navíc syn byl hodně uplakané miminko, takže nebylo ani co řešit. Poslední, co jsem chtěla, mít kolem sebe spoustu lidí. Nicméně na svatbu sourozence bych se šla asi podívat, pokud by miminko bylo klidné a nemělo pár dnů. Držela bych ho ale dál "od centra dění".

simdan
3. kvě 2015

Mám dvě děti,druhorozený syn byl zlaté miminko,ani jsem nevěděla,že mám novorozence,ale první dcerka,to řeknu,že byla katastrofa,žila jsem opravdu 4měsíce v mdlobách,unavená,malá mi strašně plakala,neustále jsem usínala i za pochodu,spala několikrát denně,ale s přestávkama,kdy usnula na hodinu a pak dvě hodiny plakala,u mě byl přerušovaný spánek,do toho jsem chytla zánět prsu,40horečky,nechci nějak strašit,ale nemůžete vědět jaké miminko bude a jak se budete cítit,prozatím bych to asi řešila tak,že prostě mimčo bude někdo doma hlídat,každý má samozřejmě názor jiný a také je na Vás,jak se sama rozhodnete.Já bych dodržela šestinedělí.

mafeska
4. kvě 2015

to má tchýně docela blbý že se jí to nelíbí, není to její věc 🙂 šestinedělí zavřená doma jsem nedodržovala, zbláznila bych se. TAkže ano, šla bych a ráda.

anazuzzuzana
9. kvě 2015

tak my jsme nejvíc chodili s malým ven první dva měsíce... ještě moc nevnímal, takže mu lidi ani nějaké podněty nevadily... stačilo, že ho někdo chová a má kdykoliv chce k dispozici kozu...po třetím měsíci se to začalo lámat, kdy začal víc vnímat a měl z lidí strach a teď v pěti měsících se postupně zase otrkává, takže to je zase lepší...takže já bych určitě šla, pokud nebude nějaké extrémní vedro třeba...

hansed
9. kvě 2015

Pokud bude miminko zdravé, nevidím důvod proč nejít. Uvidíš, jaké miminko budeš mít. Může být klidné, spavé a na svatbu půjdete. Ale může taky hodně plakat a pak sama usoudíš, že jen půjdeš na obřad, manžel pohlídá venku a zas půjdete.... uvidíš, co bude 😉

zo_ja
9. kvě 2015

To je vaše rozhodnutí, ne tchýně.
Ono - něco na těch 6 nedělích je, to ne že ne, a kdo neodpočívá, tomu se to většinou později vrátí. Na druhou stranu vícematky nemívají na výběr, a fungovat musí, i když by chtěly být v klidu v kútě.

Pokud budeš ok, nebude Tě trápit nějaký poporodní poranění, krevní ztráta a cokoli, a budeš chtít jít, tak se zdravým donošeným mimčem klidně můžeš.
Vzala bych si s sebou kočár, abych měla kde přebalit a kam dítě odložit. Já osobně bych si brala šátek, protože vím, že tam by v klidu spalo a uslo za jakýchkoli podmínek, nebo by šlo ergonomické nosítko vhodné pro novošky nebo jestli plánuješ babyvak. Ale ochotné ruce se jistě najdou a takhle malá miminka většinou usnou bez problému. Potíž může být hluk, zejm. změna hladiny, když doma asi budete mít klid, tam někdo zařve.

Osobně bych spíš zvažovala kuřácké/nekuřácké prostředí.
Velmi záleží na lidech, kteří tam budou, my třeba máme velké oslavy, ale nekuřácké, dětí je tam spousta, takže se ztratíme, alkohol je, ale nikdo se neopije, nikdo nehlučí, všichni se o sebe přiměřeně starají, takže taková příjemná párty vždycky 😉

Malý miminko potřebuje přebalit a blízkost matky. Já bych rozhodně svýho novoška nenechala nikomu jinýmu než tatínkovi, a to ještě na dobu nezbytně nutnou asi tak 10 minut 😀 Kdepak, někomu ho nechat a odjet - co když bude plakat - jednak nic jinýho než MM nedá a jednak fyzická blízkost matky je pro něj jistota světa, na tom záleží.
Nejdeš někam mezi bezďáky, dítě nic nechytne. Neočkovaný jsou navíc zdravější a odolnější než očkovaný, to buď v klidu a nenech se strašit. Není to párty uprchlíků, co včera dorazili na Lampedusu. 😉

Takže když se Ti bude chtít, klidně běž, s těma prťatama je to mnohem jednodušší než s batolatama.
Dobrý je mít to zařízený tak, že kdykoli můžeš odjet, a/nebo pokud je to v místě, kde se přespává, i když vy ne, tak třeba se dohodnout s někým blízkým, že si tam případně můžeš jít do klidu a/nebo lehnout, kdyby´s byla unavená.

Jinak si to užij, zvlášť, když by Tě mrzelo, že jsi tam nešla. 😉

duck09
9. kvě 2015

My jdeme švagrovi (bratr manžela) na svatbu teď za necelý měsíc, malému budou necelé 3měsíce ( což je trochu rozdíl), ale nicméně mám domluveno s moji mamkou, že mě bude k ruce - v době obřadu bude vozit venku, abych nemusela třeba odbihat, kdyby začal plakat a odpoledne bude taky mamka k dispozici bud osobně, nebo na telefonu (hostina a raut bude u lesa, tak vyrazí na procházku). Tak co to pořešit takto s tchýní nebo kamarádkou, nebo prostě kdo nebude svatební host a máš k němu důvěru. Jestli je to nějak reálné ( jestli třeba nebydlí tchyně 200km od Vás). Taky podle toho kolik bude lidi - někdy je svatba jen malá rodinná sešlost, někdy je tam půlka města 🙂
Jinak jak píšou holky - řiď se svým instinktem a hlavně jak se budeš cítit Ty a jak bude mimčo uplakané. Prvorozená dcera mě dost plakala, syn je lepší. Ale v kočárku v pohodě i ta dcera spala.
Jinak šestinedělí jsem vyloženě nedržela, ale taky jsem to nepřeháněla - nákupy jen nutné a honem pryč. V práci se ukázat jsme byli teď na 8 týdnech, ale dělám na úřadě, tak je to zase něco jiného, než třeba malá firma o 5ti lidech.

evulinkab
9. kvě 2015

Nevidim v tom problem, pokud budete s ditetem po zdravotní stránce v poradku.Mne se narodila dcera, prvnich 5týdnu jsem byla skoro porad doma i se starším synem, ale pak už musel do školky a tak jsem začala jezdit každý den MHD(máme to pres celé mesto do MŠ)..proste jsme museli.

laska.nezna.hranic
9. kvě 2015

moje děti poprvé přišly do kontaktu s cizími lidmi okamžikem zrození. dokonce cizí ženská (tedy porodní asistentka) se jich dotkla dřív než já. a světě div se, všechny tři to přežily ve zdraví 😀 od té doby jdou všude tam, kam jdu já, jsme rodina a patříme k sobě. ono je totiž úplně jedno, kam jdeš a na jak dlouho. nákazu mohou chytit i v čekárně na poradně nebo v mhd cestou tam 😉 dokonce i "starostlivá" tchyně je může, byť nechtěně, nakazit... naopak, čím je dítě menší, tím lépe lidi, hluk a dlouhé cesty snáší. většinou to prospí.