Kdy jít s novorozencem ven?

barunkiss
12. říj 2022

Zdravím,

Mám doma týdenní miminko. Se starší dcerou jsem byla zvykla chodit každý den na zahradu, ať se vylítá, ale včera na první prohlídce mi řekla pediatrička, že doporučuje maminkami být cele sestinedeli s miminkama doma 😵. Což opravdu nejde, nemůžu dceru drzet doma, když je zatím tak hezky🤦🏻‍♀️.

Kdy jste šli poprvé ven? S dcerou jsem čekala, protože je narozena v lednu a byvavalo i -10 takže bylo jasné, že ven jít ani nelze. Ale dnes mne to Venca zahradu prostě na to sluníčko láká 😭.

Děkuji!!🙂

lv
12. říj 2022

Tydenni, pokud ma beznou vahu klidně ven, nebala bych se

barunkiss
autor
12. říj 2022

@lv má 3.5 kg 🙂. Přibírá krásně, žádné problémy nemá👍🏻

hester92
12. říj 2022

@barunkiss sestinedeli?!?😱😱 Tak to jsem nikdy neslysela a prijde mi to opravdu uhozene. Syn je narozeny v lednu a hned druhy den co nas pustili z porodnice jsme sli ven. Nejdriv na 20 min. jenom a postupne jsme prodluzovali - i nam to tak rikala dr. Nevidim v tom zadny problem, spis naopak!

barunkiss
autor
12. říj 2022

@hester92 taky jsem byla v šoku. U starší dcery jsem čekala delší dobu, cca 3 týdny až měsíc protože je lednová a byly tehdy mrazy -10 tak to jsem chápala. Ale venku je hezky a přijde mi uhozene sedět v podstatě dva měsíce doma😅

ondul
12. říj 2022

Hned, co jsme prijeli z porodnice, mam doma taky dvouletaka a je naprosto nemyslitelne byt doma den dva, natoz sest nedel.

barunkiss
autor
12. říj 2022

@ondul no přesně tak, dcera je živel a miluje být venku za každého počasí. Já ji v tom nebudu bránit a i když máme doma ještě tátu, tak za týden a půl budeme samy a mě samotnou by svihlo být s nimi zavřena doma celej den 😄

jaja01k
12. říj 2022

V tomhle počasí nevidím důvod nejít s miminkem na chvíli ven.
S prvním synem jsem šla poprvé ven, když mu byl týden. Tak mi to řekli v porodnici. Byl únor, ale bylo krásně, sluníčko, kolem 10 stupňů, tak jsem s ním ven chodila hned. S mladším jsme šli z porodnice domů na apríla, a to bylo zrovna hrozně větrné období, takže jsme šli poprvé ven až později, ale určitě ne až po šestinedělí, to bych se doma zbláznila 😀

ronyx
12. říj 2022

Tak já si myslím, že to doporučení je spíš kvůli Covidu ne? Takové prtě je ještě hodně náchylné... Ale píšeš o zahradě.. Pokud máte svůj osobní prostor, bez desítek ukašlaných, usmrkaných kolemjdoucích, což je teď na podzim prostě běžné, nebála bych se a šla. Já čekám dcerku za měsíc, ven s ní určitě budu chodit, ale s opatrností a ne třeba na veřejné hřiště, kde je velká koncentrace lidí, dětí, protože bych se u takového drobečka té nákazy fakt bála... Ale každý ať se zařídí po svém. 😉👍

mourovatakocka
12. říj 2022

@barunkiss Celé šestinedělí :D :D
Jednak s oběma dětma jsme šli na prpocházku ještě v den propuštění z porodnice, listopad, březen, děti žijí bez následků. Druhak bych zvažovala, jestli bych chtěla poslouchat různé rady od takhle podivné pediatry... Tohle si ještě nějak rozklíčuješ, že to je trochu pitomost, takhle opatrné vyjádření jsem nečetla nikde, ale jak později poznáš nějakou nesmyslnou radu, až půjde o něco dalšího. A covidu ani chřipek bych se venku na vzduchu fakt nebála. Jen jestli někdy nejsou lidi trochu moc připosr...

barunkiss
autor
12. říj 2022

@ronyx no to bych si taky myslela, že má na mysli nějaké veřejné prostory, hřiště atd…ale já se přímo zeptala jestli jako můžeme na zahradu, že starší dcera by ráda dováděla ja odrazedle, dokud je venku hezky a ze ji jako nechci drzet doma 🙂😄

beruska1889
12. říj 2022

@barunkiss nám pediatra doporučovala jít ven až ve 14 dnech... Celé šestinedělí mi přijde hrozně moc, to bych se se dvěma dětmi doma zbláznila... Už tak se vždycky těším jak vypadneme ven na čerstvý vzduch a trochu se projdeme... A bohužel to zatím není tak často jak bych si přála, prostě nestíhám... Ale to už je jiná...

kristyn86
12. říj 2022

S obema detma jsem chodila hned od narozeni. Syn je rijnovy,dcera breznova. Jako cele sestinedeli? To bych se cvokla a chcipla hlady. Jen jsem nechodila,kdyz hodne mrzlo nebo jen na chvilku.
Normalne bez,venku je krasne 😉

emillyhk
12. říj 2022

My jsme čekali, až se syn dostane s váhou na 3kg, je lednový. Venku na procházce byl asi ve dvou nebo třech týdnech, takže někdy v polovině února a úplně v pohodě. Dokud je takhle hezky, tak proč být doma 😉

drep
12. říj 2022

Moje ultrazkušená pediatrička mi v lednu, s dítětem, které z porodní váhy 2180g zhublo na rovná dvě kila, povolila jít ven asi 10. Den od porodu (bylo pod nulou, nevlídno, ale zkonstatovala, že by mi doma mrsklo, tak začneme na čtvrt hodině a prodlužujeme)

pinkninja
12. říj 2022

@barunkiss Syn se narodil v cervenci. V den co nas pustili z porodnice jsme byli několik hodin venku a potom bezne cele dopoledne a cele odpoledne. Starsi dcera to doma nezvlada… v rámci duševního zdravi nas vsech. Syn je zdravý, bez následku 👌🏻🫠 6 tydnu je masakr…

te_reza
12. říj 2022

Po návštěvě pediatry doma jsme šli hned ven a to je únorová. No to by mě natáhlo šest týdnů doma.

zrzinda
12. říj 2022

To je divny 😱 Nám v porodnici při propouštění rekli, ze můžeme jít ještě ten den ven. A taky jsme šli. Sice jenom na par minut (kvůli šití jsem dal nedosla), ale šli jsme 🤷‍♀️

martt
12. říj 2022

@barunkiss Tohle je divný. Ja mam teda březnoveho syna a mne tenkrát v nemocnici a i pediatrička řekla ze můžeme tak druhý-třetí den už ven na procházku.

jako_mala_holka
12. říj 2022

Teď bych šla v pohodě, dcera byla narozená v červnu a myslím, že jsme chodili hned... A teď je to taky v pohodě
Mě teda zajímá třeba ta zima, malý se má narodit v prosinci před Vánoci a říkám si, že doma nevydrzime, o dvouletou ani tak nejde, bude doma i manžel, takže s ní může jít on, ale i s malým bych osobně šla, pokud nebude fakt třeba mínus 10, třeba na půl hodinky...?

marketka_m
12. říj 2022

Hned..doktorka mi rikala jak nejsou zadne problemy..hodina dopo hodina odpo je pro novoska super..

martiniquest
12. říj 2022

Chodila jsem ven hned po porodu (srpnove dite). S dcerou narozenou koncem prosince pak asi po týdnu - v satku pod bundou

ekou
12. říj 2022

@barunkiss mam prosincove dite a prakticky uz 6ty den bylo dite v kocarku na prochazce...chce to trosku selskeho rozumu ;)

ninive211
12. říj 2022

Já byla venku s dcerou v říjnu poprvé ve 2 týdnech na max hodinu, ale ona šla domů s 2,5kg, takže jsem čekala na váhu 3 kila. Se synem narozenym v cervnu jsme byli venku snad hned, samozrejme na prochazce venku, ne v obchodě. Vlastní zahradu bych absolutně neřešila a požadavek být doma celé šestinedělí je úplně mimo (pokud není extra vítr, smog nebo mráz, není důvod být zavřený doma). To by bylo akorát ideální na to nechat rozjet nějaký psychický problémy

konidana
12. říj 2022

@barunkiss ja myslim ze myslela byt doma jako nejezdit po navstevach a vyletech. I kdyz i to se pole mne nemusi striktne dodrzovat. Ven s kocarem bych chodila klidne od 2.dne.

maxulekapcule
12. říj 2022

První syn 2250gr, narozen v září, šli jsme hned druhý den ven, co nás pustili z porodnice, pak mě Dr říkala, ze by jsme měli chodit ven až bude mít dvě a půl kila, nějak jsem to přešla a chodila normálně, i na dlouho a nic se nestalo. Druhý syn narozen koncem listopadu, 2530 gr, taky jsme chodili hned ven

gruyerre
12. říj 2022

@barunkiss takový názor slyším prvně. Dítě se mi narodilo uprostřed zimy a druhý den po návratu z porodnice jsme byli na procházce, takže 4. den. V porodnici říkali před propuštěním paní s menším miminkem, že ven mají jít, až bude mít malá 3 kg.
Nepochopila jsi jí špatně? Nemyslela třeba netrajdat po nákupech a po návštěvách? Vždyť je to nesmysl, nechceš si přece z dítěte vypěstovat chabruse.

michaela666
12. říj 2022

Je lednová a ven jsme šli na hodinku 3. den. Být doma šestinedělí, tak se asi houpu na prádelní šňůře z lustru.😃

sorboni30
12. říj 2022

@barunkiss nekdy je venku teplej a prijemnej jak doma takze bych sla ven kdyz svítí slunicko..
Jinak v porodnici chodily ven s kocarkama i maminky co mely miminka pod 3kg.

krisstina93
12. říj 2022

Já se všemi dětmi byla venku v den propuštění z porodnice, max druhý den. By mi švihlo bejt doma 6 týdnů.

journals
12. říj 2022

Cele sestinedeli? Fakt ne. My jsme sli ven hned ten den co nas pustili a to mel synek jen 2,3 kg. Brala bych to zdravym selskym rozumem