Zdravím, malé je pět týdnů, měla by uz past koníčky? Zvedá hlavičku ale jen na chvilku a nezapira se rukama, prostě jen zvedá kebuli... bojím se vojtovky, uz tak jezdíme na rehabilitace a nozickama a ma perinku na kyčle... kdy vaše děti začaly past koníčky?
Syn začal až ve dvou měsících a to vydržel chvilinku, pořádně až tak od třech měsíců🙂
Jen bych tě chtěla uklidnit, že i kdyby se nedejbože stalo, že budete muset cvičit, není to nic tak hrozného - dcera ve třech měsících nepásla ani omylem, položit ji na břicho znamenalo okamžitě hysterická záchvat a prohnutí do luku, viditelně se té poloze bránila, byla ji fyzicky nepříjemná - cvičily jsme 3 měsíce poctivě každý den 5x a během té doby udělala tak úžasný pokrok a srovnala svůj vývoj, ale všechny pokroky se děly skokově jakoby přes noc, u syna si teď užívám, všechny ty jeho rotomilé pokusy s pohybem to jsem u dcerky bohužel nezažila... a ano Vaše holčička je ještě malá, polohujte, ale nespěchejte na ní,
Nas dr. poprve paseni kontroloval na 3mesicni prohlidce. V te dobe to dokazala jen s podeprenym hrudnikem pestickami. O tyden na to uz se sama poprve otocila na brisko.
U každého dítěte je to jinak,ale bud v klidu moje děti pásly koníčky až po třetím měsíci.
Dítě má pást koníky ve třech měsících... pokud má peřinku na kyčle, je běžný, že se zpozdí i proti těm třem měsícům, protože prostě nemá jak trénovat. Ale snad se jí do tý doby zbavíte, máte spoustu časi 😉.
Nie, nemala. Mne vysvetloval doktor, ze pasenie konikov v sestonedeli je v drvivej vacsine reflexna zalezitost rovnako ako trebars drzanie prsta uplnymi novorodencami.
Nestresuj sa. Moj zacal konicky past az skoro v 3 mesiacoch, ale zato zacal hned "poriadne", stabilne, hned sa ani nemusel opierat laktami. Nasa doktorka to na trojmesacnej kontrole ani nepozerala, az v 4 mesiacoh a to ho chvalila, aky je sikovny 🙂 tiez som mala stres, ze ostatne deti to uz vedia a moj "nic", ale on len potreboval cas 🙂