Kdy děti začínají chodit?

10. dub 2021

Mám 10 měsíční dceru, umí vše co by měla umět, i doktor říká že je vše jak má být, tabulkové dítě... Umí sedět, leze, staví se na nožičky. Ale tuhle jsem se bavila se svým ex o dětech, a ten mi nepřímo řekl že je moje dcera divná, že jeho děti už v 7 měsících chodili. Když jsem říkala že ale podle doktora je vše jak má být, tak se do mě ještě pustil co to mám jako za doktora. A já teda nevím, fakt je moje dcera opožděná? 😢

abig
10. dub 2021

Ani náhodou ..... Klid, každé dítě je jiné .... Děti začínají chodit okolo 1roku .... Starší syn začal fakt chodit ve 13 měsících a mladší syn v 10 měsících. Neteř v 17 měsících ... Všichni jsou zdraví a spokojení.

abig
10. dub 2021

Tvůj EX se k tobě zachoval hnusně, jen se hloupě chlubil ... Děti se nemají srovnávat a porovnávat ..

lentilkah
10. dub 2021

Opozdenej je tvuj ex 😉

lovemusicsun
10. dub 2021

Proti takovýmhle poznámkám se obrň, vyslechneš si jich ještě hodně ne jen od ex ale od spousty lidí! To je pořád jestli už chodí, jestli už sedí, jestli už má zuby, jestli už mluví... Každé dítě je jiné a každé si to udělá po svém.
Jinak děti začínají chodit nějak kolem roka, spíš ke 14ti měsícům.

levandule_k
10. dub 2021

Tvůj ex je velká kecka. Viděla jsem ty 7 měsíční zázračné "chodce" a bylo mi těch dětí líto, protože je dospělí akorát tak tahali za ruce a děti vláčeli nožičky po zemi, byli vykřivené, protože nebyli vůbec zpevněné, neměli na to svaly, absolutně nezdravé.

Já bych mu řekla, že naše malá sice nechodí, ale za to si čte sama noviny dokonce v angličtině. Prostě bych ho vytrollila a měla klid.

autor
10. dub 2021

@abig Děkuju 🙂

autor
10. dub 2021

@lentilkah asi jo ☺

autor
10. dub 2021

@lovemusicsun S jinými lidmi problém není, spíš se ještě diví když vidí že sedí, a že žvatlá...

autor
10. dub 2021

@levandule_k ☺ děkuju za útěchu, já si spíš myslím jestli on si neléčí své mindráky...

jjasmina
10. dub 2021

To si pište, že si léčí mindraky, ostatně jako všichni ex 🙂 malá bude mít 14 měsíců, max si na gauč stoupne bez opory na pár sekund, jinak i pochybuju, že dítě je v 7 měsících schopno chodit... to se mi zdá extrémně brzy

ito
10. dub 2021

Absolutni blbost, vubec se nenech rozhodit! Oba kluci si v 11 mesicich stoupli a zacli pak nekdy obchazet nabytek. Starsi sam v prostoru zacal chodit v necelych 15 mesicich a mladsi po 13. mesici. ;) Za rucicky sem nevodila a jelikoz meli dlouhe obdobi plazeni, tak sem byla rada, ze meli i dost casu na lezeni misto rovnou jen chozeni. Mala si aspon urcite posili dostatecne zada tim lezenim, neni kam spechat.

malenka3
10. dub 2021

Tvůj ex je debil, promiň. Raná chůze je akorát na škodu, čím kratší dobu dítě leze, tím víc si zadělává na problémy v budoucnu kvůli nedostatečně posílenému svalovému korzetu. Prvorozená mi začala chodit ve 12 měsících, druhorozená už v 10 a upřímně jsem z toho byla spíš nešťastná než ráda.

Jinak k věci, v naší termínové skupince jsem takový vrchní statistik. Takže tam dělám různé průzkumy a mimo jiné jsme dělali i vývoj pohybových aktivit od lezení, sedu, až přes chůzi. Tak jsem ti to vytáhla, jak to bylo u nás, máš tam vzorek cca 100 maminek napříč celou republikou. Dál už jsme to nedotazovali, do roka a půl už chodili všichni. V grafu je procento chodících dětí v naší skupince (tedy všichni plus mínus stejně staré děti).

levandule_k
10. dub 2021

Jasně, že léčí 🙂 ukaž jak ho máš v paži a budeš mít klid, nenech se jím rozhodit.
Ono takových pohádkářů je hodně. Já nemám problém uznat, že něčí dítě je šikovné, když je. Nebaví mě poslouchat, jaký je to malý génius a budoucí olympionik, když si rodiče akorát honí triko a vynáší dítě do nebes při to tom to není pravda, nebo co hůř ještě ostatní děti shazují. Člověk musí otevřít pus a tyhle jedince umravnit.

martt
10. dub 2021

Klid mas úplně normální dítko. Starsi syn začal chodit na 12 měsících druhy byl teda rychlejší , ale zase se mu nechtělo mluvit. Takovéhle reci neposlouchej. Ja jsem měla sousedku a ta má vnučku stejně starou s mým synem. Vždy když jsme se potkali tak jsem poslouchala co vse umí a nas ne a pomalu to vypadalo, že v roce a půl pujde a vnučka do první třídy 🤣🤣🤣🤣 co vse podle reci uměla.

me_druhe_ja
10. dub 2021

Na chůzi je dle slavných tabulek čas do 18m bohatě. Nově se říká, že i do dvou let je to v pohodě. A navíc - čím déle dítě leze, tím lépe do budoucna z hlediska páteře a i psychických dovednosti.
Nejlepší fyzioterapeutka na Vojtu v ČR paní Vallova mi řekla: nejtěžší je dítě dostat na všechny 4 a rozlézt ho. Jakmile leze, dřív nebo později bude chodit.

me_druhe_ja
10. dub 2021

@malenka3 hustá. 😀 takovej graf. 😀 ale je to zajímavy. 🙂 Konečně taky vyvrácení tvrzení, že v roce chodí většina dětí. V listopadovkach (teď je dětem Kolem 17m) se taky většina dětí rozchodila mezi 13-14m. 🙂 Teď už jsou tam jen dva nechodíci: moje dítě a ještě jeden hypotonickej chlapeček. Tak soutěžíme o poslední místo. 😀

mourovatakocka
10. dub 2021

Opožděný je tvůj ex. Proč to za ním řešíš? Každé dítě je jiné a paměť dospělých je velmi selektivní.

malenka3
10. dub 2021

@me_druhe_ja my v těch únorovkách jedno hypotonický dítě taky měli, to začalo chodit kolem 18. měsíce myslím. Takovejch grafů tam máme spousty, teď v našich listopadovkách už tak zvědavá nejsem 😄 protože to je pořád plus mínus stejný.

autor
10. dub 2021

@jjasmina Taky se mi to zdá jako blbost.

autor
10. dub 2021

@ito Snad jo, dlouho se plazila, a asi měsíc a půl krásně leze, jako tryskomyš ☺

autor
10. dub 2021

@malenka3 Jéé děkuju, takže se asi opravdu nemusím bát 🙂

me_druhe_ja
10. dub 2021

@malenka3 já právě spíš sleduju listopadovky na fb,tam je nás asi 80 a pár holek jsem v létě potkala i osobně v ČR. 🙂 Ale jo, je to furt podobný

autor
10. dub 2021

@levandule_k Já už s ním komunikaci ukončila. My si napsali jen občas, ale nedávno do mě nechutně rýpal, a tímhle to zazdil úplně.

autor
10. dub 2021

@martt 😂 jak já tohle ale nesnáším, srovnávat děti...

autor
10. dub 2021

@me_druhe_ja Tak to jsem nevěděla 😮 ještě že už leze, to bych jinak byla ještě víc mimo. Já nevím na co každý pořád spěchá, mě se moje máma ptala už když bylo malé asi 5 měsíců, jestli už konečně leze. Přitom jsem četla že lezou většinou mezi 8-10 měsícem.

jako_mala_holka
10. dub 2021

To jako fakt 😄 naše mala dnes 10m a plazi se, začala lézt, stoupá si k nábytku a začíná kolem něho pomalu chodit, zkouší si sedat, ještě normálně nesedí 😉 pediatr v pohodě, byli jsme i na rehabilitaci na kontrolu (jen tak pro svůj klid) a taky ok

jako_mala_holka
10. dub 2021

A souhlasím s ostatními, ex je idiot 👍

me_druhe_ja
10. dub 2021

Tos četla správně s tím lezením. 🙂 A opet do roka je to v pořádku. 🙂 a fakt je pro dítě lepší, když leze co nejdýl než začne chodit. 🙂 A taky děti co dýl lezou a začnou později chodit, jsou jistejsi a min padají. 🙂

merope
10. dub 2021

Vím z okolí snad o dvou dětech, které SAMOSTATNĚ chodily nějak takto brzo - a byly brány spíše za opravdovou raritu. Můj drobek samostatně začal obcházet nábytek v 7 měsících korigovaně (9 měsíců gestačně = podle termínu porodu). A dalších 5 měsíců trvalo, než se zpevnil natolik, že se pustil sám do prostoru. Za ruku jsem ho cíleně nevodila.

alilali
10. dub 2021

Můj syn od cca 5,5 měsíce chodí kolem nábytku, nyní mu bude rok a udělá třeba San pět kroků za týden, jinak pořád jen kolem nábytku, tvá dcera je naprosto v pořádku ! Nemůže někdo srovnávat dítě s jiným dítětem. Kamarádka má dceru, která ani neseděla ani nechodila a šup, v 11 měsících stoupla a lítá jak drak a to z toho byla smutná, že je opožděná, protože neustále srovnávala mého syna a její dceru.