Kdy dát dítěti polštářek?

handula83
19. říj 2014

Dobrý den,kdysi jsem si koupila ted už pro mojí 9 měsíční dceru polštář s peřinou do postýlky.Je to takovej spíš hadřík 😒 Než polštářek.Vím že všude raději že až od dvou let,ale malá začala spát na bříšku a vždycky si dá plyšáka pod hlavu.Jak jí dám na rovný řev.Začala to dělat před pár týdny.Tak se ptám,jestli nemáte někdo podobný problém a v tomto věku dávali tenký polštřek.

terinda
19. říj 2014

Už si nepamatuju přesně, ale dala jsem ten malinký nějak tak po roce. Když si dává dítě pod hlavu plyšáka, tak asi by polštářek nebyl marný 😉

gosa22
19. říj 2014

my používáme asi od půl roku takový jen placatý (ani bych to nenazvala polštář), který odvádí vlhkost (tolik se na něm nepotí a je to skoro, jako by byl jen na matraci)...a vyhovuje 😉
viz http://www.nejbaby.cz/vypln-do-soupravy-perinka...

handula83
autor
20. říj 2014

@gosa22 Tak to máme stejný. 😀

veruska007
20. říj 2014

U nás cca od roku - nám to vždycky vyšlo, že děti byli něco po roce nemocní a tak dostali polštářek, aby se jim lépe dýchalo. Beruška ho dostala včera, má 14 měs.

janaz22
28. únor 2015

Také se připojuji k diskuzi.. Malému teď bude 10 měsíců.. mám doma tento polštářek http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/0002... myslíte, že už mu ho mohu dát?? děkuji... 🙂

betelgeuzz
28. únor 2015

Viděla jsem kdysi rozhovor s Kiedroňovou (fyzioterapeutka, autorka knížek Něžná náruč ročičů a Rozvíjej se, děťátko) a ta říkala, že nechápe, proč se traduje, že dítěti se nemá dávat polštář: Že je to nejspíš z dob, kdy se doporučovalo spaní na břiše. Prý vůbec není důvod dítěti polštář nedat.

zuzi.111
28. únor 2015

Ja ho dala asi v 9m, protoze maly trpel na usi a ma mit vys hlavicku. A i kdyz je ted zdravy, uz mu ho nechavam, protoze spi mnohem klidneji. Kdyz mu ho seberu, zacne strasne cestovat po postylce.

janaz22
28. únor 2015

Zítra mu ho tam dám... dneska ho měl na zkoušku a usnul hned během chvilky... jindy si ještě povídá a dneska ne...

novynka
28. únor 2015

já dala asi v 11m, kdy malý stonal s rýmou, aby se mu lépe dýchalo, a když pak už byl zdravý, tak se často v postýlce přetáčel a usínal na peřince... takže jsme dali polštářek koupený v sadě s peřinkou a je spokojený

zmrzlinkaa
8. pro 2016

Zrovna to také řeším, malá 13měsíců, má první rýmu a v noci se jí špatně dýchá a pozoruji že si pod hlavu dává usínáka, takže jí dnes asi poprvé dám do postýlky polštářek.

mrazulkav
8. pro 2016

Naše dostala polštářek taky někdy kolem roka... teď ve 3 letech spí někdy na všech plyšákách, někdy čistě na prostěradle. Posledních pár nocí na králičí kožce 😀