Dobry den, mate take nekdo jako ja decka ranni ptacata vstavajici kolem 5-6 hodiny ranni? 🙂
@barlem celou rodičovskou jsem vstávala mezi 4-5hodinou :( Měla jsem 2 skřivany. Zlepšilo se to nástupem do ZŠ a teď v počínající pubertě je nemůžu vystrkat z postele před půl desátou :D Byla jsem s dětmi a moji bezdětnou sestrou na dovolené u moře a na snídani (byla do 11!) jsem musela nastavovat budíka :D Jenže ségra teď věří, že je to normální a těší se na rodičovskou ;) Naivka.
Dcera měla takové období před prvním rokem. Často jsme spolu sledovaly východ slunce. Trvalo to cca tři měsíce. Ale pomalu z ní roste spíš sova. Večer ne a ne usnout, ráno ne a ne vstát. Chrní klidně do devíti. Na podzim bude mít 3 roky.
Mam dcerku 6 tydnu. At jde spat v 8,9,10.. Vzbudi se jednou na jidlo treba ve 2,3,4 a pak vstava mezi 5-6 bez ohledu na to v kolik se v noci kojila. Takze kdyz po nocnim kojeni usne v pul 5 tak v pul 6 trrba dobre ranko jaky je program? 😀
Jsem vždy říkala "vše po 5h ranní, je dobrý" 🙂 přešlo to tak ve 3letech
jooo, ve skole a s nastupující pubertou jí to přešlo 😅
@hezz17 😀 věřím, u nás je to naopak. Dcera usíná nejdřív o půl jedenácté, často až po jedenácté...rady tipu "dej spát dřív" jsou k ničemu, protože o to déle se převaluje v posteli.
Takže ani sovy nemusí být žádná výhra - ráno spí sice déle, ale večery ve dvou nebo jen možnost dělat si něco svého, jsou prakticky neuskutečnitelné..
Syn od narození vstával v 5:30, nejdýl vstával v 7:45, ale to byl od 4 do 6ti vzhůru :D teď se budí v 6. Spát chodí mezi 19 a 20 hodinou. Za mě ideál. Večer mám čas i na něco jiného...
Ja 🙄 muj 6mesicni prcek ma v hlave snad budik a vstava kazdy den presne v 5.30 bez ohledu na to, kdy jde spat. Plus nocni kojeni cca po dvou hodinach... uff 😥
No jeje.. přes zimu i v 3.30.. teď přes léto kolem 5.. Ale desim se podzimu, až se zase zmeni čas.. každej mi tvrdil, že se s tim srovna- a srovnal - na jaře, až se čas zase změnil.. Ale uz jsem si zvykla, naštěstí jsem ráno ptáče 😃
Vstává v 5, ale to má po mně... 🙂
@hezz17 u nas taky tak.. akorat je odpadnu pred 9 😀
@hezz17 Přesně jako já, vždycky jsem říkala, když to začíná šestkou, ještě dobrý. Pětka je zlo 😂 Dceři jsou tři a čtvrt a teď v červnu/červenci pro ní není problém být vzhůru třeba od tři čtvrtě na šest. Naštěstí má už rozum a po vyčůrání leží do cca 6:45-7:00 v klidu u sebe v postýlce a hraje si, povídá. Slyším jí v chůvě, ale dá se ještě ležet, zdřímnout. Spát chodí v osm, někdy usne hned, do devíti vždycky, usíná sama v pokojíčku, takže pohoda. Za mě je celé tohle 100% lepší, než aby u nás strašila do jedenácti a ráno jsem jí tahala z postele - čeká nás školka a v září přibude miminko. Jsem zvědavá, co bude zač tohle 😃
U staršího to byla naprostá pohoda. Jako miminko byl spací a teď mu budou 3 roky. Usíná nejpozději 21:30, což už je od osmi sám v pokojíčku. Stává mezi 7-8 ráno. Ale mladší, téměř 4 měsíce když se vzbudí na kojení, tak mu trvá třeba hodinu, než zase usne. Večer usíná jak kdy, někdy v osm a někdy taky v půl desátý a ráno kolem 6 už čučí.
@barlem u nás je to na denním pořádku vstáváme nejpozději v 6:30 občas je to boj když je večer nějaký dobrý film :D
@jannym to bych fakt chtěla, rachot a deku dole, příjemné ráno.. a nemůžu se ubránit tomu, že se Osud škodolibě směje, že jsem si přála, ať proboha ráno chrní - do školy je vzbudit pomalu nejde, mladší spí a spí a spí jak dřevo a to vstávají 6:40, bydlíme u školy. Ranní idyla jak vyšitá, když odcházíme ráno..
Ja mam syna uz sice 2,5leteho, ktery vstava tedka konecne, zaplat pan buh, v 6 rano. Ale jako miminko tak do roka a pul se budil ve 4 rano nejdyl a uz sem musela byt ready na hrani si snim😂, nwkdy dokonce i ve 3rano. Jo a to se mi jeste do tech 4 rano vzbudil 3x na mliko😂
U nás se vstává taky mezi 5-6:30. Jako miminko spal do 8h, postupně se to zkracovalo. A je jedno, v kolik jde spát. Usne v 19h, vstává v 6. Usne ve 20, vstává v 5. Je to opravdu jedno. Dnes třeba v 5:45 a to jsem si říkala, že si nemůžu stěžovat. Ale KO jsem 🙈😂
Syn ma ruzna obdobi.Jako miminko mel obraceny den/noc.Pak vstaval do te 6h.Pak jako batole mel obdobi kdy vyspaval az do deviti😄 A ted ma 3r4m a vstava nejcasteji pred 7h.Usina mezi 20-21h a pres den nespi vubec.Jsem zvedava jak to bude mit druhatko.☺
5,5 mesice, vstavame mezi 5-6 ranni. Ale chodi spat kolem 19. Nocni vstavani po ca. 3 hodinach, ale jsem rada za ty 2 hodinky casu pro me co mam vecer (tak do 9 🙂. Ted se ale k tomu pridalo u male neklidne spani spani, takze se moc nevyspi ani maminka. Kdyz s sebou sike a zacne kopat nohama, tak se proste taky probudim...
Bohužel 😀 nekdy i v pul 5. A rady typu "dej ji spát později, bude dál vstavat" teda U nás absolutně neplatí. Ať jde spát v 7 nebo v 10, tak vstává vždycky brzo.