ahoj cekame druhe mimi. az se narodi bude me prvni dceri 2 a ctvrt ale uz ted premyslim jak budou spat? spolu ci oddelene? co kdyz jedno spi celou noc a druhe se porad budi? mam z toho uz ted hruzu. jak to mate aminky vy?
to me trochu uklidnilo 🙂 diky
My jsme dcerce pořídili velkou postel a spala ve své posteli v pokojíčku. Malého jsem měla v ložnici u sebe v postýlce. Za nějaský čas se začala dcerka stěhovat k nám, tak si šel lehnout do její postele taťka.
Když jsem čekala druhé byly synovi necelé dva roky. Tehdy jsme měli malé bydlení, takže jsme měli jen kuchyni a obývák spojený s ložnicí. Děti se nikdy navzájem nebudily a i na televizi jsme se mohli dívat, sice jsme měli uši nastražené k prasknutí, ale děti to nerušilo 🙂. Oba tehdy ještě měli postýlky, do velké postele se stěhovali až za dva roky 🙂
Dvouleta dcera spi u sebe v pokojicku, pokud neprijde v noci k nam. Mimco bude spat u nas v loznici minimalne pul roku. Uvidis pak podle situace. Nektere dite vzbudi vsechno, jine ne. Ty vetsi deti, jak zaberou, spi docela tvrde.
@janinek jé, něco nevím. Mimčo?🙂 Hezká zpráva.
Jinak u nás z krátké praxe - máme holčičí ložnici (dvouměsíční dcera a já) a klučičí (dvouletý syn a manžel). Už jsem je i uspávala dohromady a šlo to dost blbě, protože malá se chce nosit a syn mi zase v posteli chtěl skákat po hlavě😀. Už teď jsem opupínkovaná při představě toho, že koncem října pojede muž na týden pryč. Ale zvládá se to jinde, tak to snad taky dáme🙂.
Ahoj dcerka od 8mspí ve svém pokojíčku. až bude druhé mimi bude s námi v ložnici a pak se uvidí, ale chtěla bych i druhé dát kolem toho roku do pokojíčku ať si zvyká na své a ségru 🙂
Starší syn spal od 6m ve svém pokoji (v noci jsme ho budili, jak jsme se převalovali). Když se narodila mladší dcera, spala s námi v ložnici a syn v pokojíčku. Až se malá přestala v noci často budit a vstávala cca jednou (měla tak 8-9m), přestěhovali jsme ji k synovi a spí spolu. Ona se teda občas v noci vzbudí, volá nebo začne plakat, ale syn spí jak zabitej. : )
malé bydlení, všichni v jednom a starší ani neví o tom, že malý v noci pláče nebo cokoliv jiného,spíše naopak 😀 Starší sem tam mluví ze spaní a někdy to vzbudí menšího 😅
@ladysottile naše tříletá dcera spí s náma celou dobu v posteli, ani jako miminko nespala v postýlce, prostě jsme si ji tak naučili.. ne že by mě to nějak extra vadilo, ale teď u druhé holčičky jsem řekla, že ta bude spát v postýlce, kterou mám samozřejmě hned u postýlky. Mladší sice moc v noci neplače, ale když, tak starší nevzbudí. Buď má tvrdý spaní a nebo prostě děti na dětský pláč nereagují.... ale samozřejmě každý to má jinak. 😉
@ladysottile já spím s dětmi v posteli a muž jinde. Když jsme měli jen jedno dítě, tak jsme spali všichni 3 dohromady a dlouhou dobu po porodu druhého jsme spali na velkém letišti všichni 4. Asi po roce to muž vzdal a odešel vedle.
Musím ale přiznat, ze se docela budili navzájem..
My máme prozatím jednu holčičku a ta má přiraženou postel k naší (vzhledem k malému bytu to prozatím ani moc jinak nejde), ale takhle nám to i všem třem vyhovuje. No ale kamarádka má už děti dvě. A než se narodil ten druhý, tak přesunuli prvního do pokojíčku vedle. Trochu dříve, aby to nebyla rána hned po porodu. Občas tam s ním někdo spával. Ale nebylo to potřeba a tak ho jen uspali a potom šli do své ložnice. V noci se ještě budil na kojení, ale to za ním maminka vždycky přišla a když neusla, tak zase odešla. No a druhý byl pak v postýlce v manželské ložnici. Teď, kdy už i tomu druhému budou skoro dva, její manžel naléhá, ať už ho přesune také do dětského pokoje, že se konečně vyspí 🙂 No a občas jsou v ložnici všichni čtyři 🙂
my neměli na výběr, bydlíme ve 2+kk, taky jsem měla strach, že mimi bude ségru budit, ale ta o ničem nevěděla..nikdy o ničem neví 😉 😉 a jsme v jedné místnosti stále a vyhovuje nám to.. 🙂