Holky, teď začalo takový období, že se mimi 5apul měsíce chce samo jakože posazovat, když ho mám třeba v lehátku, tak se snaží odrazit lokty a pořád prepadava, to samé je třeba na chvíli ve sporťáku v pololehu a snaží se přitáhnout... Jako vím, že je to asi špatně, ale snažím se vymyslet, kde to mimi celý den máte? Chvíli je na břichu, ale nevydrží si tam hrát věčně, že? Pak už kňoura a musím ho vzít... Pod hrazdou na zádech už být nechce, to se prekuli na bok a zas na břicho, ještě se neplazi, takže co s ním? Nebo mu dám na gauč kojící polštář a tam ho jakože dám do pololehu, ale zas na chvíli... Dostala jsem strašně vynadano od
Holek na FB, že lehátko určitě ne atd ... Ale kde ty mimi přes den Teda máte? Když ještě nesedí ani se neplazi? A zbytek času ho samozřejmě nosím, prtz už nic nechce ... V tom lehátku ho i krmim...
@ladymaky Lehátko jen na krmení, kočár má procházku a denní spánek. Většinu času jsme byli a jsme na zemi (syn bude mít 7m). Pěnové puzzle nebo i pod hrazdičkou. Dokud se sám nenaučil sám přetáčet na bříško a zpět, tak u ničeho dlouho sám nevydržel. Takže jsem většinu času byla u něj a hrála si s ním. Denně mu dávám max. 3-4 hračky, další den jednu vyměním a tak pořád dokola, takže má jakoby pořád něco nového na zkoumání 😉
Co jsem dělala já-na gauč už pozor začíná padací období.Dcery byly pod hrazdickou na dece na zádech nebo na bříšku.Do sporťáku jsem dávala až když seděly.Jinak byly v korbičce na bříšku a koukaly.Lehátko jsem měla jen chvilku u první.Chvilku vydržely v postýlce s hračkama. Občas v nosítku.Jinak se nosily v rukách.Teď je takové to blbé období.Ale bude hůř 🙂.A neposazovala bych.
Všechny 3 děti trávily od 3 měsíců většinu bdělého času na zemi na dece.
Na zemi, dát teplou podložku a najít místo, kde netáhne. Má prostor pro pohyb a nemůže ti spadnout. Střídala jsem postýlkou (měli jsme dvě - jednu v ložnici a druhou v obývacím pokoji s kuchyní), dokud se moc nepohybují.
Neviem, proste na zemi 🤷🏻♀️ Pripadne na rukach
Měla jsme ho na zemi. Také tam moc dlouho nevydržel, takže většinu dne jsem pronosila. Když byl na zemi, snažila jsem se ho nějak zabavit, aby si záda odpočinula. A ve sporťáku jsem ho v tomhle věku měla daného do lehu, když ještě sám neseděl.
Předem se smiř s tím, že změnu dítě nevítá vesele. Pokud mělo doteď výhled v lehátku a ty to chceš změnit, bude se nejdřív vztekat, takže vydržet. Nejvhodnější je opravdu zem, my jsme měli několik sad pěnových puzzlí, tedy velkou plochu. Takto bude samo objevovat svět, trénovat to bříško a další pohyby, lehátko opravdu nedává smysl.
Nesedící miminko do sporťáku nepatří. V tomhle věku jsem s malým courala venku a měla ho v korbě na bříšku, aby vidělo ven. Doma pak byl většinu času má zemi.
Nechapu to houpatko - vsak ho mas urcite zafixovany dozadu, aby se nehoupalo a mimco v nem lezi. Je to jak autosedacka - vajicko. Na par minut otoc ne. Mam taky 5,5mesicni holcicku. Uz od 4M je ve sportaku vlehu, ve sportaku byli i nase predchozi 2 deti od 4M. V lehu se ji tam libi, jezdi v Britaxu po smeru. Jinak pres den dost poponasim v rukach, odkladam do postylky pod kolotoc, na zem hrazda, ale tam se hned otoci na brisko, tak treba 20 minut si hraje sama na brisku. Snazim se ji fixovat na zada a hrat si s ni, povidat, ale porad se toci.
4,5měsíční syn je více méně pořád na zemi, pokud nespí v kočárku/v postýlce. Je pravda, že se mu hodně věnuju, když nespí, jsem prakticky pořád u něj. Ukazuju mu hračky, hrajeme si, nebo mu povídám, masíruju ručičky, nožičky. Moc nenosím, měla jsem komplikované poporodní hojení a mám pořád “klidový režim”. Výjimečně jde do houpátka. Je hodně na bříšku.
V šátku když jsem něco dělala, ve 4 měsících se začaly obě děti přetacet a pivotovat, takže si už blbnuli na břiše. V 6 měsících začal mladší syn lézt 😂 jinak jsem je do žádného lehátka nedavala.
@ladymaky ve věku kdy ještě nelezl jsem syna měla na pěnových puzzlích na zemi. Hrála jsem si s ním, aby ho to bavilo, ukazovala obrázky, hodně jsme byli na zemi spolu. Zbytek času jsem nosila buď na rukách nebo v nosítku, kočárek jsem v tuto dobu moc nepoužívala, spíš na spaní a nebo tak, že ležel v korbičce na bříšku se sundanou boudou, aby měl výhled. Lehátko jen na krmení a na tu chvilku, když jsem si potřebovala dát sprchu.
Bývala na sedačce pod hrazdickou nebo jen tak na dece, na zemi na penovem puzzle, v košíku, v postýlce, na posteli,... Lehátko jako takové jsme neměli, v nositku být nechtěla