Ahooj všichni.... Mám měsíčního chlapečka. Na umělém mléku, doplňujeme fenyklovým cajikem a dáváme Espumisan kapičky. Prdíky nás sem trapeji. Každý den se snažím dodržovat určitý režim, aby si zvyknul. Když se nají, chvíli si povídáme, koukáme pak ho uspim, občas si zabreci, ale žádná hysterie. Pak přijde každý den ve stejnou dobu koupání na což si už krásně zvyknul, pak dostane najíst, nechám pořádně odkrknout a jdeme uspávat. Dělám to stejné jako přes den, ale každý večer hodinu bojujeme s hysterickým pláčem a řevem. Vyloženě se vzteká. Když pak usne, tak spinka nádherné. Ale už nevím co s ním. Jak odbourat to každodenní večerní vztekani. Máte s tím někdo zkušenosti ? Moc děkuji za každou radu a odpověď 🙂
Mesicni mimi se opravdu nevzteka. To je mytus.. D
Ahoj, mame 3 mesicniho chlapecka a asi tak od 1 mesice nastal kazdodenni plac cca od 18. do 20. hod. nez sel spat. Mohli jsme delat cokoliv, ale nesel moc utisit. Nekde jsem cetla, ze je to tim, ze deti zacinaji vic vnimat kolem sebe a vecer se snazi nove podnety zpracovat a jejich hlavicka to nejak vsechno nemuze pobrat. Kazdopadne bych rekla, ze posledni dva tydny se to dost lepsi. Taky jsem zjistila, ze je fajn kdyz syn tuhle dobu zaspi - takze se ho snazim v tu dobu drzet ve spanku a on to proste zaspi. Kazdopadne bych byla optimistka a ocekavala zlepseni 🙂
Dělají to všechny. Přejde to.
Mame to same. Nastesti uz to netrva tak dlouho. U nas pomohlo posunout uspavani o pul hodinky drive. Nekoupu kazdy den, ale klasika: v 19 zacinam s vanickou nebo umytim na prebalovaku, pak ususim, dam plenecku a povidam si stale. No a to uz zacina cirkus. Takze kdyz se to da snest, tak jeste obleknu a jdu kojit nebo obracene, pokud je to i s extra silnym vzpiranim. Syn rve jak tur, az se zalyka a nemuze se nadechnout. Ale kojenim se uklidni a pak houpu na rukach a jak se uklidni, tak uz krasne spi. 😉
Vsichni rikaji, ze jsou to emoce 😀
Večer prťata zpracovávají zážitky z uplynulého dne. Niky mi taky večer brečí a "vzteká" se. Uklidňuje se u prsa, kde taky usne a pak to jde. Ale i u kojení si občas zabrečí.
Ono se to časem uklidní ;)
Máme 4,5 měsíční holčičku a je to stejné, jako psala Aktakd, každý den padne šestá večerní a malá je mrzout největší, jediné, co zabírá je nosit. Nechat spát ji nemůžu, to bych pak neuspala po koupání večer. Ale v po osmé se vykoupe, nakojí a do devíti spí - většinou. Třeba dneska ale brečela a brečela a o půl hodiny si večerku protáhla, ale roste jí první zub, tak si říkám, že to je asi tím. Nějaký režim se nám povedl zavést ale až tak kolem 2 - 3 měsíce, takže se nestresujte, takhle malé mimi je ještě hrozně citlivé na všechno. První dva měsíce taky spala, jak to vycházelo, uspávání klidně i 2 hodiny uprostřed noci po probuzení a tak...Zlepší se to 🙂
V ranném dětství se spánek dětí velmi často mění a stejně tak i usínací návyky.
Dalším "problémem" bývají naše očekávání - prvorozenou jsem se taky snažila "naučit" na usínání... => výrazně se to zlepšilo, když jsem to "nechala plynout"
Trocha inspirace: http://www.prosimspinkej.cz/spinka-vase-dite-do...
celý ten web stojí za projití
PS: pokud mám přetažený mimčo, který ne a ne zabrat, tak vezmu do šátku a dám čepici přes oči (= vypnu svět) - když usne, tak odložím a spinká krásně
Dcerce pomohlo zavinout do zavinovacky, aby mela rucicky u tela primknute. Vecerni plac pomine zpravidla nejpozdeji do 4 mesice. Preji pevne nervy, prejde to.
U nas pomohla tetraplina,pevne zavinout ruce, potom jeste celou do pevne zavinovacky,tak,aby se nemohla ani hnout. Pak pusinku na celicko,dobrou noc a do postylky (vedle me postele),zadne jine uspavani. Proste zavinovacka so tri dnu zafungovala a pak byla jak rohypnol 🙂
@vycerpanamamina a jak uspavas? Na rukach? Houpes v hacce? ... To, cemu ty rikas „vztekani" je nejspis pretlak z uplynulych zazitku, neco si na ti o dozravani mozku. 😉. Pomoci muze bezplenkovka, deti maji prirozenou potrebu vylucovani a fyz.kontaktu. D