Kam v bytě s miminkem, když je vzhůru?

andy1507
15. únor 2017

Ahoj,

ráda bych se zeptala, jak řešíte umístění miminek mimo jeho pokojíček.
Na konci dubna čekáme naše první miminko a každý den si pokládám tu stálou otázku dokola ,,Kam s miminkem, když je vzhůru"?
Většinou jsem v obýváku, který máme spojený s kuchyní, máme hodně velkou sedačku a už se mi nikam nevleze další postýlka, kde by malá mohla být. Přemýšlím, že bychom koupili takový to vibrační houpátko, ale slyšela jsem, že se to moc nedoporučuje (někdy v tom to dítě vůbec ani nevydrží), navíc to vydrží max.půl roku než dítě vyroste. Šátek je sice fajn, ale při vaření (smažení atd.) bych to moc neriskovala.
A moc dalších variant mi nezbývá nebo mě nic nenapadá.
Jak to máte vy?
Děkuji za tipy a rady 🙂.

lenusaak
15. únor 2017

@andy1507 tez to resim.bud takovy ten kosičcek, ve kterem by lezelo a nebo to vibrační lehátko pro to jsem přikloněna víc. Ma pak dobré vyuziti i kdyz se zacinaji davat přikrmy..😊

monaluza
15. únor 2017

Meli jsme malinkou postylku na koleckach, abych si ho mohla prevazet s sebou, kamkoli se hnu. Ovsem cca od jednoho mesice veku v ni nechtel byt, takze travil vetsinu casu na gauci (matrace mame ploche, tvrde, mela jsem tam nepromokavou podlozku a na ni tetra osusku), v rohu a zalozeny kojicim polstarem, vesla se tam i hrazdicka s hrackami. Jak zacal byt pohyblivejsi, prislo jaro a sel na zem, v obyvaku mame velke penove puzzle (pod nimi jeste deku) a v jidelne na dohled od kuch. linky zase koberec (pod nim tez jeste jedna zateplovaci vrstva). Jsem dost proti ruznym lehatkum (skrze zada a omezeni pohybu) a vibracim (skrze nervovou soustavu), takze do toho bych nesla.

soleilll
15. únor 2017

@andy1507 Lehátko i košík je jen na pár měsíců, to není dlouhodobý řešení. Já mám ve dvoupatrovým domě přes den dítě v obýváku v cestovní postýlce (aktuálně na vyvýšeném lůžku), kterou využijeme ještě pár let - jako ohrádku i na cestování. Nicméně potřebuješ místo min. 120x60 cm.

luska__
15. únor 2017

uznávám, že to není zrovna 2x krásné, ale švagrová to měla přes 2 měsíce a bylo to super.
vidí se na miminko, mobilní
http://www.mladatko.cz/PRONAJEM-Novorozenecka-p...
půjčujou to i v porodnici

taptap82
15. únor 2017

Já bych ho dala na gauč a jakmile se začne otáčet tak na deku na zem. Budu to řešit stejně.

luska__
15. únor 2017

@taptap82 tak to pro bezpečnost můžete použít ty hnízdečka, ty jsou podle mě na to přímo určené 🙂 navíc, pak když se jede na návštěvy, tak tam dáte miminko stejně jako doma a bude se cítit v bezpečí

taptap82
15. únor 2017

@luska__ jj hnízdo budu mít, ale položím ho normálně asi na gauč ze začátku.

andy1507
autor
15. únor 2017

Já mám právě kojící polštář, který můžu uvázat do oválu, myslíte, že tam ji můžu bez obav na gauči nechat?

andy1507
autor
15. únor 2017

@luska__ Jako určitě praktické, ale to se mi moc nelíbí, ale splňovalo by to, to, co jsem vlastně chtěla..

odula
15. únor 2017

my máme ještě jeden kočár na balkon - takže přes den, když bylo vzhůru (což tedy prvních pár měsícu opravdu dlouhá doba není ;) ) jsme měli malý mimčo v kočárku.

izz76
15. únor 2017

@andy1507 Měla jsem multifunkční pojízdnou kolébku,pro tento případ...realita prvních měsíců byla nakonec taková,že jsem mimčo tahala věčně v rukách a vařila a uklízela jen když byl doma muž a choval on 😀 Jinak tedy chvilkama bývalo miminko na gauči,nebo v lehátku,od těch 3-4měsíců na zemi😉

luska__
15. únor 2017

@andy1507 mě se to vzhledově taky vůbec nelíbí, ale v porodnici v tom miminko bude a doma bych s tím mohla být 100% mobilní a to toho moc nesplňuje. Mužete to mít úplně kdekoliv 🙂 líbí se mi, že si budu moct třeba mýt vlasy, i když přítel nebude doma, protože bude v koupelně 5 min se mnou a podobně..

medulinek
15. únor 2017

hnizdecko,kosik,to porodnicky vozitko,ale ja davala na zem,na puzzle na tom hrací deka s hrazdičkou

netopejr
15. únor 2017

Postýlku, aby videlo. Jak se zacnou otacet, je jim mala, nohy vecne ve spruslich, takže stejne od 3 mes na zemi. Dokud chce jen ležet,tak na gauči a na vnější stranu srolovat deku, ale to fakt jen chvilku.jinak jakmile udrží hlavu,tzn.od 3.mes.zcela jiste, ho můžeš dat do ergonomického nositka na záda, a pak keni smazeni bezpečný 😉

kokina90
15. únor 2017

Na gauc prece🙂 a pak na hraci deku..

puresin
15. únor 2017

@andy1507 My mame v obyvaku ohradku. Da se polohovat vys ci niz podle veku, nebo naklonit pro blindy, jako je ta moje, mame v ni matraci, takze je pohodlna i jako postylka (mam v ni i monitor dechu), a je tak prostorna, ze s kapsarem pridelanym na boku ohradky v ni i pohodlne prebaluju.

puresin
15. únor 2017

@andy1507 A ted vidim, ze jsi psala o nedostatku prostoru, tak to nic. 🙂 Pak ten koj. polstar na gauci je fajn, do lehatka bych ja neinvestovala, pripada mi hrozne prvoplanove az zbytecne. 🙂