Ahojte, potřebovala bych poradit. Dcera 1,5 roku se sama, ze dne na den odplinkovala. Prostě vstala, řekla "aa" a šla na nočník. Od té doby je úplně bez pliny. Dávám jí plinu pouze na noc, ale i ty jsou suché. Je to cca 10 dní co je bez plenky. Problém je ale s kakanim. Jednou se pokakala na zem, druhy den bez problémů na nočník akorát z nočníku vystřelí se strašným pláčem. Hovinko nemá nijak tuhé, takže ji to nebolí, spíš si myslím, že se toho bojí. Poslední asi 3, 4 dny nechce kakat vůbec. Chce se ji, bříško ma nafoukle, bolí ji, ale na nočník kakat nepůjde. Včera už ji to vyklouzavalo za chůze ale když ji chci dat na nočník tak hysterak... vůbec si nevim rady. Ukazují ji, ze i dospělí kakaji, zvířátka taky... ale ne, prostě pláč a řev...do pliny to taky uz nechce udělat...
@hanca1231 Určitě bych udělala pauzu. Je velmi malinká, ještě nemá možnost to pochopit, abys jí nevytvořila blok. Když bude chtít čůrat, ok, jinak bych nechala plínky, tohle je hodně citlivé - pomůžeš jí , jen když to necháš plavat, žádné učení, žádné pokusy. Musí sama, až k tomu dozraje. V 18ti měsících může být brzo. držím palce.
@berenika39 ja se toho právě bojím, abych ji neudělala blok. Ale ona plinu nechce. Nabízela jsem jí, ptala jsem se, jestli udělá do pliny a nechce. I na noc nasadit plinku je boj.
@hanca1231 Asi bych tomu nechala zatím volný průběh, at se sama naučí. držím palce. Syn se taky odplenkoval brzo, přesně jak píšeš, v tom věku, ale na velkou jsem mu nějakou dobu dávala plenku do nočníku, aby měl ten pocit, klid, že se nic neděje, že může. To půjde, neboj.
@berenika39 zkusím ji tam taky lupsnout plínku, právě se na ni snažím netlačit, byt klidná. Ale když jsem dneska viděla to nafouknuty bříško tak mi bylo do breku...no, tak uvidíme co přinesou další dny! Každopádně, moc děkuji🙂
@hanca1231 syn to mel uplne stejne☺️Sice mu byly 2 ale trvalo to asi tak tyden- dva a pak uz to bylo v ppradku☺️ Nechtel proste kakat na nocniku..vetsinou to zneho padalo kde se dalo a ke konci si na neho sedl..musel na to jen dojit ☺️Takze chce to cas☺️
@michaelarousova díky za Tvoji zkušenost!!🙈 nechám to tak a uvidíme ☺
Ja bych plenku nedavala ani na noc, takhle v tom ma podle me zmatek. Dcera se odplenkovala sama tak, ze nechtela vubec, ani nocni plenku. Tak jsme dali nepromokave prosteradlo a vecer sla curat pred spanim. Uz plenku nikdy nedostala. Ale byla o 8 mesicu starsi.
Syn třeba na nočník vůbec kakat nechtěl. To si vždycky radši počkal na plinu a vykakal se do plínky. Pak jsme ho zkusili na záchod, nechtěl ani to malý vkládací prkynko, jen se držel toho velkyho a ještě teda chtěl soukromí, takže jsme museli privrit dveře a nechat ho na záchodě samotného. A jde to. Držím pěsti, děti jsou moc šikovné a chápou rychle.
Ono s kakáním je problém, že vyloženě v sedě to jde hůř - hlavně já třeba vidím, že na kakání má zvláštní polohu ve stoje s vystrčeným zadkem. Do nočníku se občas vyčurá, ale vykakal se tam jen jednou, to mu ještě ani nebyl rok a od té doby nikdy.
@sebinka123 děkuji, no dneska se dvakrát vykakala do plínky, ale se strašným pláčem... uz jsem zkusila snad úplně všechno... snad to brzo pomine
Holky, ještě takový nápad, co říkáte na jablečný ocet? Kdybych ji každý den zkusila dát malou lžičku, aby to měla řidší?
@hanca1231 asi bych si sedla na WC a malou mezi nohy ať sedí na vás a vyláká se. Asi jediná možnost teď