Kdy to proboha skončí? Proč je vzhůru každé dvě hodiny? Proč nespí delší úsek? Je nám 8mesicu a od narození špatně spí, už to nedávám.. A máte vůbec chuť po strašných nocí téměř beze spánku pak jít o víkend ven? . Třeba s kámoškou na víno nebo s detma na nějakou akci a s partnerem? Já jsem tak vyřízena, že představa, že se mám obléknout, zabalit všechno sebou pro dítě a něco se sebou udělat, je pro mě ještě víc deprimujici 🤦ja bych se nikde ani nebavila a jen myslím na to, co zas bude v noci a kdy se vyspím, hrůza, nevím, co s tím mám dělat, ale ta únava, to je tak strašný, to přece příroda nemohla Takhke schválně vymyslet?
@ladymaky Syn má 18 měsíců a budi se v noci co 20-40 minut.
Ven chodime, kupodivu mě to nakopne. Ale vždy se mi nejdriv nechce.
Je to na palici, nespim hodinu v kuse. 🤦
@klokanka31 já zkoušela kde co 🤷
@ladymaky Mě se druhá dcera taky hodně budila, ale stačilo nakojit a spala dal. Spala u mě, v noci si cucla podle potřeby já si to ráno ani pořádně nepamatovala. Unavená jsem byla, chybělo mi, že nemůžu spát pár hodin v kuse, ale dalo se to, u kojení jsem vždycky napůl spala. Mám pocit, že budit se v noci přestala až ve 3letch,kdyz šla do skolky. 😃
@ladymaky malá mi do 15 mes nespala dyl než hodinu v kuse, pak jsem začala odstavovat a zlepšilo se to, díky bohu. Jinak nezbývá než vydržet, ven jsem chodila, ale absence spánku strašná, bohužel, dokud jsem kojila byla jsem poblíž malé, to nešlo někam jít bez ní a jinak než posedět s kamaradkami, tak bych radši šla spát
Synovec vydržel 48 hodin nespat vůbec, pak si dal 2 hoďky a nanovo a bylo jedno jestli je doma, cenou v kočárku, v houpačce nic nepomáhalo. Až sebral roce přestala kojit, a to předtím kojila tak jako normálně, ne že by byl pořád na prsu. Od té doby se vzbudí maximálně jednou v noci a napije se čaje a spí 9-10 hodin v kuse.
@ladymaky moje mladší bude mít v lednu 2 roky. Běžně je během noci vzbuzena co hodinu. Měla pár noci, kdy spala 5 hodin v kuse (rekord), jenže to jsem zas nervózní, jestli je ok a stejně se budím. Občas mám dobré dny a občas slabší. Obden si s ní jdu ale lehnout po obědě, jinak bych to nedala. Radu nemám, jen porozumění, že je to děsný.
Jinak my chodíme ven 2x denně, alespoň jednou z toho s nejakou kámoškou a vždycky mě to naopak dobije.
Vcera večer měla ke mně přijít kámoška na vínko na hodinu a zrovna včera jsem to nedala. Přijde příště 🙂
@klokanka31 uklidňující čaj ? To slyším poprvé
@sanyy22 asi myslí z konopí 🤣🤣🤣
@leniczka23 aha😂😂😂😂😂
@sanyy22 tak ale ten by zabral 🤣🤣 možná by to měli dávat k rodičáku 😁
A co ho nějak zkusit unavit? Nějaké cvičení s dětmi... Nebo večer delší koupel, to by také mohlo unavit. A když si lehnete spolu do postele, tak taky nespí déle? Jestli kojíš třeba by pomohlo přejít na UM, to zasytí déle. Držím pěsti.
@leniczka23 mě to fakt nenapadlo 🤭😁 jsem přemýšlela jaký to může být čaj a koukala jsem na netu kde koupit 😁😁
@sanyy22 Tenhle, konopí u nás nevedeme 😄
Tak já tohle neznám, obě děti mi od mala spali celou noc, já byla i přechrápaná😂ale když už se se vzbudili a nemohli usnout tak jsem je vzala k nam do postele, tam zabrali a spali dál.
@aniea To je rada nad zlato... "Tohle neznam, me spaly celou noc az jsem byla prechrapana" Ze se vzdycky nekdo najde....
@ladymaky Autorko, naprosto Te chapu... U nas to byl des a porad je, uz ji je 3,5. A to v roce zrusila i spanek po o, takze jsem mesic chodila jako mrtvola, protoze mi ty dve hodiny chybely. Ted uz se aspon stridame s manzelem. A to kolem skotaci jeste starsi bracha. Ted i bojujeme s uspavanim, co spi ve skolce 🤯
@ladymaky Ahoj. Syn se také budi velmi často. Zachránilo mě vzít si ho do postele, kojim a napůl u toho spim. Má to samozřejmě i své nevýhody, ale vstávat k němu 4x-8x za noc do postýlky bych nedala 😬 Se starší jsem to dělala stejně plus jsem si s ní chodila každý den lehnout po obědě, to ted už bohužel nejde.
@radkan91 To jo, spaní spolu je velká záchrana... Spíme spolu doteď.
Bohužel různé čaje, sirupy, odstavení, zaříkávání bohů ani nic jiného nepomohlo. Zkoušeli jsme co šlo.
Jo a taky mi pomohlo, když jsem se s tím vnitřně nějak srovnala, že prostě tolik spánku nepotřebuje. Přestala jí nutit spát přes den (taky nepomohlo na noční spánek) a v noci se jí za každou cenu nesnažila zase uspat.
Nezbývá než se s tím smířit a spat přes den kdykoliv to jde. Ja taky strašně čekala na to až bude spát celou noc. Pul rok, rok, po odstaveni, po nástupu do skolky... A kdyz konecne v 4,5letech mel první noc bez probuzení, tak jsem si to ani neuvědomila 😁 ne fakt. Osm měsíců je nic, zkus se nastavit na to, ze ted proste nebudes spát celou noc. Pokud budeš mít štěstí, tak cca rok. Pokud méně, tak třeba i ty 4 roky. Ale po dvou hodinách se už dlouho budit nebude.
Ach,jak ti rozumím..my máme 16 měsíců a teprv poslední týden to začíná být lepší. Neporadím bohužel nic, protože u nás nic nezabralo. Jen chci poslat energii,protože vím,jaké to je když ještě v roce chodíš 2 hodiny po obýváku a nic. A měsíc zpět bylo období,kdy se v 1 vzbudila a do 4 nespala. Chtěla si hrát. A to se třeba i do té 1 2x probudila,klidně půl hodiny po uspání už řvala.. Taky to tak bylo od narození. To nespala prakticky ani přes den. Ani kočár nepomohl. Držím palce,protože já opravdu radu nemám 🙄🙄🙄
@ladymaky syn skoro 4,5 měsíce, O 3 měsíční kolice ani nemluvím 😤, teď mi poslední 14 dní v noci moc nespí, když teď spinká 1.5 v kuse tak je to moc, často se mi budí co 20-30 minut, pak sním skáču i hodinu na míči abych ho uspala, a furt tak dokola....už je to na palici, doufám že je to jen blbe období.
O víkendu by se mi chtělo tak akorát dát dítě manželovi do kočárku a vyhnat je na hřiště/ do herny, ať můžu aspoň dvě hodiny dospat přes den.
Co zkusit kozlík lékařský? Ale chce to dlouhodobě, já vidím výsledky vždycky až třeba po měsíci. Jinak mě pobavila ta otázka jestli máte chuť jít ven 😂 upřímně já už mám tři roky chuť si večer zapnout leda tak Love Island a čumět na reality show 😂😂😂😂😂
@jjasmina já se nikomu nesmějí, dokáží si představit jaké to je když dítě nespí ne a ne ho uspat. Jen jsem řekla jak to mám já, možná jsem to mohla vynechat,ale nebyl to zadny výsměch.. Jen jsem chtěla říct že když jsem je vzala k nam do postele tak usli, možná se chvíli prevalovali ale pak zabrali, zklidnili se..
@ladymaky A nezkusila jsi dávat před spaním uklidňující čaj?