Jsem teď mimo provoz a máme 3letou dceru. Jsem náročná?

5. zář 2023

Ahoj holky, chytla mě nějaká virová chřipka, takže jsem včera musela do nemocnice na kapačky, byla jsem dehydratovaná a jen zvracela a průjmovala. Doktor mi nařídil opravdu jenom ležet, jinak si mě tam nechají, že musím odpočívat, snažím se, ale co si budeme.
Partner je hodný, to nemůžu říct nic, vařit neumí, ale udelal mi vývar, o dceru se stará, ale doma je mrdník a to mi vadí, že proste kdyby jen vzal vysavač (ne on bordel přejde) pracka mu taky nic neříká a pak hledá ponožky ze nemá. Tudíž já dnes vysála, pustila pracku a uklidila a to jsem ráno ještě byla na kapačce (byla jsem na doplnění tekutin)
Proste jsem ráda, že se snaží starat o malou, to je pro mě všechno a něco k jídlu, ale ten bordel mě teda vytaci, ze mám černý nohy a na zemi se valí kde co..
snaží se to uklidit kdyz mu ale řeknu jenom, jinak ne.
Do toho sel večer ven když jsem dorazila z nemocnice, ze jde něco zařídit kvůli penězům, tak mu říkám jestli by se někde pak mohl stavit a donest mi rohlíky, přišel a ze zapomněl. Víte ja si říkám, ze nebýt ženský, tak fakt se nic nezmění.
Říkám si jestli jsem fakt náročná, kvůli bordelu a ze mi nekoupí rohlík, ale pak zase v 6 ráno je vzhůru a vola tchýni jak má dělat vývar, abych se najedla.. asi fakt jen jsem mimo nebo to berete jak?
Proste vysat a uklidit je taky potřeba a ne ze mrkev bude pod stolem ale hlavně ze je vývar hotovy

gbp
5. zář 2023

kdyz sem nemocna, tak sem nemocna. ono to holt pocka. kdyz budu litat, bude to uzdraveni trvat dyl. delam jen to, co musim. takze kojim 😅 nebo kdyz sem s detmi sama, tak jim dam jidlo, mimino prebalim. jinak to proste neresim. klidne at sou cely den v pyzamu, jde mi jen o preziti 🤷🏼‍♀️ dodelam vse, az je mi lip. chlapi maj proste selektivni vnimani, oni za to nemuzou 🤭 schvalne to nedelaj, ale taky me to se*e, nenadelas nic 😄 brzy se uzdrav 👍

autor
5. zář 2023

@gbp Děkuji moc😘😘

veronicka89
5. zář 2023

Jsou to prkotiny...🙂 nedelej nic za ryden nic nedelani senic nestane ( kdyz zaopatri tebe i dite 🙂

squezy
5. zář 2023

Ja nechápu, co všechny na tom uklízení vidíte. Tobě je natolik špatně, že si byla skoro hospitalizovana v nemocnici a přesto fakt vstanes a jdes vyprat? Když je doma chlap?? Ja tohle vážně nepochopím. Ja byla minulý tyden na 2 dny také mimo provoz, taky střevní chřipka a manžel se perfektně o vše postaral. Mame 4,5leta dvojcata. Nádobí a vysavac jsem neresila, vyprat musel, protože střevní chřipku dostal i jeden ze synů. U nas to však je tak, ze me manžel dokáže absolutně zastoupit.

lenkalubina
5. zář 2023

Já už si zvykla,že chlap řekne na všechno, že to je dobre a mavne rukou😉

martinka_33
5. zář 2023

Kdyby šel na pivo a nechal te tam s detmi a pak prisel a vynadal ti ze je doma bordel a zes ani s detmi nebyla venku (s chřipkou v puli prosince), jak to uměl muj ex, pak bych uznala ze to je strasny. Ale to fakt nevydrzis par dnů v nepořádku? On dela co umí. Jo a rohliky by me mrzely taky, mela bych hlad 😀

hanzbl00
5. zář 2023

Buď ráda,že ti aspoň nejak pomáhá.. o malou se postará a vývar ti taky udělal. Já sem sama s dvouma detma a co bych někdy za pomoc dala. Když sem nemocná tak holt ať je třeba bordel, maximálně nádobí umyju. Děti už jsou teda větší tak už pomůžou ale úklid rozhodně není od nich takový,jaký bych si představovala a při chystani svačiny je bordel vsude😅 ale co..ne že by mě to nestvalo ale těch pár dní nějak vydrzime

jane46
5. zář 2023

Hele, nej prozreni proste je, ze co chlapovi primo a presne nereknes... to navic oproti tomu, co dela bezne... to ho proste netrefi. Takze misto vysavani pri nemoci (nej blbost, takhle mas nalepku "uz je ji lip", pokud si vsimne) nebo "je potreba vysat" mu to jednoduse normalne rekni. Chlapi jsou taky lidi a nectou myslenky, plus maji bordelhladinu vetsinou uplne jinde. Jinak se stara a snazi, bud rada...

te_reza
5. zář 2023

Jako takhle. Mě když je blbě, tak mě je prostě blbě a na nějaký uklízení seru. Druhou sérii kovidu jsem dva dny lezla po zdi a došla si jen na záchod. Chlapi bordel nevidí nebo ho nechtějí vidět a tak nějak můj osobní poznatek je, že pokud uklízecí návyky nemá zakódované, a není převychován hned z kraje z mama servisu, tak prostě sám neuklidí. Můj se taky postará, ale uklidit, uvařit a zaopatřit naráz dítě prostě nezvládne.

gbp
5. zář 2023

@jane46 presne! ja: utri prosim stul. on ho utrel, dokonce i nadzvedl i vsechny talire ze zbytkama a dalsi nadobi a zase ho tam peclive vratil 🤣🤣🤣 takze nejlip na ne mluvit, jako by meli aspergra, ikdyz nemaj, tak pro jistotu 😄🙈

jana_zofie
5. zář 2023

Já mám doma brajgl v kuse, i když jsem v provozu. Můj muž je hodný, o děti se postará, vařit neumí, něco by objednal, donesl, ohřál. Ale z hlediska úklidu je slepý. Jako já jsem bordelář, ale on je extra. On by mi pomohl i normálně, ale já fakt zjistila, že bych mu to musela říkat jak malému děcku, navíc ve chvíli, kdy má čas, jinak na to obratem zapomene. Nevidí plný koš, nevidí špinavou podlahu, nádobí nevidí, věci na zemi nevidí, nevidí 2 metry vysokou hromadu krabic (vynes prosím zítra už ty krabice, to fakt sama nedám / jaký krabice???). Jediné co, tak by vypral, to by mu došlo jak by se kriticky zúžilo množství oblečení ve skříni. A já bych kvůli tomu rozhodně nevstala. Klidně bych to nechala týden hnít ve dřezu, mrkev pod stolem by aspoň pěkně uschla.

daasqua
5. zář 2023

Já byla KO loni na podzim. Manžel vařit bohužel vůbec neumí, i když má znalosti o zdravé výživě a životním stylu. Kdysi mi uvařil rozvařené těstoviny s kečupem a na to hroudu sýru (nenastrouhany, prostě blok) nebo pohanku s hromadou zdravých věci (mrkev, rybíz, kurkuma, semínka, chia...). Teď mi přinesl ohřátou pizzu a na tom nakrájená jablka (to jsou ty vitamíny) 😀 Čaje a vitamíny mi nosí pravidelně, to zas jo. Děti nějak přežily (ty jedly jednoduché věci typu Termix, houska, jablka, sýrová mrkev...). Uklízet a prat by uměl, ale často prokrastinuje, takže dělá něco kolem domácnosti, co pro mě třeba akutní není a na jiné věci padá prach.

nata22linka07
5. zář 2023

Já byla na začátku těhotenství mimo provoz asi 2 mesice. Manžel uklidil ale podle sebe to znamená že za celé dva měsíce vysáv asi 3x a koupelnu umyl až když jsem řekla že mi je špatně jen strčím hlavu do záchodu. Ale zase se postaral o mě i o děti . Čaj i jídlo jsem měla u postele. Měla jsem vše zakázané. Jen jsem ležela a chodila na záchod. Teď po půl roce už je mi líp ale pořád nemůžu vše delat. Manžel řekl že mi koupi papuče že denně vydávat fakt nebude 😁a já tak nerada chodím po podlaze kde jsou drobky. Ale zrovna s vysávání mi nedělá dobře. Teď o víkendu uklidil celý barák. Sice to není na 100%ale uklidil.. Těším se až pořídím a já si budu zase uklízet podle sebe. Ale zdraví je jen jedno

95newmommy2020
5. zář 2023

Chlapi ten bordel prostě neviděj. Opravdu ne, u nás ho nevidí ani velkej ani malej. Připadá mi, že oni prostě jen generujou binec.

westie
5. zář 2023

Manžel by mě hnal, kdybych po kapacitách šla prát a vytírat🤦‍♀️ ale já bych to od něj nečekala a netrápili by mě, že to není. Dokáže se postarat o děti, pokud by během mé nemoci došlo prádlo, umi vyprat, vařit neumí, ale umi jídlo objednat. A upřímně nerozumím tomu, že v době krize, kdy jeden z partnerů vypadne z provozu se řeší úklid. Při představě, že by to bylo obráceně, manžel nemocný, já se starala sama o děti a on by ještě měl řeči, co jsem všechno mohla udělat, aby to doma vypadalo uklizeně, asi bych ho hnala😄

vikinkav
5. zář 2023

Smirit se s tim, nebo zavolat nekoho (mamku?) na pomoc? To je jakobych se mela vrhnout na nejakou manzelovu “cinnost”, treba cisteni mycky, taky bych to odsouvala dokud neprijde nebo bych potrebovala podrobny navod 😄 Ale zase jestli jsi nemocna tak neblazni a proboha neuklizej. Objednej si roboticky vysavac, treba to pomuze 😄 A pradlo snad vydrzi nebo ne?

daasqua
5. zář 2023

@95newmommy2020 Já mám pocit, že chlapi obecně nevidí vůbec 😀 Manžel věčně něco hledá, i když to má před nosem, nebo to nějak založí a zapomene (já o tom ale přehled mám). Syn je to samé, pořád něco hledá, i když to měl před chvílí v ruce. Zato dcera má dokonalý přehled i o věcech těch dvou (jako já).

skarol
5. zář 2023

Doporučuji na příště dokoupit víc ponožek, ať jen tak nedojdou 😁, jinak pro mě by byla priorita, že se postaral o dítě. Nepořádek s dětmi byl, je a bude, nemá smysl to hrotit. Navíc už je i vědecky prokázané, že prehnané uklízení škodí imunitě.

1janinka1
5. zář 2023

Mám to úplně stejně. Ne že bych měla doma kdoví jaký pořádek a s malými detmi to je vůbec těžko udržitelné, ale při mě je základ takový povrchní pořádek. Čistá podlaha, linka bez nádobí a věci na svém místě. Takže to psychicky taky nedávám, když jsem mimo provoz. A on se pak člověk taky blbě uzdravuje, když ho psychicky deptá ten bordel kolem. 😁

cilkat
6. zář 2023

Ono ani to "je třeba uklidit" není vůbec jednoznačné: každému vadí něco jiného. Já třeba potřebuju srovnat a roztřídit věci. Manžel může mít doma x hromad různého bordelu, ale potřebuje mít umytá okna.
Takže jestli tě něco vytáčí tak, že nedokážeš zůstat ležet, slušně ho požádej, ať to udělá a odnaviguj ho jak. A nepředpokládej, že to má stejně - nemá. Prostě vnímání pořádku a nepořádku je individuální. A přesně z toho důvodu nemá smysl uklízet "aby si druzí nemysleli, že jsme bordeláři" - oni to buď nebudou vyhodnocovat vůbec, nebo si najdou to jediné smítko prachu na té nejvyšší poličce.
Ale jinak mi teda přijde, že máš super manžela a že vás má fakt rád 😉 .

irmamala
6. zář 2023

Já ti rozumím. Nejsem nějak extra uklízecí typ, že by se musela blýskat podlaha, ale neskutečně mě vždycky vys*ralo, že bývalý když se staral o děti, tak se staral o děti, nic nad rámec už nezvládal. Po rozvodu už se alespoň naučil zapnout pračku, ale když si k němu jedu pro děti, tak obracím oči v sloup a říkám si, jak je fakt důležité i ty kluky učit starat se o domácnost. Protože když pak nedejbože skončí samy bez ženský, budou úplně v řiti 😀

prejeta_zaba
6. zář 2023

Jednak si myslím, že za 3 dny nemůžete doma mít takový, jak píšeš m*dnîk, že by nebylo co nosit a chodili jste po kotníky ve špíně. A druhak, co si budem, chlapi jsou prostě líní - ono je jednodušší říct "starám se o dceru, nezvládnu uklidit" nebo "neumím vařit". Ví, že to uděláš ty, tak co by se namáhal, že. 🙄 Ženská přece nemá nějaký gen navíc pro vaření a úklid. Takže se v klidu uzdrav, pár dní to přehlížej a až ti bude líp, vyraž s dcerou v rámci rekonvalescence na sluníčko a partnera pěkně zaúkoluj, že jsi ještě slabá a potřebuješ načerpat sil, tak jestli by neuklidil a nedošel třeba na nákup. Se na ně musí mazaně, ne si nechat všechno líbit. 🤭

zelenaesmolda
6. zář 2023

Kdyby ti bylo opravdu zle tak je ti nejaky bordel uplne jedno.A uz vubec bys nemela silu psat na MK

prejeta_zaba
6. zář 2023

@zelenaesmolda Tys nikdy neměla nepříjemnou virózu? Však ona nepíše, že je půl roku v bezvědomí na aru, ale že jí pár dní není dobře. 🙄

zelenaesmolda
7. zář 2023

@prejeta_zaba
Mela,asi 2 tydny zpatky.A bylo mi tak,ze jsem nebyla schopna vylezt z postele.Nejaky bordel mi byl uplne ukradeny.