Máme první miminko. Já jsem na nervy,nepoznam proč pláče. Snažím se kojit,co dvě hodiny,ale nevím jak dlouho. Někdy chce hodinu,hleda prso,potom ji bolí bříško a pořád řve. Malé je 13 dní a já jsem na nervy protože mám pocit že jsem selhaha.
Tohle je úplně normální 🙂 také jsem to tak měla. Jako by jsi psala o mě 🙂 kojila jsem první dva měsíce nonstop! Do toho ji trápilo i bříško a celkově se špatně srovnávala s příchodem na svět. Do toho pracují tvoje hormony, vydrž! Brzy bude lépe, časem zacneš poznávat co miminku chybí a proč pláče. Měj ji u sebe a pořád co nejvíce dávej prso a kojení určitě nevzdávej, je to top co pro miminko můžeš udělat. A mazli se s ní co to jde. Je to všechno pro vás obě nové 🙂 Moje malá teď bude mít půl roku a je z ní pohodové miminko i přes to že začátek byl velmi těžký... drž se 😉
@haskovaludmila hlavně vynech myšlenky typu že jsi selhala apod🙂 můj malý byl ze začátku u prsa co hodinu klidně🙂 hodně se tím uklidňoval. 🙂 určitě vynech nadymava jídla, čerstvé pečivo apod..... Nemáš šátek nebo nosítko? Malý měl kolem 2 m řvoucí období takže jsem začala kvůli tomu nosit a fakt super, nechápu že jsem nezávislé dřív:-d strašně moc mi to usnadnilo🙂
To jsou prostě začátky. Že začátku opravdu neděláš nic jiného než kojis, prebalujes, kojis, prebalujes, peres, kojis, prebalujes, kojis, prebalujes, vaříš, kojis, prebalujes.. a to samé i v noci. Neboj, zlepší se to. Chce to čas a pevné nervy,.
@haskovaludmila ..to co prožíváš, prožívá snad uplně každá máma. Je naprosto normální, že nevíš co a jak .. musíte si na sebe zvyknout. Už to, že se ptáš a zajímáš, svědčí o tom, že špatná máma nejsi. Doporučím se uklidnit .. stres se hodně přenáší na naše děti, a možná proto ti malá pláče. V porodnici se většinou říká kojit cca 20 minut z jednoho a 20 minut z druhého prsu. Někde říkají kojit co 3 hodiny.. někdo říká kojit dle potřeby miminka. Bolest bříška je taky celkem normální věc.. zkus polohu tygřík, a cvičit a dávat malou na bříško. Bude dobře .. chce to čas a opravdu se zkusit uklidnit.. dát pohlídat manžela, babičky.. ty se hoď trochu do pohody, koupel, procházka..spánek .. uvidíš bude dobře 🙂
Nekoukej se u kojeni na hodiny, dej mimcu prso kdykoli si rekne. Mas satek? V poloze klubicko se miminko muze hezky vyprdet. Jinak vynech mlecne vyrobky ze sve stravy, nadymave potraviny azmus vysadit vigantol.
@haskovaludmila Ahoj ! 🙂 Tohle je normálka stav,neboj 🙂 Dcera je sotva na světě, prsník je pro ní středobod vesmíru, forma uklidnění-cítí Tebe a Tvoji blízkost. Zkus se fakt teď naladit na ní-upřednostnit její potřeby a opravdu koj,kdykoliv si dcerka řekne. Šestinedělí je velice částo náročné,ale vydrž ! Kojení se postupně zaběhne, stabilizuje a bude to oukej. Hodně odpočívej, nech se obskakovat, dopřej si dobré jídlo,deleguj rodinu ať pomůže a Ty se soustřeď na dcerku, Je to náročné,ale jak říkám- bude lépe ! 🍀
@marcetta_k
@denisamx
@andysek2512
@masajka87
@richna19867
@panickatlamicka
Dekuju Vám všem. Jsem na nervy,mala dokáže papat i hodinu a pak řve řve a řve. Manžel.mi nadává,ze ji pak bolí bříško. Kojim pořád,co hodinu,dve a pořád honí a otvírá pusinku. Já ani nepoznam jestli breci,ze ji bolí bříško nebo jestli má hlad. Davam prsa pořád,houpu,chodim s ní. Zkusím koupit nositko jestli to pomůže. Jinak jsem psychicky na dně,mam pocit,ze jako.mama jsem naprosto selhala😢
Teď mluvím jen jako nezkušená budoucí matka... Ale i svýho chlapa připravuju na to, že první měsíce ten Málej polotovar prostě brečí.... Brečí pořád, brečí nahlas a velmi často brečí v noci.. brečí protože mají hlad, je jim zima, je jim teplo, neví jak jim je, chcou pít, nechcou pít, svítí sluníčko, nebo právě nesvítí, chcou chovat, chcou volnost, chcou spát , nechcou spát... Prostě furt;) a můžeš být sebelepší máma ale na tohle musíš být empatická vědma... Vydrž to
Úplná klasika . Neboj . Jak uz bylo řečeno . Miminko se musi rozkoukat. Ja mela stavy kdy jsem seděla v obýváku v noci mala rvala a ja nad ni . S tim ze stojím za h...... malou hodne chovej . Nase mala milovala hnizdecko a bily šum . Jakmile jsem ji položila v noci do perinky a pustila šum tak spinkala jak andilek . A hidne nam pomohla biogaia kapky na brisko . Po tydnu užívání jak kdyz utne . Ale kazde jiní je jiné . Ale jak tady nekdo psal vysadit vigantol tak rozhodne sama nevysazujte bez náhrady . Miminko vitamin potrebuje . Zkuste ho pro zacatek davat rano a poraďte se s Dr na mozné náhradě pokud by opravdu vigantol ve vašem případe způsoboval bolení bříška . Držím palce . A věřte ze si to sedne !!!!
@haskovaludmila zkoušela jsi dávat dudlík? Třeba jí uklidní. Proč pláče poznáš časem. Ale jak holky psaly... chce to prostě čas. Hlavně buď v klidu, jinak to na maličkou přeneseš. 13 dní je strašně krátká doba. Nic si nevyčítej, bude dobře 😉
@haskovaludmila jinak třeba co se spinká týče, naše malá odmítala spinkat v postýlce. Takže jsem si jí brala k nám do postele (předtím jsem vždycky říkala, že já určitě brát miminko do postele nebudu 🙂 ). Případně usínala akorát na rukou nebo v Manduce. Takže kolikrát jsem spala v polosedu, malou jsem měla v náručí na kojeneckém polštáři... ale všechno si to sedne 😉
@gnozka
@marcetta_k
Dekuju Vám za podporu. Kdyby člověk věděl co tomu drobeckovi chybí😞😞😞😞 takhle je to o nervy.
@haskovaludmila za chvíli to budeš vědět 🙂 Už rozpoznáš jaký pláč co znamená..byť se na začátku zdá, že brečí furt stejně 🙂
ahoj, ven to od lesa, zkus to , co můžeš vyloučit docela dobře - zkus koupit krabici sunaru a dát mimču po kojení ještě sunar, pokud bude chtít a bude pít, je možné docela dobře, že má hlad, protože můžeš mít méně mléka (nebyla bys první ani poslední). Pokud sunar chtít nebude ale plakat bude, zkus espumisan kapky a probiotické kapky pro miminka na bříško, teplou koupel aby se prokopalo a vyprdělo, masáž bříška - krouživé pohyby po směru hod. ručiček. Zkus si nastavit takový "režim " dne, aby sis i odpočinula- nemyslím spánek, ale mimču jsou skoro dva týdny. Já s malou chodím ven od narození každý den ven třeba na 3 hodiny- vyřídím u toho nákup v obchodě, já se projdu, mimčo se vyspí - v kočárku, na vzduchu, a ještě jak to drncá se jim spinká prima, většinou se i vyprdí ... Můžeš u toho zavolat kamarádce nebo mámě, probrat, co tě trápí - ono i to vypovídání se dost pomůže a ta procházka, kdy mimi spí a nic od tebe nepotřebuje je ideální čas. Neboj se, to, že po 14 dnech nejsi super matka, vědma a jediným pohledem 100% nevíš, co teď právě tvoje miminko chce, je naprosto normální. 😉 Buď v klidu, určitě své dítě miluješ a jsi skvělá máma, protože kdybys nebyla, nestresuješ se tím, proč tvé miminko pláče, nepochybuješ o sobě a o tom, jaká jsi máma... všechno se srovná a sladí, za pár dní už budete sehraná dvojka a jak se na tebe poprvé usměje, roztaješ jak led👍
@haskovaludmila no oni ti chlapi nekdy umi zenskou tak podporit.... Moje dcerka vriskala i s UM, taky jsem prozivala pocity nejruznejsi skaly a nebyly uplne pekne. Je to vsechno hrozne nove pro vsechny a neboj, prijdes jak na to, jako my vsechny 🙂 Zkousela jsi ten dudlik?
@haskovaludmila nejsi špatná máma a neselhala si. Já mám druhé dítě a u obou jsem byla na nervy. U první více a to kojení jsem vzdala a teď si to vycitam. U druhém to ustála a jsem šťastná. Ale taky jsem nevěděla proč pláče a teď má 4 měsíce a pořád to občas nevím.... Kojit můžeš kdy bude malá chtít, pritulte se k sobě v posteli a dej miminku či žáda. Tohle b
Nebude napořád... Pomalu to bude odeznívat.... Je ještě malinká a chce být s tebou a chce tvoje prsa..... 😀 Klídek maminko, tohle zažívají asi všechny....Musíte si obě dvě na nový život zvyknout a naučit se spolu žít a poznat co se vám líbí ....
@msimankova dudlik zatím ne. Bojím se že dám dudlík a bude po kojení.
@haskovaludmila to se vůbec neboj, já dudlík dávat nechtěla, nacpali ho male ale už v porodnici na novorozeneckém, od té doby to šidítko samozřejmě chce ale úplně v poho kojím
@haskovaludmila nojo, rika se to, ale to ti tady urcite ostatni poradi, ja s tim zkusenost nemam. Ale v okoli mam hodne kojenych deti s dudliky, tak bych se asi tak nebala, uvidis. Kazdopadne s kazdym dnem bude lip i tak 🙂
Nas rve furt a to ma 3,5 mesice, myslela jsem si jak prdiky ve 3 mesicich skonci a ne, musime vydrzet. Drz se! A manzelovi rekni, ze mimca plakaji nekdo mene nekdo vice.
@haskovaludmila u nás fungovalo také pevné zavinutí a bílý sum- konkrétně vlak😀 měli jsme aplikaci v mobilu a fakt super ještě do nedávná jsem to používala a malý má už 13 m....🙂 nosítko určitě zkus i když pro miminko máš nejlepší šátek ale nosítko storchewiege je i od narození a můžu doporučit také jsem ho měla 🙂 a pro mě fakt velký pomocník, ited kdyz malý nemůže usnout v nositku hned vytuhne🙂 ale přesně některé miminka brečí víc některé méně, můj malý byl zlatý pak měl na 2 m období kdy fakt jsem ho jen kojila, nosila no hrůza , celé dopoledne jsem seděla jen na sedačce a bud se kojil nebo spal u mě v náruči ale taky tohle vše přešlo..... 🙂)? Drž se a uvidíš že bude dobré:-*
@haskovaludmila taky jsem měla obavy z dudlíku ale dala jsem hned když jsme přijeli z porodnice. Ani tam ho nezakazovali. Prostě nektere děti jsou větší savci.a chtějí dumlat. Muže bolet bříško že je mimco prekrmene, ale to se těžko pozná. Dudlík klidne zkuste.
@haskovaludmila jinak toho dudliku se neboj. Taky jsem prvně byla proti ale pak jsem ho malému taky občas dala a ve finále někdy na 1,5 m ho už nechtěl a kojím stále furt 🙂 asi je to dost individuální🙂
Neblbni, to bude v pohode, rozhodne jsi vubec neselhala. Kazdy mimco je jiny a nez se szijete a porozumite si, tak to trva. Vubec necti nazory jak maminka vi vzdy proc mimco place (ja to casto nevim do ted). Ja taky nejakou dobu bojovala s malym. S kojenim - vsichni rikali jak mam kojit na pozadani, ale malej z toho blinkal. Doktorka rikala ze mam mit pauzy aspon hodku a pul, coz byl docela boj,ale fakt to bylo lepsi. Na brisko dost pomohly laktobacilky a hlavne cas (tak 4 mesice). Jinak kamoscina mala byla hafo placici mimino tak pul roku (kdyz nebrecela, tak knourala nebo spala, a spala opravdu malo). Drzim pesti at se to brzo zpravi. Ta kamoska taky mela furt pocit jak selhala a ma ho furt, ale za to fakt nemuzes, bude to v pohode, jen to chce cas. Na tvem miste bych kojeni nevzdavala, jen to musite asi nejak sladit. 13 dni, to je jeste malo. Snaz se myslet pozitivne a co nejvic zapojit i muze/babicku/teticku/nekoho aby sis mohla oddychnout 🙂
U nás pomohl dudlík. Malá pořád chtěla sát, pořád u prsu, kojila se hodinu, za chvíli chtěla znovu a řvala. Hodně přibírala, až moc, a bolelo ji břicho. Bála jsem se dudlíku jako čert kříže, ale kojení nám to nezkazilo. Syn ho dostal už v porodnici a také si kojime vesele dál.
U nás taky pomohl dudlík a kojila jsem vesele dál. Neboj se toho🙂
Hlavně se pokuste hodit do klidu, mimčo je na to hodně senzitivní, aspoň naše byla. Kdykoliv jsem byla na nervy, tak i ona byla strašná...já každý den pila odvar z kmínu, kojeneckej čaj a brala laktobacilek a malé jsem dávala laktobacílek baby rozpuštěnej v mlíku na lžičce. A takovej režim máme vlastně dodnes. Každý přebalování jsme cvičily nožičkama a hezky se vyprděla a byla spokojená.
Jinak jeste jak tadynekdo radil sunar, tak to ti v pripade, ze mas. mene mleka, opravdu nepomuze. Miminko.chce byt prostd na prsu. Je tady jeste moznost, ze mas spatnou techniku kojeni-zavolala bych latacni poradkyni, at zkontroluje techniku. Dudlik jsemja osobne nedavala. A manzel/pritel by ti mel byt oporou a ne na tebe jeste hucet.
Dala bych dudlu. Neboj, ve dvou týdnech uz ti to kojení nezkazí. Zkus vysadit mliko, čerstvý pečivo, nadymavy věci. A vydrž. Zakaz si myšlenky o selhavani, děláš co můžeš a jsi skvělá. Žádnej ucenej z nebe nespadl, musite si na sebe s miminkem zvyknout. Zkus nosit - a hlavně spi kdykoliv spí miminko. Hormony a nevyspani jsou vrazedny. Můžou te hodit i do deprese. Chlapovi to zkus vysvětlit, ze proste jsou miminka, který první tri měsíce proplacou, a není to tim, ze by někdo delal neco špatně. Držte se a vydrz, brzo bude líp. 🙂
bříško jí bude bolet průměrně první tři měsíce. To tak bohužel prostě je. Zkus jí cvičit alespoň nožičkami, dávat probiotika a vyvaruj se nadýmavých potravin.
Já na začátku taky kojila skoro hodinu. Chce to čas.