Holky, koupila jsem malé nový zimní fusak, dorazí až ve čtvrtek, ale zítra jdeme k MUDr a má být 5 stupňů, myslíte si, že to zvládneme bez? Dam ji body, svetřík, punčochy, leginy, chlupaté ponožky a kombinezu + čepice a rukavice. Myslíte, ze neumrzne? Ještě bych ji dala tu lullalove deku..
děkuji
Já myslím že to stačí...
Tak patrně neumrzne, ale když už, bylo by fajn uvést věk dítěte a jak daleko jdete. Nicméně prostě dítě zachumlat do deky a hotovo 😉
Jak je holcicka stara? Pouzila bych misto fusaku deky, pripadne na mensi miminko rychlozavinovacku do tech dek... Kombinezu urcite dej. At se muze hybat nebo ne, bez fusaku neni vubec o cem. Proste navrstvit obleceni. Nositko nebo satek asi nemas, ze? Tam bys malou soupla k sobe do bundy a byla by v teple.
No, nezbyva nez fusak suplovat necim jinym.
Holčička 13 měsíců a chodící😂 jen když zařizuji, tak ji nechávám v kočárku, jinak bych s ni šla 3 dny 😂
Jdeme asi 45 min k MUDr péšo
Tak tu kombinezu urcite a deka by mela snad stacit. Ono se to nekomu treba nezda, ale pri delsim sezeni v tehle zime clovek prece jenom vymrzne
Rocni uz je zase odolnejsi nez treba pulrocni prcek. Takze kdyz dobre navrstvite obleceni, bude to ok.
A podzimní/jarní fusak bys doma ještě nenašla?
@beatty super, děkuji moc
@olga_ Už vůbec, je pryč 😔 my měly prave zimní fusak, ale chtěla jsem “hezci” a Meli lepší s rukavnikem za dobrou cenu, tak my má přijít ve čtvrtek a já dala ten nas do prodeje no a paní, ze si ho zítra vezme a ze na nej spěchá zejo.. vůbec mi to nedoslo 😳
Hodila bych určitě nějakou deku pod a vrstvy nad i pro případ, že by si dítě třeba schruplo, kdyby foukalo apod., nebo třeba malou dětskou peřinu.
@olga_ Děkuji moc.. zkusím
Ty jo. Tady, kde ziju, nikdy není tak zima jak u nás. Když je chladněji, je právě kolem těch 5C. Výjimečně bývá o něco.chladneji, ale pod nulou snad jen v noci a to ven nechodime. 🙂 Fusak jsem měla jen když byly děti v korbě. 🙂 Jinak mi přijde právě v těch 5C zbytečný. Když je tak těch 3-5C mají tepláky/punčocháče, dvoje ponožky, body s dlouhým, svetr/tepla mikina, softshell kombinéza podšitá beránkem, čepice, šála, rukavice a teplé capáčky. Obě deti nechodici. A nikdy nebyli studeni. 🙂 takže bych se fakt nebála zvlášť u chodícího dítěte. A na spaní teda ven nechodím, oni v kočárku nespí
@me_druhe_ja DĚKUJI moc❤️
Od te doby, co mala presla na sportak, se do fusaku dat nenechala. Uz nikdy. Ani deku na sebe.
@jana_zofie Tohle mě nejvíc těší “ těší” 😂 jakoze vim, ze to jde i bez nej, tak uf.. jeden den zmakneme🙏🏻
Loni jsem dceru celý podzim až do ledna vozidla v kombinéze a s dekou a vlnenou deckou. Dcera byla úplně v pohodě. Záleží teda i jaký máš kočárek. Dcera tam měla jak v pokojíčku, fusak jsem pořídila až pod "nátlakem" v lednu, že bez něj to přece nejde 😉
@2hanah pani asi myslela, ze staci puncochy a na to kombineza ...
@stenlunka11 ale vždyť píše, že by ji do kombinézy nenavlíkala🤷🏼♀️ tak možná myslela jinak, než to napsala.
Měla jsem fusak jen do korbičky na malé miminko. Do sporťáku vždycky je kombinézu, hodně teplou deku a nánožník. Ani jedno z našich třech dětí neumrzlo a to venku normálně i spaly 🙂
@jana_zofie Tak otázkou je, čemu se říká fusak - můj drobek si tak od cca 2 a půl užívá to, že jede v kočárku zabalený ve "fusaku" - ale je to v podstatě přeložená deka se zipem a dole zadělaná, aby tam netáhlo. Měla jsem pod něj do kočáru podložku, ale už jsem kočár složila, podložku uklidila a netuším kam, tak jsem vytáhla aspoň toto a miluje to.
Jinak můj drobek mívá normálně kalhoty, zimní bundu, boty celoročky, čepici, v kočáře zmíněný "fusak" (fleecová deka se zipem) a dovnitř má pak 1-2 deky. Jak bylo tak hnusně, že poletoval mokrý sníh, hodila jsem přes to háčkovanou deku, která zachytávala vlhkost. Malý se mi z kočáru venku nehnul (původně jsem chtěla vzít boby, ale to se mi kousl doma a že nikam nejde) a v pohodě. Nezapomenout na čepici a rukavice. Ale já vůbec koukám na ty děti v kombinézách a přemítám, zda malému není zima. Jenže si říkám, co budeme dělat, až bude -10, když ho teď navlíknu do kombinézy.
@merope mala ma oteplene kalhoty a zimni bundu. Ale pod to davam vetsinou outlast puncochy nebo leginky a bodycko. Nechtelo se mi resit, jestli se mi me chladnomilne dite pod tim spoti nebo jestli je opravdu takova kosa a bude ji zima a outlast ma vcelku siroke rozmezi teplot, kdy to vyrovna na jednu nebo druhou stranu. Jinak bych dala asi jen leginky a teplejsi body/tricko. Deku vetsinou nesnese. Podlozku teda do kocarku pouzivam, no. Dokud bylo tak 6 st. tak mela na nohou na tom outlastu jenom teply softshell a doufala jsem, ze se necha prikryt dekou, ale to asi i vic chodila, jak nebyl snih. Ale tou dobou uz jsem kolem videla same fusaky, kombinezy a moc jsem to taky nechapala. Vymekla jsem, podle toho, co viselo na vesaku v jeslich, jako skoro posledni. V unoru bude mit dva. Ale pokud vim, fusak jsem nepouzivala ani loni. I kdyz je pravda, ze to se zase vic nosila.
Neboj, to zvládnete 😉 já nejdřív myslela, že píšeš o nějakém miminku 😁 já třeba 13 měsíčního do fusaku nedávám vůbec... Chce různé vystupovat, tak by mu pak byla zima nebo v oblečení na ven zase horko ve fusaku atd... Vozím jen deku, když sedí déle nebo spíš když náhodou usne 😉 vetsinou má teď body, slabší tepláky, mikinu a kombinézu nebo zimní bundu a softshelky nebo gumové zateplené kalhoty, podle počasí a situace 😉 a samozřejmě boty, čepici, podle počasí nákrčník nebo rukavice 😁
Nemáš nánožník, dala bych ho na deku ať neprofoukne. Mám 15m a fusak jsem ještě nevytáhla. Mám zateplenou nepadací deku. Syn je v pohodě.
Úplně v pohodě, kombinézu a deku 😉 já už jsem u holek od roka fusak moc nepoužívala...
Mám stejně starého syna (nechodící) a jezdí v kočáru zásadně v kleče, takže ve fusaku není. Jezdí tak i na dlouhý procházky ke 2 hodinám a zatím neumrzl 😅. Myslím, že se fakt nemusíš bát.
Ja bych ji do kombinezy uplne nenavlikala,aby mela trochu prostoru a mohla se hybat. Urcite bych dala pod ni a na nim deku.