Zdravím, utěšuju se touto oblíbenou frází...
Náš prcek se ve dvou letech rouhodl, že kromě oběda nebude nic jiného jíst než suché - suchý rohlík, pomazánku si sundá, chleba a teď vánočku . Trvá to už druhý týden. Naštěstí má pohyb, pije a dobře kaká, ale i tak si říkám, jestli je to normální a aby pak nevážil příliš.
Dcera je extrémně vybíravá od 2 let doteď (3,5r). Jí ale zdravě (a třeba nějaké sladkosti a nezdravosti odmítá), nevybírá si jídla jen podle chuti, spíš podle nálady. Já byla taky dost mlsná (ale u nás se někdy vařilo "staročesky", tučně, tak to mi nechutnalo), přesně si to pamatuji, někdy mi vadilo, že není chleba namazený jednolitě, že jsou v masu tučné kousky, že kaše není homogenní... jedla jsem ale i zeleninu a ovoce, takže taky nakonec zdravě. Nyní sním cokoli, všechno mi chutná, mám ráda všelijakou mezinárodní kuchyni.
Můj drobek to střídá - buď ojí sýr a zbytek nechá nebo naopak sní suché pečivo a to "nahoře" nechá. Dohromady jen výjimečně 😀.
Tak takhle je to přesně u nás akorát už to trvá cca měsíc. 🙈 Jediný, co teď dvouletá dcera jí je pečivo s máslem a kakao, včera vzala na milost dokonce přesnídávku. 🙈 Jinak nic. Boj s jídlem byl sice pořád, ale poslední měsíc je to extrém a nemůžu do ní dostat nic víc než výše zmíněné. Tak už jen čekám až to odbobí přejde a stále se snažím nabízet. 🤷♀️🤦🏼♀️🙈
Naše to má teď v roce a půl 😊 suchý rohlík, suchý chleba...
Je to jen období. 😉 Ale u každého trvá jinak dlouho. Třeba u mého bratránka trvalo asi 15 let. 😅