Zdravím,
Můj 15 měsíční syn právě přešel na 1 spánek denně, občas se zadaří, že obědvá ještě před spánkem, ale moc toho nesní a je unavený. Když se vzbudí po 7 ráno tak to jídlo ještě zvládne jakštakš, ale když se vzbudí dřív jako t 6:30 tak usne dřív než má oběd. Tak se chci zeptat jak to udělat, zda by nebylo lepší aby jedl až po spánku..Ještě kojim takže by dostal nakojit. 🙂 dekuji za rady.
Mě ještě v téměř 2 letech do oběda spíš nevydrží než vydrží. Ji potom.
V 17 měsících chodí spát jednou denně..
Před obědem 👍 netlacila bych se do poobedoveho spani😉
@pxtulka dekuju on mi dokonce jednou pri tom obědě usinal, taky si myslím že to bude lepší že bude obědvat po 🙂
První syn měl oběd v 11 a pak šel spát.
Oběd klidně můžete dát po spánku třeba ve 14h
Teď mám 11mesicniho a ten má zatím 2 spánky. Po obědě spát nechodí spí posvacinach 🙂
"Jaký si to uděláš, takový to máš"
@luciezelinkova98 já taky párkrát zkusila vydržet do oběda. Ale syn byl tak unavený že vůbec nechtěl jist a navíc někdy po obědě ani neusnul a byl celé odpoledne pretazeny a protivný.... To radši jeden krásný dopo spánek👍
Ahoj, když ještě kojíš, což je super 🙂 tak mu ten oběd dej až po spánku.
Můj malej přešel na jednodenní spánek až v roce a půl, ale tím, že celkově jí málo, jen 4x denně, snídaně, pak až oběd, sváča a večeře, tak jsem mu ten oběd dočasně posunula na jedenáctou, než se to ustálilo, protože když se mi probudil třeba ve dvě, pak oběd... odpolední sváča se nekonala, a pak večeře, přišlo mi to blbý.
17 měsíční spí taky jednou denně, vstává mezi 8-9, trochu zobne se mnou snídani, pak venku nějakou svačinu - ovoce, kapsičku, jogurt, ovocnou tyčku, když přijdeme domů, tak je většinou hotovej, takže oběd ani nezkouším, v posteli se nakojí a u toho usne. Spí cca od 1 do 2, někdy i do 3, po probuzení chce zase kojit, takže není výjimka, že si dá oběd až třeba kolem 4 🙂 jediná výjimka je, když jsme na oběd nekde venku, tak to si dá se mnou a usne až pak. Každopádně myslím, že dokud kojíš, tak není třeba to nějak řešit, hladovej spát nepůjde 🙂
@luciezelinkova98 u nas to taky tak bylo a zůstal nám oběd kolem 11 nebo větší svačina a jídlo po spaní . Jestli kojiš dej mu mlíko a po spaní oběd. Ono se mu to spaní třeba zase časem posune a vydrží déle. Tak to bylo i u nás.
Ja davam obed vzdy ve stejny cas.. bud to vyjde a pojí nebo nevyjde a jde spat jen nakojeny. Taky spi 1x denne. (Syn ma 17m) a od tech 14-15 mesicu se mu to furt střídá. Někdy spi 2x, nekdy 1x...
rid se svym ditetem a ne tim, co ,,by se melo,, delat. Takze bud dat obed driv a jit spat driv, nebo dat obed po spani.
Dávala jsem oběd po spaní, aspoň jsem měla klid na vaření...
Taky u nas bylo obdobi, kdy to syn stridal. Bylo to myslim kolem dvou let a ten jeden spanek pres den trval 3 hodiny, takze nekdy jsme jedli v 11 nekdy ve tri. Kdyz vypadal, ze se najist nestaci, dostal jogurt a slo se spat, trvalo to nekolik mesicu, pak se to ustalilo na nejdriv objed, pak spani.
My casto doma s klukama obedvame v tydnu v pul jedenacte a po jedenacte nekdy chodi spat uz. Starsimu jsou tri a druhemu rok. Je to jak kdy.. nehrotim to
Jen takové jemné rýpnutí - co to je vlastně ten "oběd" u kojeného 15 měsíčního dítěte? A v kolik hodin teda jako takový "oběd" má být? My doma vstáváme později - takřka vždy až po deváté (až na výjimky), než obstarám malého, co se mi budí tak v půl desáté (jo, před tím taky v sedm nebo v pět a tak...), tak je minimálně půl jedenácté a já snídám. Takže "vařené jídlo" míváme zpravidla tak ve dvě až tři. Anebo teda chlap řekne, že ho chce dřív, pokud vstávám náhodou dřív, tak se najím třeba před tou devátou a pak má chlap to "vařené" hned jako první jídlo dne. Počítám, že až bude drobek větší a začne jíst příkrmy (za pár dní), tak holt to bude o tom, že nějaké to jídlo kolem poledne bude zelenina. Protože teda zatím neskutečně záleží na tom, jaké je počasí a podle toho se budí tu po 2, tu po 3 hodinách a chce jíst. A opravdu nechci řešit, že se jí v přesných časech.
Takže bych prostě sledovala únavu dítěte, pokud bude jídlo hotovo, když bude ještě vzhůru, tak dala před spaním - anebo prostě rovnou rozhodla, že jídlo bude po tom spaní pravidelně (ať s tím můžeš počítat i ty a dát si pořádnou svačinu a jíte dohromady). A před spaním dát mlíko (to aspoň toho mého drobka docela uspí).
Syn chodí spinkat před obědem. Když přešel na jednodenní spaní, do oběda by mi nevydržel. Vstával ráno brzo a někdy už před 11 spinkal. Když jsem mu zkoušela dávat oběd před spaním, moc tomu nedal. Kdežto po spaní si pojedl dost. A vydrželo mu to do teď, a to má skoro 3. Když vstane později. Dostane oběd před spaním. Ale většinou ji až po spaní a je spokojený. Aspoň jsem v klidu stíhala vařit. Ale do teď poslouchám "moudré rady tchýně", že by měl chodit spinkat najezený apod. Ale víte jak, jedním uchem tam, druhým ven, a dělám to tak, jak to synovi vyhovuje.
to máte holky jako rozdělené kojeni na snidaňové, svačinové obědové atd..? já dávala nakojit kdy měli hlad a spát kdy byli unavený, jen večer jsem udělala rituál že v 18.hod umýt, převléknout do pyžama, nakojit a spát.. Až když na oběd dostávaly příkrm tak jsem se snažila na ten oběd ale když bývali unavený třeba v 11. tak papali dřív aby se nevzbudily hladem 🙂 (Jsem ještě rozespalá tak jsem možná špatně pochopila a "jeden o koze druhý o voze" to se když tak omlouvám😀 )
@luciezelinkova98 ak to nezvlada do obedu tak samozrejme daj obed az po, to je predsa uplne jedno... po par tyzdnoch uz vydrzi dlhsie 🙂