Je to spurt v 6. týdnech?

luj89
13. srp 2017

Ahoj maminky,
uz zaciname byt s manzelem zoufali... 6tydenni dcerka uz asi 6.den spatne usina, hur spinka (tj. neklidne nebo kratší dobu nez obvykle), ale hlavne nekdy vyvádí u kojení... Ma sice hlad, ale nechce se ani chytit prsa, jindy se spokojene nabašti z prsa i dokrm UM (pres cevku po prsu) a po dojedeni je spokojena, vykakana, prebalena, ale treba po 10 minutach chytne takovy hysterak (je cela ruda, intenzivne place a ma slzicky), ze zabere jen satek, kde pak krasne spinka. Nebo jindy se zase nabasti spokojene z prsa a kdyz vidim, ze ma jeste hlad, dam dokrm tim UM, ale uz u dokrmu je hysterak... Zase pak navazu do satkuy kde se uklidni, často si tam pak tim stazemim i odkrkne (v naruci ne). Nevim jestli jen nemohla usnout nebo ji trapi brisko nebo je to projev spurtu? Nebo je to jen nejake obdobi a prejde to samo?
Děkuji za kazdou radu nebo zkusenost nebo jen za povzbuzeni 🙂. Je to fakt narocny, protoze kazda cesta ven me jen stresuje...

sdu
13. srp 2017

Zkuste různé polohy na odříhnutí, dobrá je kniha Něžná náruč rodičů...

jiriknatal
13. srp 2017

Ahoj, tak my to meli silene doma s malou, ted uz ma 6 mesicu a je to dobri🙂 bylo to vzdycky obdobi, kdy plakala ale opravdu hysterak, nechtela se prisat, nebo se prisala a zase pustila a zacla plakat, ze to moc tece, museli jsme malou i pul hodky nosit a uklidnovat, cvicili nozickami, dokud se neunavila, to uz potom se prisala a papala. Nebo jsem se zkousela na posteli pohupovat kdyz se nechtela prisat, to taky pomohlo. Byly obdobi, kdy "rvala" pred kazdym kojenim a obdobi kdy byla uplne v pohode. Byla opravdu to uplakane ditko. Ale z toho vyroste🙂 Taky po kojeni plakala, ale nakonec jsem prisla na to, ze opravdu chtela spinkat, jenom nevedela jak usnout, tak plakala.

hanve
13. srp 2017

Tak mame to same,mala 8 tydnu,u kojeni rve,nechce se přisat, pritom si do pusy strci celou pest a zurive taha. Spatne usina,spatne spi,i v noci. Nejlepe pije v polospanku,ja uz jsem i ve fazi,ze skacu na balonu a u toho kojím,kdyz nemam mic,tak u toho musim tancovat. Vysilujici. Tak jen tise doufam a cekam. Kdykoliv se zacne kroutit,tak dávám vyprdet a vykakat, stejne jeci,jak kdyby ji na noze brali...

luj89
autor
14. srp 2017

@hanve s tim micem to taky delam 😀.
Holky, dnes prvni den bez hysteraku... Ale napadlo me, jestli to spis neni reflux...

astyna
14. srp 2017

S tím míčem bacha - šijete si na sebe dost bič. Kamarádka to taky tak dělala, vždy se mi chlubila, že malá rychle usne. No nyní je malé skoro rok a skáče pořád - jen už skoro do stropu, protože malé už nějaké poposkákávání nestačí. Tak jen na co si dát bacha...

Jinak - já mám syna - 5týdnů aobčas taky vyvádí u kojení, kdy vidím, že sát chce, hlad má, ale musím ho prostě nějak usměrnit - nabízím prso pořád, zjistila jsem, že se mu dobře spí na mé nahé hrudi, takže už tak neřve. A co je hlavní - nesmím vajíčka, to pak má prdy a prudí a prudí :D

hanve
14. srp 2017

@astyna
U syna jsem taky uspavala na mici ze zacatku a v roce uz usinal sam. Nepausalizovala bych,co dite to original...

hanve
14. srp 2017

@luj89
Taky jsem si to rikala,jestli to neni skryty reflux...

luj89
autor
14. srp 2017

@hanve a jak dlouho to u vas trva?

hanve
15. srp 2017

No uz tak 14 dní,dneska to vygradovalo tim,ze v noci se vzbudila, dala jsem jí vycurat a prso a ona dostala takovy hysterak, ze jsme ji uklidnovali dalsi hodinu... Rano jsem volala doktorce,a ta zajistila,ze enormne pribira a že je asi prejedena a navic mam tolik mlika,ze ji to tam strika i kdyz si jen chce dudlat. V pátek jdem znovu na kontrolni vazeni,ale kdyz to nebude nic vaznejsiho...

astyna
16. srp 2017

@hanve

Nepausalizuju,jen upozornuju...deti si rychle zvykaji.

No tak to je jednoduche,odstrikas,aby proud nebyl tak hrrr a je to 😊 ja to delala zpocatku taky.

luj89
autor
16. srp 2017

@astyna chapu te, ale je to tezky... Kdyz to tak vezmes, da se tohle rict o jakekoliv cinnosti, co se s detmi dela nebo diteti dava. Od dudliku pres pleny az po uspavani.

astyna
16. srp 2017

@luj89

Dělej vše tak, aby tě to neštvalo později a bylo ti to příjemné...

hope09
18. srp 2017

Taky myslím, že by mohla být neodkrknutá. Syn nechtěl (a nepotřeboval) zpočátku skoro vůbec krkat a pak mu tam najednou začal zůstávat vzduch a když si neodkrknul, tak děsný hysterák. Dávala jsem ho na rameno třeba 5x za sebou (někdy si krknul, jindy ne), dokud nebyl po sundání z ramene spokojený a pak už byl v klidu 🙂

luj89
autor
19. srp 2017

@hope09 dcerka nesnese byt takhle na rameni, je spokojena jen kdyz je na tygrika, ale to se zase trosku poblinka...
Kazdopadne ted jsou hysteraky jen vecer (1 - 2 denne), ale zato se pridala nespavost pres den... Spinka tak 4x pul hodiny.

hope09
19. srp 2017

@luj89 Náš malej pro změnu neměl rád na tygříka😅