Ahoj maminky,
uz zaciname byt s manzelem zoufali... 6tydenni dcerka uz asi 6.den spatne usina, hur spinka (tj. neklidne nebo kratší dobu nez obvykle), ale hlavne nekdy vyvádí u kojení... Ma sice hlad, ale nechce se ani chytit prsa, jindy se spokojene nabašti z prsa i dokrm UM (pres cevku po prsu) a po dojedeni je spokojena, vykakana, prebalena, ale treba po 10 minutach chytne takovy hysterak (je cela ruda, intenzivne place a ma slzicky), ze zabere jen satek, kde pak krasne spinka. Nebo jindy se zase nabasti spokojene z prsa a kdyz vidim, ze ma jeste hlad, dam dokrm tim UM, ale uz u dokrmu je hysterak... Zase pak navazu do satkuy kde se uklidni, často si tam pak tim stazemim i odkrkne (v naruci ne). Nevim jestli jen nemohla usnout nebo ji trapi brisko nebo je to projev spurtu? Nebo je to jen nejake obdobi a prejde to samo?
Děkuji za kazdou radu nebo zkusenost nebo jen za povzbuzeni 🙂. Je to fakt narocny, protoze kazda cesta ven me jen stresuje...
Ahoj, tak my to meli silene doma s malou, ted uz ma 6 mesicu a je to dobri🙂 bylo to vzdycky obdobi, kdy plakala ale opravdu hysterak, nechtela se prisat, nebo se prisala a zase pustila a zacla plakat, ze to moc tece, museli jsme malou i pul hodky nosit a uklidnovat, cvicili nozickami, dokud se neunavila, to uz potom se prisala a papala. Nebo jsem se zkousela na posteli pohupovat kdyz se nechtela prisat, to taky pomohlo. Byly obdobi, kdy "rvala" pred kazdym kojenim a obdobi kdy byla uplne v pohode. Byla opravdu to uplakane ditko. Ale z toho vyroste🙂 Taky po kojeni plakala, ale nakonec jsem prisla na to, ze opravdu chtela spinkat, jenom nevedela jak usnout, tak plakala.
Tak mame to same,mala 8 tydnu,u kojeni rve,nechce se přisat, pritom si do pusy strci celou pest a zurive taha. Spatne usina,spatne spi,i v noci. Nejlepe pije v polospanku,ja uz jsem i ve fazi,ze skacu na balonu a u toho kojím,kdyz nemam mic,tak u toho musim tancovat. Vysilujici. Tak jen tise doufam a cekam. Kdykoliv se zacne kroutit,tak dávám vyprdet a vykakat, stejne jeci,jak kdyby ji na noze brali...
S tím míčem bacha - šijete si na sebe dost bič. Kamarádka to taky tak dělala, vždy se mi chlubila, že malá rychle usne. No nyní je malé skoro rok a skáče pořád - jen už skoro do stropu, protože malé už nějaké poposkákávání nestačí. Tak jen na co si dát bacha...
Jinak - já mám syna - 5týdnů aobčas taky vyvádí u kojení, kdy vidím, že sát chce, hlad má, ale musím ho prostě nějak usměrnit - nabízím prso pořád, zjistila jsem, že se mu dobře spí na mé nahé hrudi, takže už tak neřve. A co je hlavní - nesmím vajíčka, to pak má prdy a prudí a prudí :D
No uz tak 14 dní,dneska to vygradovalo tim,ze v noci se vzbudila, dala jsem jí vycurat a prso a ona dostala takovy hysterak, ze jsme ji uklidnovali dalsi hodinu... Rano jsem volala doktorce,a ta zajistila,ze enormne pribira a že je asi prejedena a navic mam tolik mlika,ze ji to tam strika i kdyz si jen chce dudlat. V pátek jdem znovu na kontrolni vazeni,ale kdyz to nebude nic vaznejsiho...
Taky myslím, že by mohla být neodkrknutá. Syn nechtěl (a nepotřeboval) zpočátku skoro vůbec krkat a pak mu tam najednou začal zůstávat vzduch a když si neodkrknul, tak děsný hysterák. Dávala jsem ho na rameno třeba 5x za sebou (někdy si krknul, jindy ne), dokud nebyl po sundání z ramene spokojený a pak už byl v klidu 🙂
Zkuste různé polohy na odříhnutí, dobrá je kniha Něžná náruč rodičů...